Sunday, June 28, 2009

survey..survey...

Pepagi lagi Sya tepon. tak le pagi beno pun. dalam pukul 10.30 tadi. hikhikhik...saya masih lagi membuta sbb mlm td tido pkl4 pagi lowh. Sya nk gi singapore n tanya ada pape barang hantaran nak kirim. thanks love pie. anda sgt concern! ye, saya perlu membeli belt n wallet. tak mampu kot nak belikan coach belt or wallet for incik hafiz. hikhikhik.. looking for something like timberland or dockers. budget sgt limi-limi-limited. also, suruh Sya carik Clinique for men sets tu. arap2 ko jumpe exacty mcm yg saya nak!! babe, dont forget to wear the face mask! Saja gatal2 buat survey ni. lama dah tak main2 buat survey nih. rajin beno la org yg nak buat survey ni. 1. How old are you? 23 tahun, 1 bulan x hari (hari malas nk kira!) 2. Are you single? Nope..nope...nope.... engaged to Mohd Hafiz bin Ahmad Fauzi 3. At what age do you think you’ll get married? 24 tahun (Jan 2010) 4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now? Insyaallah... Amin! 5. If not, who do you want to marry? Errr... Swiss born tennis player, Roger Federer. 6. Who will be your bridesmaid? Tak dapat decide lagi! Anne, Nady, Sya? or semua? 7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding? Traditional la. i don't have much option here. kawen kat garden n beach? nak kena ketuk kepala dgn mama ke? 8. Where do you plan to go for honeymoon? Bora Cay? ehehehh.. tak mampu kot. so we're going to Bali!! 9. How many guest do you think you’ll invite? fuh... ni patutnya my mom yg jawab. roughly dalam 1000ppl. 10. Will that include your exes? err? depends. Incik Hafiz bole ke? ahahha... mau jugak Incik Hafiz bukak bunga silat kat situ gak. dah la berkeris bertanjak. jadi hang tuah terus. hikhikhik.... 11. How many layers of cake do you want? 3 layers or more. oh!!! sgt suka kek bertingkat2 ni... 12. When do you want to get married? Morning or evening? nikah morning n wedding the next day tengahari kot. 13. Name the song/tune you would like to play at your wedding? Selain lagu2 kawen traditional tu, lagu WAJIB adalah Sempurna by Andra and backbones and Mencintaimu by Kris Dayanti (oh!! nak lagu ni time saya jalan down the aisle), kedua-dua lagu ni reminds me of my Incik Hafiz. ahahha... saya memang jiwe karat!! video 14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife? Err.... pakai tangan udah. nama pun wedding traditional 15. Champagne or red wine? nak kena cekik ngn omak saya? tipikal minuman perkahiwnan. air sirap/air oren 16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding? days after the wedding. tak cukup cuti. ni pun agak2 kena unpaid leave nk gi honeymoon. 17. Money or households item? Both!!! sama-sama penting. household? fridge ke, washing machine ke, tv ke. hikhikhik 18. How many kids would you like to have? Nak TIGA!!! a prince and two princess. alasan? kete kalau seat belakang ada 3 seater je. nanti tak la gaduh. 19. Will you record your honeymoon in DVD and CD? Yes.yes. a honeymoon to remember forever n ever. 20. I want to know their wedding plan: semua kengkwn yg nak kawen!!!

15 Again?

Baru balik dari tengok muvie... weeee.... actually pergi muvie dgn harapan dpt tgk transformers. even though kteorg tau ticket mcm sgt2 tipis nk dpt, tapi just try our luck je redah kt kaunter tiket tu. sobsobsob.... seperti yg sedia maklum, tiket sold out. full house tu... frustnyeee.. then we decided nk tgk 17 Again.... i just LOVEEEEE the hero. ensem la mamat tu. muvie tu mcm high school musical jugak kdng2 rasa. cerita zaman remaja. but its just yg the guy dapat 2nd chance utk be 17 AGAIN.... if i had that chance, i dont want to be 17... but i want to be 15 again... 17? err..tak best,, time tu struggle nak SPM. and i'm losing track sepanjang umur 17 thn. i just miss being 15. i miss the KILLAZ. err..sound mcm mafia kan? but thats what we called our group.... ahahhaha... this killaz family is my life, my world back then. there is five of us; anne, nady, feq, aqiss and me. we r pretty wild. biasa la bdk asrama kan. ngeh3..... we escape keluar dari mrsm without permissions, main kejar-kejar dgn pak guard (and saya nyorok bawah meja cikgu dlm kelas!), ponteng pergi sembahyang!! hikhikhik...teruk la...tak sanggup nak citer. mcm reveal the skeleton in my closet plak. i miss u guys to the max la!!!! antara benda yg paling ingat, there is one time kteorg mandi lambat. whereby sepatutnya that time kiteorg dah dekat surau semayang maghrib. so, taiko2 ni baru la terhegeh2 nak mandi time org dh pun sembahyang. kite org ni suka mandi pun berjemaah, bilik air sebelah2. leh siap passing2 shampoo bagai. then nady, aqiss n i dh siap mandi and kuar bilik air. just left anne and feq. saya keluar je dr pintu bilik air tu, terserempak la pulak dengan ustazah maimunah. ustazah maimunah mak datuk garangnya. garang tu tak kisah la lagi, mulut sket punye laser. laser star wars pun leh kalah. pergh! berbisa kalau dia cakap babe. leh meninggalkan parut yg dalam didalam hati. so, bila terserempak dgn dia, terus lemah longlai rasa lutut. alahai! dh la dia siap bwk rotan. sempat jugak la dia libas punggung saya dgn rotan time tu. dh lah time tu berkemban dgn tuala je kuar bilik air. tapi takde ar sakit. nasib tuala tebal time tu. kalau tak mau menyeringai. then ustazah maimunah tu dgr la anne ngn feq tgh mandi n bercakap2, so tanpa segan silu ustazah maimunah tu telah mematikan lampu bilik air. time tu budak 2 ekor tu tak tau la ustazah garang tu kat luar, then feq dgn refleksnye menjerit "pu**mak betul. hoi, bukak lampu" (but in bahasa sarawak ok!). coz time tu feq ingt kteorg yg dh siap mandi ni matikan lampu. jeng2...korng byngkn la apa ending nya? but this the sweetest memory in my life. rindu bangat sama korang2 ni. sgt2 venture time umo 15 thn ni. buat benda sume tak pikir 2 kali. main redah je.... if now? fuh,,, tobat kalau korang bagi 10ribu suruh buat pun saya takkan buat. leh sakit jantung wooooo..... time flies sooooo quickly. rasa baru je semlm kteorg buat bende2 jahat. just still keep in touch with both anne and nady, aqiss in aussie now buat master (congrats babe!) ni pun based dgn apa yg anne bgtau. last cakap dgn aqiss before my engagement. cakap less than 5mins je kot sbb dia tgh drive. feq? makhluk tuhan ni pun dh lama tak bercakap. sempat chat kejap je ngn dia tadi. mcm tu la bila dah masing2 dah bawak diri. how i wish i could turn back time and lepak dalam bilik korang lagi (saya mmg la tukang lepak setia). almost every nite kteorg ada pillow talk. cter pasal our crush or cinta monyet. hikhikhik,,,, kiteorg 5 pernah berjanji, we will be each other bridesmaids if either of us kawen. how i wish on my wedding day korang dpt jd my bridesmaids. kite gather again. and maybe do the pillow talks again. ( _)

Friday, June 26, 2009

Saya SAYANG AirAsia

Title tu dah dapat membayangkan perasaan dan kondisi saya sekarang ini bukan? Ini semua berkaitan dengan my trip to Jakarta - Bandung October nanti. (sambil senyum2 sipu) Al-kisahnya begini, by the time saya decided nak bertunang ni, jiwa dah tak keruan la nak gi shop kat Bandung. kan all the french lace kat sana murah, then kad kawin and bagai. saya yg tergedik2 ni pun paksa la itu incik hafiz beli tiket and pergi ngn teman2. Done! sebab nak tiket murah (so, leh shop byk sket nnt), the only date yg meet our budget is in Oct. Time tu, october pun october la. memang la agak lambat nak gi as the wedding in january kan, tp nak buat cmne, end of aug pose, sept nak raya...then end of sept tu Nashriq (kazen incik hafiz) kawen plak. then 1st week Oct Incik Hafiz ada exam then 2nd week baru leh gi. Tapi disebabkan keinginan utk pergi ke Bandung ni membara2 mcm obor sukan olimpik, saya rasa Oct tu mcm lame la sangat3...(mmg lama pun!) And tup..tupp..last week airasia send emel inform yg flight kteorg on Oct tu time dia di re-schedule. abes la sepjng lunch hour aritu saya membebel tak puas ati.. pung pang pung pang marahkan airasia. mestila marah, flight pukul 9malam sesekati je tukar siang pukul 9pagi. dah tu kompom2 la kene amik cuti aritu. kalau malam kan still leh keje lagi siang tu kan. hukhukhuk... and then arini baca2 la web airasia tu. niat dihati nak change flight from Oct to Aug. Nak pergi cepat sket. reason : 1) Mana la tau pergi sana ada berkenan baju wedding kt sana n nk tempah kat sana kan. at least ada masa nak dtg in Oct to collect balik baju tu 2) Lepas raya sure brng dh tak byk kat bandung. tak best dh la tu 3) Tak tertahan2 nak nyopping nih!!! Ark! impian musnah berkecai bila change flight kene additional cost RM300. byk tu... leh cover 2mlm hotel tuh. ish..skip! hampir patah ati kejap. sobsobsob... then baca punya baca kat web dia tuh, ternampak la pasal refund duit kalau ada changes in flight bla..bla..bla.. rasa2nya macam layan je nak mintak refund. sebab utama : Airasia tukar masa penerbangan saya! (alasan je tu, takde la efek mana pun). bila dah refund, nnt boleh la grab August pnye flight. tambah sket pun tak pe la. asal leh gi awal. dah tak tertahan ni. tepon la itu pejbat airasia. gler lame gak menunggu nak di entertain. lebih la 8mins. nasib la bro tu baek. and super gud news? - any flight yg di tukar masa lebih dr 3jam dari masa asal, customer leh tukar flight ke any flight within 3mths dr tarikh tiket di beli. 3mnths earlier or lagi lmbt with NO ADDITIONAL CHARGE! mungkin ramai dah tau kot, tapi saya yg jakun ni baru tau. tu yg sgt syg kat Airasia tetibe nih. so, saya akan tukar flight ke August walaupun tiket flight time tu lebih mhl dr tiket flight yg saya beli.. huahuahua... seronoooookkkkkkkk!!!

Thursday, June 25, 2009

Pulau Aman

Yeayyyy.... berjaya jugak nak menulis entry ini. Saya telah mencuri 30minit dari masa bekerja utk memblogging. takpa2, kerja selalu mencuri masa saya utk diri saya selama berjam2 pun.... Ok, nak story pasal my previous trip ke Pulau Aman (2 weeks back). Alkisahnya, bermula la pengembaraan kami ke Pulau Aman dipagi sabtu yang hening. eheheh.. tak hening pun. Janji gerak pkl10 pagi tapi kami2 yg sgt tipikal ni gerak pkl11. pukul 10 baru nak mandi tuh. From Kulim to Jetty Pulau Aman ni tak de la jauh beno pun. Dalam setengah jam je. Misi ke Pulau Aman : Totally hanya utk jalan2 cari makan. Ramai org cakap makan mee udang kat sini marvellous. So, kiteorg pun nak gak la try, test,tengok best level mana la mee udang dia. ish...sejak kerja kat area northern ni, the only thing yg susah cakap NO is to the foods. seriyes la, penang ni memang heaven dengan all those food-yg-susah-nak-jumpa Wheather time ktorg pergi tu superb panas. dgn sunblock yg tak dibawa, kulit bagai di roasted mcm kt Kenny Rogers.

Bersama Cik Lulup aka Laila di Jetty Pulau Aman.

Rombongan Cik Kiah Jalan2 cari makan.
Meleleh tak air liur tgk? and tadaaaa! the famous mee udang
burppppp... sodap2...tahap petala ke lapan...

Ketam n udang yg fresh-fresh tu di amik dari bot nelayan yg baru balik dari tangkap ikan. udang siap lompat2 lagi tuh...

Wednesday, June 24, 2009

money does matter!!

and again hari ni i'm still in the ofis even dah pkl 7.30pm. sebab-sebab utama : 1)meeting abes 6.30pm 2)byk keje 3) tgh search dewan sgt stupid!! saya masih belum berjaya menempah dewan. OMG!! mati la mcm ni. what if dewan tak berjaya di booking!! requirement saya sgt byk but duit ciput je.hikihikhik..pity me. obviously, my first requirement is dewan ber'aircond'. saya nak both hadirin n me,myself selese!! then leh muatkan org min 500pax at one time... so, dewan2 kecik not acceptable!! then dewan musti dekat area rumah. and looking for dewan is really a tough job!!! and its pretty headache bila hari ini just found out that one of my fav dewan "Tidak akan disewakan pada majlis perkahwinan bermula 1 januari". ok, my wedding just fall on 2nd of jan. tak bley ke kira kwn2 n allow me utk berkahwin di situ? ohhh nooooo....saya sanggup ubah date ke Dec if possible. but hell NO!!! penuh smpi end of dec. yg free pun dewan tu on 16tn of dec (gilo apo kawen ari rabu) GENTLE REMINDER! for those yg plan kahwin kat dewan, book dewan awal2!!! jgn jadi mcm saya. so the only hope for now is Dewan MBSA. hopefully sept ni dpt reserve. sgt terjerut skrng ni. dewan ni open booking sept for any wedding in 2010. err..but my wedding is just a day after dec, bagi je la book awal kan? sengal betul. huish...aimi, chill2...nanti hiper tension. ok, mood kembali ok. (senyuuuuummmmm) just bought the ticket for honeymoon. (dewan x dpt honeymoond ticket dh beli). takpe2, yg penting saya dan hafiz tak stuck honeymoon kat Penang. ngeh3... weee...tak sabarnya... we are going for 5 days!!!! (senyum lebar dan lebar lagi!!) at least selesai satu bab. mama? dah start dgn wedding checklist. ark!! alamak...carpet, langsir, all this thing.... pusing kepala ku. erm, my car road tax due semlm. hikhikhik...nih tak renew lagi ni... dpt gaji la renew...duit lagi... err...Oct nih nk gi jakarta & bandung. phew...need to do some saving dah la kan starting this month. i just did something impulsive yesterday. bought another LC bag. hikhikhik...kenapa la saya ni sgt boros. tak kire mcm mana mama & ayah lecture pun, bab tu sgt tak dpt diubah. natural born!! its running in my blood. very2 impulsiveeeee!!! and the worst thing is, inick hafiz tak pernah marah!! orrr...maybe ada intention nak marah tapi tak sampai ati bila saya buat my puppy face kot!! and saya sentiasa ada hujah2 utk menegakkan kenapa saya perlu bag tu. by the way my crossbody LC tu not even reach me yet but now looking for another bag? ok, so maybe at the end of the day i need to say good bye to one of the bag aight? wedding n money ni sgt closely related kan? u dunno how much u r going to spend untill the day u decided to get married. even engagement pun i did spent duit yg agk byk (measure sbg fresh grad yg bru bekerja punye gaji)... wedding? i think by end of the day all my saving will be TOTALLY gone and NEGATIVE juga mungkin ada. adoiiiiii... benjol pala pikir. so those yg BARU bercadang nak BERTUNANG or KAHWIN, be prepared. simpan duit dari hari ni. yang belum ada bf lagi pun apa salahnya.. money does matter la sekarang ni. wediing photographer pun cikai2 lebih dr RM2500. itu baru satu bab. make up lagi? dah nama raja sehari, takkan nak suruh cik kiah depan rumah make up kan pulak, cikai2 make up utk satu event dekat rm500. itu bukan level Sue Cantik or makeup artis siti nurhaliza tu. dah tu takkan la 100% nak tadah kat makayah kan? malu la babe, dr menyusu badan mak sampai dah nak buat masjid sendiri asyik tadah, mesti la duit sendiri mau keluar sket. at least photographer byr sendiri, baju pun bayar sendiri, make up bagai. serabut bukan? tunggu dan lihat bila kena kat batang hidung korang nnt.

Tuesday, June 23, 2009

durian yummy2

its already 7pm i'm still in the office. hebat bukan? sayalah bakal menggodol awards pekerja cemerlang, gemilang dan terbilang sepanjang zaman. Incik Hafiz sudah pulang ke rumah. mungkin di kala ini sedang baring golek2 atas katil. tapi saya? masih perlu menyetelkan kerja2 yg tak settle. boleh jadi separuh gila mcm ni. esok, saya kena present in the department meeting. sgt membunuh!! oh no!! abes la semua manager2 akan chop my heads off and tembak pakai M16. mati3... i just found out that i need to present tomorrow at 4pm harini. preparation? ZERO. takpa, hope boss at my side tomorrow. quite happy today. finally manage to log in using the skype kat ofis. we had our own chat medium kat office called as communicator. since dah ada itu communicator, all those chats such as YM ke, MSN ke, sume kne banned. IT sgt effiecient dlm menjlnkn tugas ya. ni cmne ntah Aiman budak OPC tu bagi this skype file and leh access kat opis. yeaaayyyy..so those yg skype time keje, leh la skype me supaya dapat mengubat kebuhsanan di saat2 bekerja. (skype : aimi.hazwani). sempat gak skype dgn along terchenta time busy2 tadi. my weekend? ohh..sgt superb. as always, full dgn aktiviti. tidur rumah my future-in law. ehem..ehem.. how was it? err..ok, saya bangun pukul 8.30am. agak2 mak incik hafiz akan reject saya tak? wahhh... tak tau la apa mak dia akn pikir psl saya kan. bangun lambat!!....pemls punya ank dara la saya ni. kira ok la tu, kalau kat my house saya bangun pukul 11.00am lagi tuh. hikhikhik... yesterday meet up dgn our wedding photographer utk side hafiz. dia sgt sporting and cool. give us some good tips. which dress colour yg ok dlm pic, etc. and his job so far yg saya tgk tak menghampakan la. saya rasa tak kekok kot nak work with him nanti. Ada dua sesi shooting yg nak kena buat before wedding. Post engagement shoot & Pre-Wed shoot. rasa macam artis la pulak kan2? hikhikhikhik...perah santan sungguh. Post engagement ni plan nak buat kat Mengkuang Dam je. nice place n view. While pre-wed nak buat kat Penang Road n Pulau Jerejak. Hope la angan2 kosong ku ini menjadi. And believe it or not, i'm officially a durian lover!! since when? ahahah...ok...saya bukanla durian lover before. boleh kira dgn jari je durian yg saya makan. sangat tak boleh terima durian before. but now? oh hell!! saya sangat suka. ni semua hasil penat lelah dan titik peluh my sweetheart, incik hafiz yg memberikan dorongan memakan durian. sangat best durian area northern!! rugi korang tak rasa. especially durian kucing tidur. yummy2. tak tau la plak dorian sesedap ni. kalau tau, dr dulu lagi la saya makan. rugi 22thn tu tak makan durian. ihikhihik... so, last saturday, saya dgn mantapnya telah ikut kwn2 lain balik ke kampung Fitri (one of our fren) and makan doyan sepuas2 ati. yeayyyy... best gler kampung fitri nih. ada buah macam2. doyan sgt2 la byk, them rambtan sgt sodap plak tuh. mak dia siap buat pulut durian lagi tu.... sedap hingga ke titisan terakhir wa cakap lu... and for the 1st time saya tengok buah yg menghasilkan asam keping. ye, saya sgt sakai. tp saya bet most of u pun tak pernah tengok kan? buah ni ada kat dusun tok Fitri oooo.... clap..clap..to fitri yg telah sudi bwk kitoegr m'habiskan doyan2 ko. pics akan di upload esok sbb incik hafiz tak transfer lagi pic!!

Friday, June 19, 2009

merapu macam azu

ahahah... saya baru sahaja calling2 azu. walaupun mulut dan jasad bercakap dgn azu, tapi my soul dah sampai kat London. ngeh3.... ye..saya merapu gila tadi. period pain datang lagi. oh, kali ini membawa pedang satria yg pnjng lagi tajam. tusuk2 dan hiris2 itu dinding rahim saya... sakitnya!!! takpa2 beranak lagi sakit kot kan. hari ini banyak gila kerja. tapi tak tahu la nak cakap macam mana, saya langsung tak dapat petunjuk/pedoman/dorongan utk membuat kerja. biarkan...biarkan email itu bertambah. biarkan mereka terus telefon saya (hell!! saya ada ID caller. so, kalau saya tidak mahu bercakap dengan kamu, saya boleh pilih utk tidak angkat ya para engineer!) mood level down to ZERO. saya memerlukan theraphy. shopping? oh, alangkah indahnya kalau dapat dilakukan dikala ini. saya tetiba jadi cuak bila teringat pasal my credit card bil. oh man... bulan ini sure bil CC saya ini bakal membuatkan mata saya juling. (p/s:incik hafiz, kasihanilah ur fiancee. apa kata u invest pulak kt my CC punya bil. its REALLY a good investment. investment jangka masa panjang. nnt dpt saya dan zuriat!!) zuriat? ya.. tadi saya ada baca pasal thalesemia. ehem..ehem... satu lagi preparation menuju ke gerbang perkahwinan. saya, Aimi Hazwani dan fiancee, Mohd Hafiz akan menjalani ujian darah bg menentukan sama ada kitaorg ni thalessemia carrier or not pada tanggal 29 June 2009. Nekad! sangat nekad kali ini. oh, saya dah beberapa kali menangguhkan sesi ini. takut dan cuak. what if both of us is a carrier? kami mungkin akan meneruskan wedding ni. maybe we choose utk amik anak angkat. ->hope tak la kan. for those yg masih clueless psl thalessemia ni; this is some input yg saya leh share berdasarkan pengetahuan saya yg sama2 cetek ni : Talasemia (bahasa Inggeris: Thalassaemia) adalah penyakit kecacatan darah. Talasemia merupakan keadaan yang diwarisi, iaitu diwariskan dari keluarga kepada anak. Kecacatan gen menyebabkan hemoglobin dalam sel darah merah menjadi tidak normal. Mereka yang mempunyai penyakit Talasemia tidak dapat menghasilkan hemoglobin yang mencukupi dalam darah mereka. Hemoglobin adalah bahagian sel darah merah yang mengangkut oksigen daripada paru-paru keseluruh tubuh. Semua tisu tubuh manusia memerlukan oksigen. Akibat kekurangan sel darah merah yang normal akan menyebabkan pesakit kelihatan pucat kerana paras hemoglobin (Hb) yang rendah (anemia). Sel darah merah bertugas membekalkan oksigen kepada tisu dalam badan manusia. Kekurangan sel darah merah bagi membekalkan oksijen akang mengakibatkan pesakit talasemia berasa lesu, tidak bermaya, dan mungkin sesak nafas sekiranya paras hemoglobin semakin menurun. Mereka yang mengidap Talasemia tidak mampu membekalkan seluruh sel tubuh mereka denga bekalan oksigen yang mencukupi akibat kekurangan hemoglobin dalam sel darah merah. Tisu yang ketiadaan oksigen gagal berfungsi dengan baik. Dengan itu tubuh mereka menjadi lemah, gagal berkembang dengan baik, dan mereka boleh menjadi sakit teruk. Pesakit Talasemia biasanya mempunyai paras hemoglobin yang rendah iaitu kurang daripada 10g/dl. Mereka yang mengidap Talasemia mempunyai kelebihan melawan penyakit Malaria. Jenis TalasemiaTerdapat dua jenis Talasemia iaitu: Talasemia minor : Talasemia minor merujuk kepada mereka yang mempunyaikecacatan gen talasemia tetapi tidak menunjukkan tanda-tanda talasemiaatau pembawa Talasemia major : Talasemia major merujuk kepada mereka yang mempunyaibaka talasemia sepenuhnya dan menunjukkan tanda-tanda talasemia. Pesakit Talasemia Sekiranya kedua-dua ibu dan bapa adalah pembawa keadaan berikut boleh berlaku; 25% kemungkinan anak mereka adalah pesakit Talasemia 50% kemungkinan anak mereka adalah pembawa 25% kemungkinan anak mereka adalah normal (Nota: Pesakit Talasemia biasanya mempunyai paras hemoglobin yang rendah iaitu kurang daripada 10g/dl.) Tanda dan gejala penyakit Talasemia Biasanya anak-anak pembawa Talasemia kelihatan normal sewaktu dilahirkan. Bagaimanapun, mereka akan mulai mengalami masalah anemia yang serius apabila mencapai usia di antara 13 hingga 18 bulan. Tubuh pucat,lemah, dan gelisah. Anemia yang serius bisa menyebabkan sulit bernafas Perut buncit disebabkan pembengkakan hati dan limpa. Perubahan pembentukan tulang muka, pipi, dan rahang yang tidak normal(tanda lewat). Rawatan penyakit Talasemia Pesakit perlu menjalani suntikan darah berterusan setiap bulan. Suntikan darah berterusan akan menyebabkan pengumpulan zat besi di dalam organ penting badan seperti hati, jantung, dan kelenjar endokrin yang akhirnya merosakkan fungsi organ-organ tersebut. Rawatan penyingkiran zat besi berlebihan perlu dilakukan dengan suntikan ubat Desferrioxamine. Pemindahan sum-sum tulang sekiranya ada penderma yang sesuai di kalangan keluarga. Saringan TalasemiaSaringan ujian darah untuk Talasemia boleh dijalankan di semua klinik dan hospital, sama ada kerajaan atau swasta. Jalanilah ujian darah tersebut untuk mengetahui status penyakit anda. Pesakit Talasemia memerlukan transfusi darah setiap bulan. Tanpa rawatan yang sempurna, beberapa komplikasi boleh berlaku dan lazimnya mereka akan meninggal dunia di usia remaja. Gerun bukan? the more you know about thalessemia, the more ia menggerunkan hati. kesimpulan : if only BOTH of you is a carrier, baru la anak ada chances penhidap. tapi tu semua kuasa tuhan kan?

penat..penat...

its been few days dah tak blogging. hate it! saya sgt busy. ini busy ke petala ke lima. oh tuhan!!! this week sgt disaster. my things-to-do reached level mount everest dah. hate it to the max. my office desk dah serabut gaban. my inbox mail everday reach its limit. ya...saya rasa seperti saya the most important person kat seantero kilang nih. yup!! a new project dah start. and here i am, if there is new project = more works to do = balik lambat. this few week i jarang balik rumah before 7pm. ulang sekali lagi, jarang sekali balik before 7pm. yaaaa... bekerja extra hours without extra paid. benci bukan? sgt de-motivated when its happen. i need to find a new job. a job which i can reach home at least by 6.30pm. saya sangat2 memikirkan masa depan. ngeh3.. ->kunun2 la. can you imagine if pas kahwin nanti my incik hafiz sampai rumah before i sampai rumah? oh..then he need to do the dinner la kalau mcm tu kan? thats still fine. what if time tu saya dah ada anak? sapa yg nak amik baby kat nursery? my hubby? sure org nursery kata, apa punya mak la dia ni, laki yg amik anak hari2. stress...stress... i should do job hunting now. better position with better offer. ada ke? ok, better offer tu letak tepi dulu kot. just need to go home earlier then now. tak suka stuck at ofis untill 8.30pm. workload kurang sket. at this point of time saya rasa down gler. rasa stress gaban and never this stress sebelum ni. and finally i'm crying at my incik hafiz lap coz dah tahan dgn my keje. cengeng kan? ahahahah... this is not normal ok. i never cried over my workloads before. thats mean i already reach my limits. yup!! keje oh keje...its just a year and i'm totally exhausted. oh!! psl my weekend-mini-trip. both Pulau Aman and Pulau Jerejak are superb!!! tapi pic tak transfer lagi sbb incik hafiz malas nak transfer. ngeh3... nanti saya post pic yg boleh buat korng menjejeh air liur tgk. ngeh3... padan muka!

Friday, June 12, 2009

bunga-bungaan...

here i am...writing for the 2nd time utk hari ini. since its friday, saya sangat2 buhsan gaban. mood dh switch kpd weekend mood. plus, monday ill be on leave and tuesday ill be on business trip. weeeee... bahagia nya hidup saya. talked to my angah just now. saya still haven't decide nak amik which photograoher for the wedding. bear in my mind that i have less than 7mnths to do all the preparation and wedding photographer is something yg you suppose to book a year before. here is the rootcause : i cant book the photographer yet becoz my wedding date tak dpt di 'fix' kan lagi. and wedding date tak dpt di 'fix' kan lagi coz tempahan dewan for 2010 (even though its in January) hanya akan dibuka on sept. thats s*cks! so, here i am still hnting for the best photographer but yet the price can meet my pocket size. ngeh3... as my elder bro, angah is our family so-call-unofficial-photographer and his passion towards SLR camera adalah to the max, he recommended me his few frens which also do the wedding photog. and guess what? awesome..AWESOME...awesome... -> check this : rupajiwa.com or click here to the gallery. but what angah said, the price is almost yg mcm i had now. errr... rm3k for wedding kat satu side tu a lot ok. hopefully his fren akan bg diskaunto yg byk2 utk adik kwn dia yg gedik nk kawen nih. i love my hand bouquoet time engagement tu so..so..so...much. thanks Daphne for the compliment. she said, its really rare a malay to use callay lily as hand bouquet. yeah! malay typically will use roses rite? roses dan org melayu time wedding adalah sgt sinonim. thanks to mama yg telah order khas this callay lily and pink daisies and courtsey my dear mak uda & kak long shahadah yg dah susah pyh arrange the flower for me pagi nak bertunang tu. my advise : callay lily is super sensitive flower. walaupun kelihatan cantik-menarik-memang-da-boom yet sgt susah nak jaga. sgt easily turn brownish and u CANNOT touch the flower with your bare hand. if you plan to use it on your big day, hope the arrangement di buat few hours before and beli on that day only (not a day earlier). i still remember a day before the engagement, i was really on fire. rush pegi few florist collect bunga. white daisies, pink daisies, pink roses, and tak ingat dah bunga apa lagi. then rush to collect the cake. sgt2 penat! so before engagement korang, make sure you guys have enough rest ya. then what type of flower should i use for hand bouquet time my wedding nnt? i want something white yet super nice!!! white roses? is my 3rd choice. 2nd choice mcm nak white iris/tiger lily ->but i think its damn hard nak cari kot. aiseh...mcm mana nih. pening2....

found this thing on net. wahhh..

they call it as survival kit. do you know why?

isn't it fantastic to own something like this? aiseh, if happen saya terdampar di pulau, we might this kit immediately kan? aiseh, sgt worth it la kalau beli. put this on hold. maybe nxt month leh kot korek2 duit n beli. clap..clap...hooray...

finally its friday!!

i'm smiling!! yup..while writing this entry saya senyum dgn lebar sekali. i noe..i noe... korang bukan nampak pun. tapi sila la baca dgn senyum yg melebar di pipi anda. here is the annoucement : SAYA, AIMI HAZWANI AKAN KE JEREJAK ISLAND THIS WEEKEND!! yeayyyyyyyyy..... ye betul!! akan ke jerejak island. memandangkan saya dah stress tahap dewa dewi, we decided to have a short holiday kat jerejak island. even though i wish dapat ke Krabi lagi, but i dont think kami dapat pergi buat masa terdekat nih (ekonomi kami merundum!) hopefully the beach will be as good as Krabi -> err...dont think so. I'm a bit sleepy kat ofis harini. balik umah last nite around 1.30am. its not saya pergi clubbing ke apa ok, kiteorg last nite gi celebrate farewell party cik laila. the pics not yet transfer so tak dapat la nak tunjuk berapa ramai nya yg pergi. ehhehehe... laila akan resign from Infineon starting next Tuesday. She will be miss a lot!! she is one of my best buddy kat infineon ni. Three of us (laila, zai & me) reporting our duty kat infineon ni on the same day. and we've been a good fren since then. even laila and zai in different dept (both of them in Technology -> dept. ramai org skt jiwa sbb kesusahan kerja level dewa-dewi), we still hang out & and lunch sama.

Trip to Telok Tempoyak last year (from left : zai, saya dan cik laila) the farewell party sgt seronok!!! semua geng2 bujang datang (except Muaz yg dtg x bawak bini). adala dalam 21org overall. kteorg celebrate kat pizza juru. at first plan byk gler tempat. mula2 nak gi seoul garden, tapi sebab tak jumpa halal certificate dieorg kat website jakim, then we change to nandos, then change to kenny rogers then change mne ntah lagi n dah tak larat last2 kiteorg decide nak gi pizza je. we bought her a pressie. but time beli pressie tu lupa plak nak beli paper bag sekali. so, semalam pas habis kerja, saya rush back nak gi cari paper bag. yup!! this is suck. i drove about an hour all over KULIM tapi tak jumpa paper bag. term tak jumpa disini membawa maksud : 1.Paper bag tak ada size yg saya nak, and kalau jumpa size yg saya nak, i did not comply with item 2. 2. Paper bag design yg saya tak berkenan. waaaaaa...time tu rasa nak nangis sgt2. kat klang saya rasa ada million shop yg jual paper bag. kat andalas itself ada byk gler kedai yg ada paper bag yg lawa2. i still remember i bought 1 paper bag yg sgt cantik kt andalas. we are talking about the difference between taman and pekan herel aiyoyo...in a taman perumahan, the shop can provide A to Z but pekan kulim? err.. A to D barangkali. ini la dipanggil dugaan when you are stranded kat tempat yg cmni whereby your childhood time punya environment lebih moden. And tomorrow? kami akan jalan2 cari makan kat Pulau Aman to eat mee udang. waaaahh..sgt teruja. ill snap a lots of pic nnt ye. pulau aman ni nak gi kena use boat dlm 40mins. this is my very 1st time pegi and last trip for laila sebelum balik ke her hometown kat sabah. from the review, org ckp mee udang dia super syok!!!! aiseh..air liur dh meleleh dh. p / s : Yeay! my crossbody is on the way. ehem...ehem...

Wednesday, June 10, 2009

gender : Lelaki

mengeluh juga dengan attitude gender yg satu ini. LELAKI pada generalnya. bukan spesifik kepada teman hidup saya, bapa, abg atau mana2 lelaki yg saya kenali. few days back saya bergayut dgn one of my bestie time uni. we are roomate back then and we shared lots of thing together. biarla saya describe dia sbg cik A. Cik A mengeluh panjang mengenang nsb diri. cinta hati yg telah sekian lama dipuja2 tak seperti dulu lagi. bingung juga bila memikirkan. apa sebenarnya la yg di cari oleh insan bergender lelaki ini? cinta? kasih sayang?peluk cium? kalau la perasaan cinta & kasih syg ni boleh di measure dgn power meter, rasanya mahu je meletup power meter tu. exceeding the limit. kalau la kasih syg n perasaan cinta tu boleh di tadah mcm air hujan, mahu melimpah ruah baldi n gayong2 yg ada kat muka bumi ni. Pernah sekali my Incik Hafiz mempertikaikan perasaan saya. ok, ayat mempertikaikan tu agak keterlaluan. its more like mempersoalkan kot. saya sangat2 pissed off. hanya tuhan je tahu how much i love this guy. sigh... thats the special thing about love. something yg tak nampak, but you know it was there. adakah kasih dan sayang berubah sebab kurangnya perasaan as time passes by? sangat busyet bukan? cepat betul hati manusia ni berubah. andai kata satu hari nanti saya dah tak macam saya sekarang ni, adakah incik hafiz saya juga akan berubah hati? lelaki adalah gender yg super unik. doesnt matter how much we tried to please them tapi tak pernah cukup. same goes to women gak kot. we never had enough lippie even though we already bought all the 30shades. we always want to treat our guy super special but always the other way round when it comes to our turn. if something to celebrate usually we think ahead like months before. i think benda ni naturally almost in every women. my sis pernah bought pressie for her hubby like 1/2year before his bday. my bestie ilmi pun mcm tu. beli lebih awal in order to make sure he will get the right thing on the right time. Dr pandangan mata kasar saya, Cik A byk berkorban utk bf dia, but how could this mr.-so-right main kayu lapan belakang dia? aiyooo.. saya sangat marah ok. Nasihat saya pada Cik A : Pls my dear darl, tinggalkan je this guy. not worth it at all. kalau pertama kali dia buat mcm tu, saya boleh consider utk dimaafkan. tapi ni? dah lebih 8 kali ok. sesuatu yg sgt tidak boleh dimaafkan. ini baru bercinta, dah kawin esok lusa? ok, mungkin nasihat saya agak keterlaluan, tapi thats the fact. sampai bila lagi nak bersabar dgn his attitude right? p/s: yes!! my lipglazen violet convertible eye color dh dpt. muaaaahhhxxxx

Tuesday, June 9, 2009

tuesssdddaaayyyy

Pagi tadi agak berat mata nak dibuka. sangat2 berat. today is the 1st day as my kilang have this agong replacement public holiday so saya tambah cuti on monday. jenuh jugak pikir baju nak pakai pergi kerja. harini sangat gumbira. waiting for my parcel to be here -> pos laju baru bgtau akan smpi esok. hih;( waiting for my Stila convertible eye color in violet. at 1st plan nak beli satu je, then tetibe mcm necessary je nak beli Stila Lipglaze tu. aiseh!! so, i bought the lipglaze without bagitau hafiz upfront. tak tahan godaan dah ni. then dapat phone call from citibank asking for my payslip. yeah!! i'm applying for another credit card from citibank. tidakkkkkk!!! saya terjerumus ok. di sebabkan alarm clock dia yg sgt fancy2 berlampu bagai, hafiz and i telah fill up the form. -> to get the alarm clock for free where the alrm clock end up in my car. tak dikeluarkan pun!!! thanks to citibank and thanks to that super nice manager -Alan. kerana anda telah membuatkan saya percaya yg saya memerlukan another credit card!!! errr.... ok, saya berjanji credit card ini hanya utk isi minyak. yup! shell rebates something mcm tu la. but..but..but.. saya ni selalu sangat janji tinggal janji!!! benciiiii.................. i dont want to end up like miu. she have almpst 10k credit card debts. sgt gerun!!! no..i will not!!! but at least miu got one full cupboard with Stila cosmetics worth 10k rite? aiseh... di opis? ya..saya masih lagi menjilat ludah org. gross!! sgt disgusting bukan? ahahah..bukan ludah sebenar. its more like menyudahkan kerja org. both my manager and colleague cuti. then time2 mcm ni la tool depa nak down la ape la. huh..pity me. my director ckp : 'dont go back untill you settle all this aaa...' annoying bukan? jilat ludah org dan rasa sgt kelat. enuf pasal keje.. one of my colleague just balik from London. she went there for 6days. her bf jatuh while rock climbing and she visit him overthere (bf dia mmg dok sana la). waaaaaaaaaaaa....sgt cemburu!!! she went there using business class. halu...nak pegi london naik airasia pun saya tak mampu okeng! dia cter pegi shop kat sini la.. situ la... nak nangis sgt2 dh ni. she even bought a puppy kat sana. byk sgt duit la tu. sangat tak sabar. she will getting married next year and she dia jemput saya utk pergi her wedding yg kt London. terbeliak biji mata bukan? she will support the accomodation and transport!! as a result? 1) saya kena berhenti shopping setahun and kumpul duit. 2) no more un-necessary thing 3) cannot get pregnant!! okey, so item no.3 tu sgt2 susah. fuh!! cmne tu? kena make sure tak preggie time tu. maybe saya akan consider this trip as a miss kot. takut je dah beli tiket airasia-yg-sgt-mhl-konon tu tetibe nak terberanak kan? errr....not so soon la. tapi mana la tau kan? uhuk..uhuk..uhuk... nak pegi!!!!!!!!!!!!!!

Monday, June 8, 2009

pinggan mangkuk

For the first time since saya menetap di Kulim, saya telah pergi ke warehouse sale. ye betul! warehouse sale di Kulim. mcm tak percaya kan? by the way, kulim ni place yg penuh dgn kilang2. mcm2 kilang ada. my house area itself surrounded with medium scale factory while kt kulim hi-tech (my office!) tu kilang yg besar2 gaban gajah. so, on Saturday & Sunday saya telah men'drag' my beloved fiancee utk ke warehouse sale itu. 2 hari berturut2 kitaorg telah menjadi customer setia. On the 1st day, saya dah paksa my incik hafiz bgn as early as 8.30am. nak make sure i manage to reach there before ramai org. tak jauh pun kilang tu. just 5mins frm my homie. do you ever heard of Mikasa brand? all this pinggan mangkuk manufactured utk di export. kat malaysia pun dia ada jual tapi i'm not sure how much la dia jual coz bukan semua tempat ada. kat US this brand quite famous (Ape je la brand tak faymes kalau dh jual kt US kan?). check this webbie nak tgk price die kat US -> mikasa we spent almost 4hrs kat warehouse sale ni. panas tidak menghalang perasaan ingin membeli yg membuak2. ok, saya tahu, rumah pun saya tak da lagi kan? tapi its a good investment (ayat yg telah digunakan utk mempengaruhi incik hafiz) unfortunately this warehouse sale tak leh pakai credit card. only CASH is acceptable. sgt2 disadvantage! so, saya berada di kedudukan paling sukar. utk memilih yg super-essential sahaja!!! pinggan magnkuk dia? super cantik. hampir separuh gila saya melihat pinggan mangkuk itu. smapai satu level saya tak dapat membuat keputusan dan give up. i'm helping my future in law n my mama utk membeli pinggan mangkuk gak. bought a dozen of full set pinggan mangkuk utk my in law. dinner plate, serves plate, cups, bowls, salad bowl, big plates, tea pot, and oval platter yg besar tu. bakal menantu berjaya kan saya ini? and my mama, just nak beli serves plate yg ada roses printed kat tgh2. (jenuh jugak asyik nak ber'mms' send pic kt my mama. mama ni sgt cerewet ok!) my mom is a correlle biggest fan. so kalau pinggan mangkuk lain tu dia kureng sket. after pinggan mangkuk hunting for my in law and my mama, then only saya dan incik hafiz dapat decided which design for our collection. Design yg kiteorg pilih is the 'Garden Harvest' and from mikasa web this design is the top design. price wise? sgt2 murah compare dgn price dlm web tu. kalau dlm web satu dinner plate kalau convert RM is about RM38, but from this sale its just around RM8. murah bukan? sebab tu kami rambang mata. sebenarnya byk je lagi set2 yg lawa2. tapi terlalu mak datin kot. ada gold lining bagai. so, sbg org muda, agak keterlaluan la kot nak pakai gold2 tu. just pilih yg simple n sweet. we manage utk kumpul almost all the collection utk this design. cuma tak dapat beli cassorel je coz takda di jual kt situ. the best thing about this design? it doesnt comes with cups but mugs. so sangat seswai la utk newly wed kan? takde la nmpk terlalu tua. hikhikhik... luckily incik hafiz is my fiancee. sgt2 bersyukur coz dia yg bersusah payah korek2 and pergi all over the places nak cukupkan all the collection. most hubby yg saya jumpa kat warehouse sale? duduk tepi isap rokok and tak kuasa nak tolong bini korek2 pinggan mangkuk. hope incik hafiz begini sampai tua ye.... and also, sangat2 bersyukur kerana incik hafiz do all the payment and show his interest in pinggan mangkuk as well!! p/s : clap..clap...to my roomie time uni which finally in relationship with one of our bestie!! conrgrats babe!!! wish u all the luck n leh le kite sesame naik pelamin.

Friday, June 5, 2009

$$$$$$$

hari ni a bit hectic di office. byk keje perlu diselesaikan as ramai sgt on leave. tolong la anda2 semua. sila kembali ke office. saya sangat cemburu!!! eheheheh... saya masih in my honeymoon mood. buat kerja sambil lalalala.... I'M BROKE!! dgn bangganya saya announce saya sudah broke! adakah saya dirompak? atau mungkin sesorg tekah menggunakan duit saya tanpa saya perasan? so, pagi tadi saya telah menggunakan kuasa hikmat saya utk memikirkan apa yg un-necessary thing yg saya beli. jawapannya? tiada. ye betul!! kerana bagi saya semua benda yg saya beli adalah essential!!! so adakah membeli make up n perfume sesuatu yg tidak perlu? saya tak rasa begitu. walaupun saya telah mempunyai berbotol-botol perfume dan bermcm2 jenis foundation, tapi apa yang saya telah beli tempoh hari adalah berdasarkan keperluan!! 1) Stella McCartney perfume. saya sangat addicted the perfume baru saya yang ini. sangat2 addicted. oh!!saya takkan jawab soalan tipikal yg org tanya, wangi ke? obviously la perfume wangi kan? ada ke perfume tak wangi? but this stella? saya rate 5 star!! sangat best. very feminine. bau dia more like roses. when i said sangat best, i really mean it. ok..ok..maybe bila saya beli perfume lain saya akan kata perfume yg baru lagi best but this one? superb!!! cuba la korang gi SOGO ke, Megamall penang ke test bau. sangat sedap. and since saya beli yg set, this perfume come together dgn Soft Body Milk. wonder kenapa tak dipanggil lotion? saya pun tak pasti. maybe texture more like milky type. sangat soft and tak melekit!! plus, body milk ini wangi gler. packaging juga sgt chumel!! 2) Some- kind - of - gorgeous By Benefits Telah lama saya, Aimi Hazwani menyimpan keinginan utk membeli this so called cream-to-powder aka foundation. susah nak explain this thing. it works mcm foundation but its more like powder type. weeee.... "This lightweight, translucent, foundation-like product smoothes out imperfections and evens skin tone with a silky, smooth finish that's super natural and super gorgeous.This lightweight, translucent, foundation-like product smoothes out imperfections and evens skin tone with a silky, smooth finish that's super natural and super gorgeous." -from Sephora.com sangat mudah and practical. plus its very nice on skin too!!! Dan saya telah membeli another Stila Convertible Eye Color in Violet!!! alasan? sebab saya sangat suka this eye tool jadi saya memerlukannya dalam colour violet. saya sangat marah dengan insan2 yg mencipta make up yg pelbagai ini. suka nak rompak duit saya. must have of the month dalam list saya? Liz Claiborne Croosbody!!! saya telah me'request' my online fren utk search crossbody yg mcm saya nak. She is staying kat US and much2 more cheaper over there. Dia jual coach cheeeaaappppeeeerrrrr dari kat KLCC ok!! And here you go : Tapi ini masih dalam process approval dari Incik Hafiz. errr... tak berani nak komen byk takut incik hafiz jeling nnt. Ok, mungkin saya terlebih belanja due to this all make up tools, so, bagi tidak menyakitkan jntung saya lagi, saya telah drill down ke bhgian lain utk memastikan saya sebenarnya tidak dirompak. so, i came cross to this, 2nd highest spent of the month. bil telefon!!! adakah saya homesick? saya telah menelefon rumah SAHAJA sebyk 365min dlm masa sebulan. itu baru rumah, tak termasuk telefon kwn2 or makhluk alam yang lain. ok, saya akan membataskan penggunaan handphone saya. 1) menggunakan telefon pejabat utk menelefon rumah dan rakan2. langkah yg amat bijak!!!! -> tapi salunye takde masa pun nak call sebab busy wat kerja. huh... any suggestion?

Thursday, June 4, 2009

mendung di pagi hari

Oh...saya benci pada mereka yg membuatkan darah saya mendidih 300 degree di pagi hari. tak pasal2 saya telah menyumpah seranah mereka. benci di saat mood saya dalam keadaan terbaik dan di spoilkan oleh insan2 seperti mereka. benci! kenapa anda perlu sangat berkira ketika melakukan sesuatu pekerjaan? 'i dont want my people to do your work". erm...excuse me sir, kalau nak bercakap pasal berkira tentang kerja, saya dah tak cukup jari dianggota badan dah nak kira. i am the one yang do much2 more favors to your section. harap maklum ye. so, tolong jgn nak membebel pepagi ckp ur people buat kerja saya. because your stupid people telah menyusahkan hidup saya tempoh hari. terpaksa bersusah payah kerja sampai late night. sebab your stupid people telah membuat company over spent for something yg sebenarnya tak perlu dibayar. sebab your stupid people telah membebankan kerja saya dan saya kena ajar mereka berjuta kali utk raise NOSTAS which in the end mereka telah menyukarkan vendor and saya terpaksa membuat special arrangement dgn vendor. itu anda tidak kira wahai Mr.Manager Workshop? adakah apa yg saya lakukan sebelum ini terlalu kecil sehingga anda tidak nampak? benci apabila darah saya mengalir laju ke kepala. selaju jet concorde. kenapa manusia terlalu berkira? tidak kah mereka dapat melakukan sesuatu dgn ikhlas? Dikala darah mengalir laju di adrelain ini, terdetik utk menyentuh ttg Manohara Odelia Pinot. Personally saya sangat suka dgn her look. sgt cantik! her skin tone, body structure cukup sempurna. tapi sayang, di usia 17thn dia telah mengundang kontroversi antara 2 negara. Adakah kerana beliau bernama Manohara, media dan kerajaan memberi lebih perhatian terhadap kisahnya? cerita ttg beliau diculik bukan saja di media malaysia, singapura atau indonesia malahan sehingga ke barat. ya, saya tiada pertalian darah dengan si cantik manohara ini. apatah lagi pernah berjumpa. hanya tahu serba sedikit apabila dia berkahwin dgn itu tengku fakhry which is sblm ni saya tak kenal pun sapa tengku fakhry tu. pic pn tak pernah tgk. Tapi hairan bukan, kerana dia cantik dan dari golongan elit dia mendapat perhatian lebih. bukan sahaja lebih malah melebih2. cemburu? rasanya tak perlu kot kerana saya rasa saya mempunyai hidup yang lebih sempurna dari jalan hidup cik mano ini. berapa ramai gadis bawah umur rakyat malaysia yang telah lari ke indonesia? saya masih ingat seorg gadis yg pernah di bawa lari ke Lambok. adakah cerita tentang gadis ini keluar suratkhabar? oh, mungkin sekali dua. but that story mmg obviously dibawa lari ok. sangat terang-terangan. gadis itu belum lagi dinikahi tetapi di bawa lari ke seberang. tapi cik mano? tidak..dia dikahwinkan. dgn kerelaan bonda nya. dan since when apabila tinggal bersama suami merupakan satu penculikan? adakah saya yg semakin bodoh apabila tidak dapat melihat situasi sebenar atau mereka2 ini sgt bodoh melakukan perkara seperti ini? dia masih gadis dibawah umur. tempat selayaknya utk dia adalah disekolah. ketika saya 17thn? saya masih taksub dgn boyband di tv. saya masih bergelut utk ke sekolah setiap pagi. saya masih perlu menghadiri kelas tuisyen. saya masih tidur dgn bonda saya. kenapa at the first place bonda mano ni nak kahwin kan anak dia? kata dr golongan elit, apalah yg dikejarkan sangat dgn harta putera kelantan tu. hantar anak belajar dulu. duit byk, hantar budak ni buat degree. napa sibuk2 nak kahwinkan? saya bukan pro mana2 side. tapi saya benci apabila some indonesian's mengutuk rakyat malaysia didalam forum ttg isu ini. plssss la... sebab pompuan nan seorg ini tak perlu la korang gaduh2. tak mati pun kalau kami kat malaysia ni takda org secantik dia. kalau dah sayang sangat, kumpul dana kerajaan korang. hantar budak ni pergi belajar ye. she just 17tn and dia takda clue pun ttg hidup dia. did she manage to get the sex education at school? biology perhaps? hope her cinderella story tak end mcm ni. dah kawin, pergi la kembali kat laki awak tu. berdosa tau tanpa izin suami main lari2. buat suami, layani la isteri anda tu camna anda ingin dilayani.

Wednesday, June 3, 2009

another link to my engagement pic. click here

back to office

here i am... kembali duduk di kerusi empuk mengahadap pc utk berjam2... theoretically inilah keje saya. tekan2 punat keyboard. bila bosan browse tenet. oh..tapi hari ini tak sempat bosan. keje melambak. email byk tak sempat baca. saya ingin mengabaikannya! biarkan.. malas nak pikir. nasib la korang yg request mcm2 kat saya. saya masih lambat nak warm up. inilah penyakit ajaib yg bakal dihidapi sekiranya bercuti sekian lama. energy saya? masih 60%. still exhausted. terpaksa mengambil sedatif during lunch hour tadi. ya...sedatif berbentuk kafein yakni coffee from vending machine. instant coffee byk membantu semenjak saya bekerjaya -> chewah...ayat tak tahan. its just saya tidak dibenarkan mengambil sedatif ini ketika menjelang period kerana saya akan mengalami period pain yg gaban. saya sempat chat dgn fik last nite ketika mengupload engagement pic. conversation lebih kurang begini : fik : apa perasaan dah bertunang? saya : tiada perasaan. oh...bukan saya tiada perasaan. tipu sama sekali! cuma..cuma...cuma saya tak tau mcm mana nak explain perasaan ini. sangat bahagia!! ye..tepat sama sekali. SANGAT2 BAHAGIA rasa my life almost complete. em... say 65% getting engage is not an easy thing. saya amat serious bila saya bercakap tentang ini (sila bygkn muka serious saya sambil dahi berkerut2 seperti yg Azu biasa buat) di kala kwn2 seangkatan masih lagi bergelumang dgn assignment. masih lagi mengejar segulung ijazah (anyway, ijazah tu tak di gulung pun kan time convo), saya telah mengambil keputusan paling besar dan paling genting dlm hidup. selangkah menghampiri gerbang perkahwinan. Tipu la kalau saya katakan incik hafiz cinta pertama saya. pada yg telah mengenali saya dr zmn persekolahan, anda semua lebih tahu selok belok kisah percintaan saya yg boleh dibuat novel setebal 1500 mukasurat. oh, mungkin juga A.Samad Said bakal menginterview saya utk berkarya ttg kisah cinta saya yg tragis. mungkin mereka juga bakal mem'filem'kan kisah cinta saya setanding muvie ayat2 cinta dan mungkin mengalahkan cerita syurga cinta (best ke citer ni? tak tgk lagi pun). dari kisah2 cinta saya ini lah yg telah membuka mata saya utk bersama dgn incik hafiz saya. My incik hafiz is different berbanding lelaki2 yg saya pernah kenali. totaly 360 degree berbeza. both of us mempunyai byk perbezaan & persamaan yg membuatkan kami saling melengkapi ->yeah...ayat jiwang dr saya. kalau nak list kan apa yg menyebabkan saya suka tentang dia, fuh, 7hari 7 mlm pun tak siap tulis. sebab itu saya merasakan saya menyayangi dia tanpa sebab. tanpa sebab dan alasan yg kukuh tapi lahir perasaan cinta ->agak complicated utk di'describe'. memandangkan saya masih dalam lovey dovey mood, ayat2 saya agak berbunga dan sangat jiwe. maaf di atas hal ini. apa yg dapat saya rasakan setelah 3 hari bertunang adalah pertunangan ni sebenarnya a bond yg anda tak nampak tapi dapat dirasakan dalam hati. pertunangan its not just a ring di jari manis, tapi saya merasakan kepuasan didlm sesuatu level perhubungan. lebih seperti kemuncak kisah percintaan. (not exctly kemuncak, perkahwinan adalah kemuncak, mungkin ini 80% kpd kemuncak. hampir2 la tu ke kemuncak). rasa perhubungan anda berdua lebih direstui oleh keluarga both side. weeee..i've been blessed!! setelah bertunang tempoh hari, makcik2 berpesan, dh bertunang ni darah manis, byk2 bersabar and careful bila melakukan sesuatu perkara. aiyak...darah manis tu apa? anyone boleh tolong explain? saya sngt blur bab ni tapi mls nk tnye coz tkut kne sekeh pale plak nnt. thanks pada anda2 yg mengucapkan congrats tp saya tak sempat nk reply sms/email. p/s: i cant help myself from keep on staring on my ring. p p/s: saya rasa saya perlu menanggalkan ring engagement ketika di ofis kerana tumpuan saya agak terganggu dan asyik nak tenung je my ring. (over bukan?)

Monday, June 1, 2009

tiada tajuk spesifik

Cupcakes pressie from my bestfren!!
yeaaaaaa.... reached kulim at 9pm tadi. sgt penat drive for 4hrs ok.... luckily balik dgn laila n zai. my car dh jd mcm karaoke box. ehehehe.. from lagu aishah ke lagu meet uncle hussin. suma kteorg tibai nyanyi. thanks to the mp3 player. sgt membantu utk perjlnan jauh!!! berjaya membuka some pic yg dicopy dr 2 camera (buzz n my kazen!) sgt banyak!!! wahhh.. tak tau nk upload wic pic. so, saya akan men'upload' pic sket demi sket ye as the pic size sgt besar. so, kindly pegi la ke my flickr nk tgk. laporan lengkap tentang majlis pertunangan tu akan saya tulis bila my energy back to 100%. saya sangat2 penat gaban sekarang ini. nasib la bertunang ni sekali seumur hidup. tak laratttttt.......

Saya dan pertunangan saya

Hi, my name is Aimi and i'm officially engaged to Mohd Hafiz bin Ahmad Fauzi yesterday at 4.10pm. ulang suara, OFFICIALLY ENGAGED!!! fuh..sangat lega rasanya hanya tuhan je tau. tak sempat nak upload pic as i'm sill di rumah bonda. alhamdulillah. everything turn out to be okay as planned. before amly hafiz dtg hujan heavily outside. all the table yg dh di decorate a bit hancus. my mama caka this is because i kecik kuat nangis. thats why la ujan time engagement. thanks pada insan2 yg sms congratulares me and kpd kawan2 yg sudi dtg. sangat2 hectic. penat tahap gaban. and at this hour my house sill under WIP (Work in progress) condition. Luckily i've been blessed with my mama yg sgt creative, my ayah yg ikutkan aje la permintaan saya dan mama... my akak and abg-abg terchenta yg sangat membantu to make it happen. and above all, all my aunts, uncles, and cousins yg dtg all the way from seantero malaysia and siap tidur lagi kat my house. sangat2 bersyukur!!!! and from my incik hafiz side, saya sangat2 berterima kasih gak coz all of them sgt sporting!!! need to get back to kemas2 barang. nak balik kulim at 3pm today. once i reached home i will upload all the pics.. muahxxx
 

Template Design By:
SkinCorner