Thursday, June 25, 2009

Pulau Aman

Yeayyyy.... berjaya jugak nak menulis entry ini. Saya telah mencuri 30minit dari masa bekerja utk memblogging. takpa2, kerja selalu mencuri masa saya utk diri saya selama berjam2 pun.... Ok, nak story pasal my previous trip ke Pulau Aman (2 weeks back). Alkisahnya, bermula la pengembaraan kami ke Pulau Aman dipagi sabtu yang hening. eheheh.. tak hening pun. Janji gerak pkl10 pagi tapi kami2 yg sgt tipikal ni gerak pkl11. pukul 10 baru nak mandi tuh. From Kulim to Jetty Pulau Aman ni tak de la jauh beno pun. Dalam setengah jam je. Misi ke Pulau Aman : Totally hanya utk jalan2 cari makan. Ramai org cakap makan mee udang kat sini marvellous. So, kiteorg pun nak gak la try, test,tengok best level mana la mee udang dia. ish...sejak kerja kat area northern ni, the only thing yg susah cakap NO is to the foods. seriyes la, penang ni memang heaven dengan all those food-yg-susah-nak-jumpa Wheather time ktorg pergi tu superb panas. dgn sunblock yg tak dibawa, kulit bagai di roasted mcm kt Kenny Rogers.

Bersama Cik Lulup aka Laila di Jetty Pulau Aman.

Rombongan Cik Kiah Jalan2 cari makan.
Meleleh tak air liur tgk? and tadaaaa! the famous mee udang
burppppp... sodap2...tahap petala ke lapan...

Ketam n udang yg fresh-fresh tu di amik dari bot nelayan yg baru balik dari tangkap ikan. udang siap lompat2 lagi tuh...

2 comments:

siti salwa alias said... [Reply to comment]

gud lorr, jln2
x cam haku ni

xabes2 dgn dunia dlm jamban
yg ntah pape

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wesh..
cheer up babe!
jom kte ajak aishah jln2 sekali.

 

Template Design By:
SkinCorner