Wednesday, June 3, 2009

back to office

here i am... kembali duduk di kerusi empuk mengahadap pc utk berjam2... theoretically inilah keje saya. tekan2 punat keyboard. bila bosan browse tenet. oh..tapi hari ini tak sempat bosan. keje melambak. email byk tak sempat baca. saya ingin mengabaikannya! biarkan.. malas nak pikir. nasib la korang yg request mcm2 kat saya. saya masih lambat nak warm up. inilah penyakit ajaib yg bakal dihidapi sekiranya bercuti sekian lama. energy saya? masih 60%. still exhausted. terpaksa mengambil sedatif during lunch hour tadi. ya...sedatif berbentuk kafein yakni coffee from vending machine. instant coffee byk membantu semenjak saya bekerjaya -> chewah...ayat tak tahan. its just saya tidak dibenarkan mengambil sedatif ini ketika menjelang period kerana saya akan mengalami period pain yg gaban. saya sempat chat dgn fik last nite ketika mengupload engagement pic. conversation lebih kurang begini : fik : apa perasaan dah bertunang? saya : tiada perasaan. oh...bukan saya tiada perasaan. tipu sama sekali! cuma..cuma...cuma saya tak tau mcm mana nak explain perasaan ini. sangat bahagia!! ye..tepat sama sekali. SANGAT2 BAHAGIA rasa my life almost complete. em... say 65% getting engage is not an easy thing. saya amat serious bila saya bercakap tentang ini (sila bygkn muka serious saya sambil dahi berkerut2 seperti yg Azu biasa buat) di kala kwn2 seangkatan masih lagi bergelumang dgn assignment. masih lagi mengejar segulung ijazah (anyway, ijazah tu tak di gulung pun kan time convo), saya telah mengambil keputusan paling besar dan paling genting dlm hidup. selangkah menghampiri gerbang perkahwinan. Tipu la kalau saya katakan incik hafiz cinta pertama saya. pada yg telah mengenali saya dr zmn persekolahan, anda semua lebih tahu selok belok kisah percintaan saya yg boleh dibuat novel setebal 1500 mukasurat. oh, mungkin juga A.Samad Said bakal menginterview saya utk berkarya ttg kisah cinta saya yg tragis. mungkin mereka juga bakal mem'filem'kan kisah cinta saya setanding muvie ayat2 cinta dan mungkin mengalahkan cerita syurga cinta (best ke citer ni? tak tgk lagi pun). dari kisah2 cinta saya ini lah yg telah membuka mata saya utk bersama dgn incik hafiz saya. My incik hafiz is different berbanding lelaki2 yg saya pernah kenali. totaly 360 degree berbeza. both of us mempunyai byk perbezaan & persamaan yg membuatkan kami saling melengkapi ->yeah...ayat jiwang dr saya. kalau nak list kan apa yg menyebabkan saya suka tentang dia, fuh, 7hari 7 mlm pun tak siap tulis. sebab itu saya merasakan saya menyayangi dia tanpa sebab. tanpa sebab dan alasan yg kukuh tapi lahir perasaan cinta ->agak complicated utk di'describe'. memandangkan saya masih dalam lovey dovey mood, ayat2 saya agak berbunga dan sangat jiwe. maaf di atas hal ini. apa yg dapat saya rasakan setelah 3 hari bertunang adalah pertunangan ni sebenarnya a bond yg anda tak nampak tapi dapat dirasakan dalam hati. pertunangan its not just a ring di jari manis, tapi saya merasakan kepuasan didlm sesuatu level perhubungan. lebih seperti kemuncak kisah percintaan. (not exctly kemuncak, perkahwinan adalah kemuncak, mungkin ini 80% kpd kemuncak. hampir2 la tu ke kemuncak). rasa perhubungan anda berdua lebih direstui oleh keluarga both side. weeee..i've been blessed!! setelah bertunang tempoh hari, makcik2 berpesan, dh bertunang ni darah manis, byk2 bersabar and careful bila melakukan sesuatu perkara. aiyak...darah manis tu apa? anyone boleh tolong explain? saya sngt blur bab ni tapi mls nk tnye coz tkut kne sekeh pale plak nnt. thanks pada anda2 yg mengucapkan congrats tp saya tak sempat nk reply sms/email. p/s: i cant help myself from keep on staring on my ring. p p/s: saya rasa saya perlu menanggalkan ring engagement ketika di ofis kerana tumpuan saya agak terganggu dan asyik nak tenung je my ring. (over bukan?)

4 comments:

fikriah said... [Reply to comment]

mmg over+gedik+sengall.. hahah

c..i oredi knew the answer. sj tnyer.. skali ko jwb tadek perasaan

owh mybe becos u're too tired n exhausted at dat particular time..

wahaha. CONGRATULATIONS~~ (smbil bejoget zapin)

p/s : wondering..time aku betng nnti. adekah ko suda bederet.. owh amy fam planning plis..wakaka

amy hazwani said... [Reply to comment]

aiseh..time ko bertunang nnt anak aku dah 4 kot.
aku ke arah rakyat makmur dan sejagat. jadi aku kne lebih productive. bg memastikan bangsa melayu akan kekal ramai menghuni malaysia.
family planning? ape tu? eheheh...
by the way, calon dh jmpe?
udoh2 le tu adore si ihsan ko tu. buka kan mata pada insan lain.
jgn tamak.
ehehehhe

fikriah said... [Reply to comment]

dah bkk mate dah.. tp tade calon pong ag.. crk kan mie.. i need yg stable 1..wahaha

amy hazwani said... [Reply to comment]

uhuhuh..melampau le tuh...
aku gigit bontot kang bru tau.
cube jgn memilih sgt

 

Template Design By:
SkinCorner