Sunday, June 28, 2009

15 Again?

Baru balik dari tengok muvie... weeee.... actually pergi muvie dgn harapan dpt tgk transformers. even though kteorg tau ticket mcm sgt2 tipis nk dpt, tapi just try our luck je redah kt kaunter tiket tu. sobsobsob.... seperti yg sedia maklum, tiket sold out. full house tu... frustnyeee.. then we decided nk tgk 17 Again.... i just LOVEEEEE the hero. ensem la mamat tu. muvie tu mcm high school musical jugak kdng2 rasa. cerita zaman remaja. but its just yg the guy dapat 2nd chance utk be 17 AGAIN.... if i had that chance, i dont want to be 17... but i want to be 15 again... 17? err..tak best,, time tu struggle nak SPM. and i'm losing track sepanjang umur 17 thn. i just miss being 15. i miss the KILLAZ. err..sound mcm mafia kan? but thats what we called our group.... ahahhaha... this killaz family is my life, my world back then. there is five of us; anne, nady, feq, aqiss and me. we r pretty wild. biasa la bdk asrama kan. ngeh3..... we escape keluar dari mrsm without permissions, main kejar-kejar dgn pak guard (and saya nyorok bawah meja cikgu dlm kelas!), ponteng pergi sembahyang!! hikhikhik...teruk la...tak sanggup nak citer. mcm reveal the skeleton in my closet plak. i miss u guys to the max la!!!! antara benda yg paling ingat, there is one time kteorg mandi lambat. whereby sepatutnya that time kiteorg dah dekat surau semayang maghrib. so, taiko2 ni baru la terhegeh2 nak mandi time org dh pun sembahyang. kite org ni suka mandi pun berjemaah, bilik air sebelah2. leh siap passing2 shampoo bagai. then nady, aqiss n i dh siap mandi and kuar bilik air. just left anne and feq. saya keluar je dr pintu bilik air tu, terserempak la pulak dengan ustazah maimunah. ustazah maimunah mak datuk garangnya. garang tu tak kisah la lagi, mulut sket punye laser. laser star wars pun leh kalah. pergh! berbisa kalau dia cakap babe. leh meninggalkan parut yg dalam didalam hati. so, bila terserempak dgn dia, terus lemah longlai rasa lutut. alahai! dh la dia siap bwk rotan. sempat jugak la dia libas punggung saya dgn rotan time tu. dh lah time tu berkemban dgn tuala je kuar bilik air. tapi takde ar sakit. nasib tuala tebal time tu. kalau tak mau menyeringai. then ustazah maimunah tu dgr la anne ngn feq tgh mandi n bercakap2, so tanpa segan silu ustazah maimunah tu telah mematikan lampu bilik air. time tu budak 2 ekor tu tak tau la ustazah garang tu kat luar, then feq dgn refleksnye menjerit "pu**mak betul. hoi, bukak lampu" (but in bahasa sarawak ok!). coz time tu feq ingt kteorg yg dh siap mandi ni matikan lampu. jeng2...korng byngkn la apa ending nya? but this the sweetest memory in my life. rindu bangat sama korang2 ni. sgt2 venture time umo 15 thn ni. buat benda sume tak pikir 2 kali. main redah je.... if now? fuh,,, tobat kalau korang bagi 10ribu suruh buat pun saya takkan buat. leh sakit jantung wooooo..... time flies sooooo quickly. rasa baru je semlm kteorg buat bende2 jahat. just still keep in touch with both anne and nady, aqiss in aussie now buat master (congrats babe!) ni pun based dgn apa yg anne bgtau. last cakap dgn aqiss before my engagement. cakap less than 5mins je kot sbb dia tgh drive. feq? makhluk tuhan ni pun dh lama tak bercakap. sempat chat kejap je ngn dia tadi. mcm tu la bila dah masing2 dah bawak diri. how i wish i could turn back time and lepak dalam bilik korang lagi (saya mmg la tukang lepak setia). almost every nite kteorg ada pillow talk. cter pasal our crush or cinta monyet. hikhikhik,,,, kiteorg 5 pernah berjanji, we will be each other bridesmaids if either of us kawen. how i wish on my wedding day korang dpt jd my bridesmaids. kite gather again. and maybe do the pillow talks again. ( _)

3 comments:

nady said... [Reply to comment]

oit..aku yg tersumpah ustazah oi..hahahah..then the next morning nya announce kat assembly..suroh mintak maaf..hahahah..memalukan!!

i miss ur muruku..hahahah

annetize said... [Reply to comment]

oii amy! cerita ko salah! nady yg nyumpahla! ahahahah ahahaha nady ya paling genster! ahahha

nady and i WOULD DEFINITELY BE THERE FOR UR WEDDING!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady ka? adoi..silap la aku.. aku ingat feq yg nyumpah. feq kan paling gengster. nady lagi gengster rupe2nye. hikhikhik...
still ingt kte lepak ngn bdk form5 yg main bakar2 suratkhabar tu? then kne kejar ngn guard. lawak gler. aku siap shaking2 bwh meje. nasib tak terkencing. meh2...mari kite makan muruku lagi.

 

Template Design By:
SkinCorner