Sunday, June 28, 2009

survey..survey...

Pepagi lagi Sya tepon. tak le pagi beno pun. dalam pukul 10.30 tadi. hikhikhik...saya masih lagi membuta sbb mlm td tido pkl4 pagi lowh. Sya nk gi singapore n tanya ada pape barang hantaran nak kirim. thanks love pie. anda sgt concern! ye, saya perlu membeli belt n wallet. tak mampu kot nak belikan coach belt or wallet for incik hafiz. hikhikhik.. looking for something like timberland or dockers. budget sgt limi-limi-limited. also, suruh Sya carik Clinique for men sets tu. arap2 ko jumpe exacty mcm yg saya nak!! babe, dont forget to wear the face mask! Saja gatal2 buat survey ni. lama dah tak main2 buat survey nih. rajin beno la org yg nak buat survey ni. 1. How old are you? 23 tahun, 1 bulan x hari (hari malas nk kira!) 2. Are you single? Nope..nope...nope.... engaged to Mohd Hafiz bin Ahmad Fauzi 3. At what age do you think you’ll get married? 24 tahun (Jan 2010) 4. Do you think you’ll be marrying the person you are with now? Insyaallah... Amin! 5. If not, who do you want to marry? Errr... Swiss born tennis player, Roger Federer. 6. Who will be your bridesmaid? Tak dapat decide lagi! Anne, Nady, Sya? or semua? 7. Do you want a garden/ beach or traditional wedding? Traditional la. i don't have much option here. kawen kat garden n beach? nak kena ketuk kepala dgn mama ke? 8. Where do you plan to go for honeymoon? Bora Cay? ehehehh.. tak mampu kot. so we're going to Bali!! 9. How many guest do you think you’ll invite? fuh... ni patutnya my mom yg jawab. roughly dalam 1000ppl. 10. Will that include your exes? err? depends. Incik Hafiz bole ke? ahahha... mau jugak Incik Hafiz bukak bunga silat kat situ gak. dah la berkeris bertanjak. jadi hang tuah terus. hikhikhik.... 11. How many layers of cake do you want? 3 layers or more. oh!!! sgt suka kek bertingkat2 ni... 12. When do you want to get married? Morning or evening? nikah morning n wedding the next day tengahari kot. 13. Name the song/tune you would like to play at your wedding? Selain lagu2 kawen traditional tu, lagu WAJIB adalah Sempurna by Andra and backbones and Mencintaimu by Kris Dayanti (oh!! nak lagu ni time saya jalan down the aisle), kedua-dua lagu ni reminds me of my Incik Hafiz. ahahha... saya memang jiwe karat!! video 14. Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife? Err.... pakai tangan udah. nama pun wedding traditional 15. Champagne or red wine? nak kena cekik ngn omak saya? tipikal minuman perkahiwnan. air sirap/air oren 16. Honeymoon right after the wedding or days after the wedding? days after the wedding. tak cukup cuti. ni pun agak2 kena unpaid leave nk gi honeymoon. 17. Money or households item? Both!!! sama-sama penting. household? fridge ke, washing machine ke, tv ke. hikhikhik 18. How many kids would you like to have? Nak TIGA!!! a prince and two princess. alasan? kete kalau seat belakang ada 3 seater je. nanti tak la gaduh. 19. Will you record your honeymoon in DVD and CD? Yes.yes. a honeymoon to remember forever n ever. 20. I want to know their wedding plan: semua kengkwn yg nak kawen!!!

15 Again?

Baru balik dari tengok muvie... weeee.... actually pergi muvie dgn harapan dpt tgk transformers. even though kteorg tau ticket mcm sgt2 tipis nk dpt, tapi just try our luck je redah kt kaunter tiket tu. sobsobsob.... seperti yg sedia maklum, tiket sold out. full house tu... frustnyeee.. then we decided nk tgk 17 Again.... i just LOVEEEEE the hero. ensem la mamat tu. muvie tu mcm high school musical jugak kdng2 rasa. cerita zaman remaja. but its just yg the guy dapat 2nd chance utk be 17 AGAIN.... if i had that chance, i dont want to be 17... but i want to be 15 again... 17? err..tak best,, time tu struggle nak SPM. and i'm losing track sepanjang umur 17 thn. i just miss being 15. i miss the KILLAZ. err..sound mcm mafia kan? but thats what we called our group.... ahahhaha... this killaz family is my life, my world back then. there is five of us; anne, nady, feq, aqiss and me. we r pretty wild. biasa la bdk asrama kan. ngeh3..... we escape keluar dari mrsm without permissions, main kejar-kejar dgn pak guard (and saya nyorok bawah meja cikgu dlm kelas!), ponteng pergi sembahyang!! hikhikhik...teruk la...tak sanggup nak citer. mcm reveal the skeleton in my closet plak. i miss u guys to the max la!!!! antara benda yg paling ingat, there is one time kteorg mandi lambat. whereby sepatutnya that time kiteorg dah dekat surau semayang maghrib. so, taiko2 ni baru la terhegeh2 nak mandi time org dh pun sembahyang. kite org ni suka mandi pun berjemaah, bilik air sebelah2. leh siap passing2 shampoo bagai. then nady, aqiss n i dh siap mandi and kuar bilik air. just left anne and feq. saya keluar je dr pintu bilik air tu, terserempak la pulak dengan ustazah maimunah. ustazah maimunah mak datuk garangnya. garang tu tak kisah la lagi, mulut sket punye laser. laser star wars pun leh kalah. pergh! berbisa kalau dia cakap babe. leh meninggalkan parut yg dalam didalam hati. so, bila terserempak dgn dia, terus lemah longlai rasa lutut. alahai! dh la dia siap bwk rotan. sempat jugak la dia libas punggung saya dgn rotan time tu. dh lah time tu berkemban dgn tuala je kuar bilik air. tapi takde ar sakit. nasib tuala tebal time tu. kalau tak mau menyeringai. then ustazah maimunah tu dgr la anne ngn feq tgh mandi n bercakap2, so tanpa segan silu ustazah maimunah tu telah mematikan lampu bilik air. time tu budak 2 ekor tu tak tau la ustazah garang tu kat luar, then feq dgn refleksnye menjerit "pu**mak betul. hoi, bukak lampu" (but in bahasa sarawak ok!). coz time tu feq ingt kteorg yg dh siap mandi ni matikan lampu. jeng2...korng byngkn la apa ending nya? but this the sweetest memory in my life. rindu bangat sama korang2 ni. sgt2 venture time umo 15 thn ni. buat benda sume tak pikir 2 kali. main redah je.... if now? fuh,,, tobat kalau korang bagi 10ribu suruh buat pun saya takkan buat. leh sakit jantung wooooo..... time flies sooooo quickly. rasa baru je semlm kteorg buat bende2 jahat. just still keep in touch with both anne and nady, aqiss in aussie now buat master (congrats babe!) ni pun based dgn apa yg anne bgtau. last cakap dgn aqiss before my engagement. cakap less than 5mins je kot sbb dia tgh drive. feq? makhluk tuhan ni pun dh lama tak bercakap. sempat chat kejap je ngn dia tadi. mcm tu la bila dah masing2 dah bawak diri. how i wish i could turn back time and lepak dalam bilik korang lagi (saya mmg la tukang lepak setia). almost every nite kteorg ada pillow talk. cter pasal our crush or cinta monyet. hikhikhik,,,, kiteorg 5 pernah berjanji, we will be each other bridesmaids if either of us kawen. how i wish on my wedding day korang dpt jd my bridesmaids. kite gather again. and maybe do the pillow talks again. ( _)
 

Template Design By:
SkinCorner