Friday, June 5, 2009

$$$$$$$

hari ni a bit hectic di office. byk keje perlu diselesaikan as ramai sgt on leave. tolong la anda2 semua. sila kembali ke office. saya sangat cemburu!!! eheheheh... saya masih in my honeymoon mood. buat kerja sambil lalalala.... I'M BROKE!! dgn bangganya saya announce saya sudah broke! adakah saya dirompak? atau mungkin sesorg tekah menggunakan duit saya tanpa saya perasan? so, pagi tadi saya telah menggunakan kuasa hikmat saya utk memikirkan apa yg un-necessary thing yg saya beli. jawapannya? tiada. ye betul!! kerana bagi saya semua benda yg saya beli adalah essential!!! so adakah membeli make up n perfume sesuatu yg tidak perlu? saya tak rasa begitu. walaupun saya telah mempunyai berbotol-botol perfume dan bermcm2 jenis foundation, tapi apa yang saya telah beli tempoh hari adalah berdasarkan keperluan!! 1) Stella McCartney perfume. saya sangat addicted the perfume baru saya yang ini. sangat2 addicted. oh!!saya takkan jawab soalan tipikal yg org tanya, wangi ke? obviously la perfume wangi kan? ada ke perfume tak wangi? but this stella? saya rate 5 star!! sangat best. very feminine. bau dia more like roses. when i said sangat best, i really mean it. ok..ok..maybe bila saya beli perfume lain saya akan kata perfume yg baru lagi best but this one? superb!!! cuba la korang gi SOGO ke, Megamall penang ke test bau. sangat sedap. and since saya beli yg set, this perfume come together dgn Soft Body Milk. wonder kenapa tak dipanggil lotion? saya pun tak pasti. maybe texture more like milky type. sangat soft and tak melekit!! plus, body milk ini wangi gler. packaging juga sgt chumel!! 2) Some- kind - of - gorgeous By Benefits Telah lama saya, Aimi Hazwani menyimpan keinginan utk membeli this so called cream-to-powder aka foundation. susah nak explain this thing. it works mcm foundation but its more like powder type. weeee.... "This lightweight, translucent, foundation-like product smoothes out imperfections and evens skin tone with a silky, smooth finish that's super natural and super gorgeous.This lightweight, translucent, foundation-like product smoothes out imperfections and evens skin tone with a silky, smooth finish that's super natural and super gorgeous." -from Sephora.com sangat mudah and practical. plus its very nice on skin too!!! Dan saya telah membeli another Stila Convertible Eye Color in Violet!!! alasan? sebab saya sangat suka this eye tool jadi saya memerlukannya dalam colour violet. saya sangat marah dengan insan2 yg mencipta make up yg pelbagai ini. suka nak rompak duit saya. must have of the month dalam list saya? Liz Claiborne Croosbody!!! saya telah me'request' my online fren utk search crossbody yg mcm saya nak. She is staying kat US and much2 more cheaper over there. Dia jual coach cheeeaaappppeeeerrrrr dari kat KLCC ok!! And here you go : Tapi ini masih dalam process approval dari Incik Hafiz. errr... tak berani nak komen byk takut incik hafiz jeling nnt. Ok, mungkin saya terlebih belanja due to this all make up tools, so, bagi tidak menyakitkan jntung saya lagi, saya telah drill down ke bhgian lain utk memastikan saya sebenarnya tidak dirompak. so, i came cross to this, 2nd highest spent of the month. bil telefon!!! adakah saya homesick? saya telah menelefon rumah SAHAJA sebyk 365min dlm masa sebulan. itu baru rumah, tak termasuk telefon kwn2 or makhluk alam yang lain. ok, saya akan membataskan penggunaan handphone saya. 1) menggunakan telefon pejabat utk menelefon rumah dan rakan2. langkah yg amat bijak!!!! -> tapi salunye takde masa pun nak call sebab busy wat kerja. huh... any suggestion?

2 comments:

annetize said... [Reply to comment]

oii boleh sik! time aku pegi sogo dah sikda sale!! ketulahan mena!! ahah tp ku meli juak la. aku meli issey miyake pun. ahahahah pi ku mok nunggu ko gik enchia aku!!!

amy hazwani said... [Reply to comment]

ehhehehe...
dh tu beli time tak sale?
wahh..cik anne sgt kaya!!!
boleh la belanja kami yg kurang berkemampuan ini,
nnt kite gi sogo 2gether-gether ye.
tinggalkan saja perempuan yg bernama Naydee itu.

 

Template Design By:
SkinCorner