Thursday, January 21, 2010

entry as per request by Anne

Alhamdulillah.
Finally berjaya juga menambah entry blog.
With 20days plus to go, saya telah menjadi seorang bakal pengantin yg hampir berubah kepada ncredible hulk.
cemas!!!
tak tau ape nak di cemaskan.
tapi memang cemas. cemas ke lebih kepada nervous? entah.
undefined la plak.

Honeymoon.
Ini part paling excited!!
asenye climax issue kahwin adelah pergi honeymoon.
nak cuti seminggu.
nak berjimpa-jimba dengan sang suami *pelik pulak bila sebut sang suami-no more incik tunang later on*
done with the tourist guide. Pak Isme sila2 jemput kami di Airport ya bapak.
done with hotel booking. part ni adekalenye mesti incik tunang nak cekik je saya. ahahhaha....
perjanjian awal saya terhadap incik tunang adalah untuk mencari bilik hotel around rate rm100+.
mesti la..duit dah habes kat kenduri kahwin. mane nak cekau plak nak berhoneymoonan nih kan.
and yes.seperti biase, aimi telah blow out duit on hotel. extremely over bagi kami yg berbajet kecil. *pengsan*
part ni incik tunang dah mampu nak memberi sebarang sepatah dua kata.
of course la. dah siap2 wat payment menggunakan creditcard incik tunang baru saya simpulkan total perbelanjaan.
dah tu balik afte honeymoon nanti, kami bakal menikamati variasi juadah makanan mee segera sepanjang hari.
bermula dengan maggi sup sbg breakfast, maggi kari utk lunch and maggi tomyam for dinner.
ok la tu kan.
senang dan mudah gitu.
selepas penat pepunat calculator tu ditekan2. itu lah sahaja mampu di  lakukan. pasrah dengan jumlah amount yg bakal di spend.
maybe pas balik Bali kena hold la dlu trip tu Bangkok & Singapore sehingga berkemampuan kembali.
sian incik tunang nak mengisi tabungan bercuti2.

Bunga-bunga cinta

And last weekend berkesempatan pulang ke Klang sebelum balik bercuti panjang untuk berkahwin plak.
Berjumpa Nyonya florist yg memang dah biase dah amik bunga kat dia.
ikutkan hati muda nih nak je carik kedia bunga len. sebab service aunty nyonya ni memang mcm haram.
ahahhaha...gila ko. leh tak cakap kerek2 kat customer. tapi disebabkan saya rasa florist ni la paling murah seantero klang. yelah tu konon. hahaha....ntah ntah ada lagi murah. but seperti yg saya tahu hanya florist ni la murah. and amik kat dia since my engagement lagi.
dengan harapan book awal2 freshflower for my hantaran, handbouquet dpt la harga bunga murah instead of sky high mahal due to valentine, rupa2nya meleset same sekali.
:u book sekarang pun tarak guna. harga mau sama juga'
'2minggu mau valentine sudah 4kali lagi tinggi;.
gila hape... ni yg mula membuat muka masam mencuka.
mere mama dah nervous. dok pandang2 je muka anak bongsu dia ni.
kalau la time tu saya cakap "tak kira..nak gak roses"
mau pitam mama tuh. tak pasal2 la nak angkat ke hospital tengku ampuan rahimah klang tu plak kan.
actually,i'm not big fan of roses pun. bukanla tak suka. tapi biasa2 je.
tapi kalau dah dapat roses dari incik sayang of course la tidur senyum sampai telinga 4 hari 4 malam kan.
since itu nyonya kerek kate rege roses and segala baby breath and semua bunga2 kecik yg saya tak pernah tau name tu pun rege nek sky high, telah menyebabkan saya super impulsive untuk menukar roses to GERBERA!!!
this is my fav flower. i lover gerbera, tulips, stargazer, and calla lily!!! used calla lily & pink gerbera for my engagement hand bouquet :



Earlier tak mo amik gerbera as my bunga impian due to the price of this gerbera a bit pricey compare to roses. tapi disebakan V-day. roses jadi lebih2 mahal
*pengsan*.
so, red gerbera will be the main flowers for the hantaran later.
and Pink stargazer will be my hand bouquet for nikah.
and yes!! simple and white gerbera for my hand bouquet for reception!!
while bertandang, a week later, i plan to use white orchids instead.
jarang2 tengok pengantin use white orchids. why not dare to be different aight?

 
                                    Stargazer Bouquet



White Gerbera






Reception shoe.
Remember about my drama pasal my reception shoe? alhamdulillah dah amik kasut tu last 2 weeks. it turn out to be simply nice!! bukanla super duper nice. tp uncle tu buat kemas and 80% almost mcm yg saya tunjuk tu.
ok la tu dengan harga yg super murah itu kalau compare buat kasut kat tempat len.
nanti ill do the review pasal kedai uncle nih.
*nota kaki : disamping cantik dan murah. ia juga amat selesa utk kaki mereka yg bersize sampan atau kembang dihadapan.




Wednesday, January 6, 2010

in progress. 38days to go...

Maaf Cik Blog.
agak mengabaikan kamu lately.
been damn busy and restless.
penghantaran kad kahwin in progress.->kerngkwn..pls help hantar alamat korang. nak pas kat burung tapi burung mintak koordinasi korang plak. lagi payah. baik bg address/

berjaya dapatkan chiffon beaded untuk mama excatly mcm yg saya punye.
thanks a zillion to cik pu3 nur hanin sbb tolong belikan from bandung.
ye, baju ke-4 utk mama since super excited nak jadi mak pengantin. asyik tukar2 je keputusan nk pki which baju.


Thanks to kawan2 yg puji-memuji my pre-wed pics. *malu*.



still exhausted and nak sambung tempek stamp kat kad.

Tuesday, January 5, 2010

pre wed part 2

mik ni ha.. pre wed pics kteorg session 2 plak.
lebih ceria je yg petang ni and lebih colourful.
sila abaikan peha drumstik saya dan lengan ala wrestler saya.

p/s: ni pics di curi dr fb abg nasir & dee lapena. keterangan lanjut, sila bukak web abg nasir




 
 
 

 
 


 
 
 
 
 
 

Pre wed ni mmg the best experience in my life and the most fun thing fhrough our journey towards the big W (wedding).
met the right team as well. sbb abg nasir n team sgt sempoi and tak kisah pun nak golek2 atas jalan raya ke, masuk longkang ke.

and the best idea he cames out with adalah on my guest book. jeng jeng jeng....
sangat teruja!! so nak tgk pics gedik i dengan lebih lagi, sila dtg ke my reception ye.



.

Sunday, January 3, 2010

pre-wed episode 1

Exhausted yet enjoy every bits of it!!
done with our pre-wed.
kind of marathon la plak ase kan.

the pre wed is suppose to take place in Nov. but since my tonsillectomy, it had been postponed.
and dec Abg Nasir scheduled is damn tight. every week ade je org kawen nk kne shoot kan.
and we met up with abg nasir last week since nak amik pics yg dh settle di print on behalf of nashriq (nasriq is incik tunang cousin and abg nasir amik gmbar for his wedding as well).
and after checking his schedule, we end up do the pre wed shoot this morning.
we had two session which is in the morning, the classical theme la konon and afternoon, street look. ahahha..
suke suki je bg name kan.

enjoy the pics for part 1 (sbb ni je pics yg abg nasir upload kt fb beliau. so, nnt dpt the rest saya akan upload lagik).






dah ase cam Heidi Klum plak saya nih sebab another 3 frens of abg nasir join amik gamba.

ohhh...sangat suka tengok gambar sendiri -> ni dinamakan self obsess.

Friday, January 1, 2010

Hello 2010 goodbye 2009


 

Template Design By:
SkinCorner