Monday, June 8, 2009

pinggan mangkuk

For the first time since saya menetap di Kulim, saya telah pergi ke warehouse sale. ye betul! warehouse sale di Kulim. mcm tak percaya kan? by the way, kulim ni place yg penuh dgn kilang2. mcm2 kilang ada. my house area itself surrounded with medium scale factory while kt kulim hi-tech (my office!) tu kilang yg besar2 gaban gajah. so, on Saturday & Sunday saya telah men'drag' my beloved fiancee utk ke warehouse sale itu. 2 hari berturut2 kitaorg telah menjadi customer setia. On the 1st day, saya dah paksa my incik hafiz bgn as early as 8.30am. nak make sure i manage to reach there before ramai org. tak jauh pun kilang tu. just 5mins frm my homie. do you ever heard of Mikasa brand? all this pinggan mangkuk manufactured utk di export. kat malaysia pun dia ada jual tapi i'm not sure how much la dia jual coz bukan semua tempat ada. kat US this brand quite famous (Ape je la brand tak faymes kalau dh jual kt US kan?). check this webbie nak tgk price die kat US -> mikasa we spent almost 4hrs kat warehouse sale ni. panas tidak menghalang perasaan ingin membeli yg membuak2. ok, saya tahu, rumah pun saya tak da lagi kan? tapi its a good investment (ayat yg telah digunakan utk mempengaruhi incik hafiz) unfortunately this warehouse sale tak leh pakai credit card. only CASH is acceptable. sgt2 disadvantage! so, saya berada di kedudukan paling sukar. utk memilih yg super-essential sahaja!!! pinggan magnkuk dia? super cantik. hampir separuh gila saya melihat pinggan mangkuk itu. smapai satu level saya tak dapat membuat keputusan dan give up. i'm helping my future in law n my mama utk membeli pinggan mangkuk gak. bought a dozen of full set pinggan mangkuk utk my in law. dinner plate, serves plate, cups, bowls, salad bowl, big plates, tea pot, and oval platter yg besar tu. bakal menantu berjaya kan saya ini? and my mama, just nak beli serves plate yg ada roses printed kat tgh2. (jenuh jugak asyik nak ber'mms' send pic kt my mama. mama ni sgt cerewet ok!) my mom is a correlle biggest fan. so kalau pinggan mangkuk lain tu dia kureng sket. after pinggan mangkuk hunting for my in law and my mama, then only saya dan incik hafiz dapat decided which design for our collection. Design yg kiteorg pilih is the 'Garden Harvest' and from mikasa web this design is the top design. price wise? sgt2 murah compare dgn price dlm web tu. kalau dlm web satu dinner plate kalau convert RM is about RM38, but from this sale its just around RM8. murah bukan? sebab tu kami rambang mata. sebenarnya byk je lagi set2 yg lawa2. tapi terlalu mak datin kot. ada gold lining bagai. so, sbg org muda, agak keterlaluan la kot nak pakai gold2 tu. just pilih yg simple n sweet. we manage utk kumpul almost all the collection utk this design. cuma tak dapat beli cassorel je coz takda di jual kt situ. the best thing about this design? it doesnt comes with cups but mugs. so sangat seswai la utk newly wed kan? takde la nmpk terlalu tua. hikhikhik... luckily incik hafiz is my fiancee. sgt2 bersyukur coz dia yg bersusah payah korek2 and pergi all over the places nak cukupkan all the collection. most hubby yg saya jumpa kat warehouse sale? duduk tepi isap rokok and tak kuasa nak tolong bini korek2 pinggan mangkuk. hope incik hafiz begini sampai tua ye.... and also, sangat2 bersyukur kerana incik hafiz do all the payment and show his interest in pinggan mangkuk as well!! p/s : clap..clap...to my roomie time uni which finally in relationship with one of our bestie!! conrgrats babe!!! wish u all the luck n leh le kite sesame naik pelamin.

1 comments:

syahirah said... [Reply to comment]

thanks babe
tp ko naik pelamin dulu la.haha

 

Template Design By:
SkinCorner