Thursday, November 18, 2010

kereta kecil ku berbunyi..DANGGGG!!!

dah... hari ini adalah sangat tak best.
setelah sehari bersuka ria beraya haji walaupun tanpa suami di sisi (ahahha..keji sungguh ko!), pagi2 tadi on my way balik seremban untuk ke tempat kerja dengan hati separuh rela, kereta telah di cium dari belakang.
nak wat cmne. myvi bontot besar dan tongek. dah tu Savvy itu barangkali sangat geram dan terbayang2 kelucahan melampau dengan myvi saya.
terus cium tanpa bagi salam.
yang pasti terang lagi bersuluh dia la silap sebab kat traffic light yang ko pi sodok kete aku apehal.
time lepas kena sodok rasa nak nangis berguling2 tepi jalan raya je.
tapi risau plak orang ingat saya meroyan plak.

"akak..saya mintak maaf sangat2. saya tak perasan akak berhenti"

1st : what the hell ko panggil aku akak? ko lagi tua dari aku panggil aku akak? punyala aku comel2 pakai baju ala baby doll gown ni ko panggil aku akak? sekilas ikan di sungai i dh kompom tahu dia lagi tua hokay. fine! i memang nampak tua T_____T
2nd : ko tak perasan aku berhenti? traffic light ngok. simpang ngok! mana cikgu sekolah memandu yang ajo ko merah tandanya jalan? hijau tandanya berhenti?

being yang obviously nice padahal dalam hati rasa meruap macam lava gunung merapi yang meletus dah, i just give her muka-yang-aku-tak-kuasa-nak-layan. fine!

"ni nak settel macam mana?"
"saya bayar kak"

since its still early in the morning, baru pukul 6.20am and masih gelap2 sepi and jalan tu pun takde reserve jalan since dieorg tengah korek2 tepi jalan macam konon2 nak besarkan jadi lapan lane saya just amik gambar ic dia and handphone dia.

"eh, u duduk kat andalas eh"
"ha`ah kak..andalas"

eh damn u! panggil i akak lagi. ada hati! sah2 ko tua dari aku *lepas i tengok ic dia*

pastu dia kata tak yah la wat report and saya or dia akan roger balik.

you know how traumatized i am? nak sambung perjalanan lagi sejam ke seremban dengan kaki ketar2, tangan shaking, aircond letak kat no.1 pun leh rasa mcm duduk eskimo ok. rasa mcm nak kena hypothermia ok. sampai nak bayar tol pun tangan menggeletar lagi. mesti bro ensem toll gate tu ingat i ada parkinson. T____T turun saham!

after i roger itu 'cik adik yg konon lagi muda', dia kata dia akan bayar tapi have to send to workshop in klang.

what the hell kuasa lapan juta kali ganda.

1st : ko ingat seremban ke klang tu dekat? 98km one way to be precised ok.
2nd : ko ingat aku ni ada cuti banyak ke nak suka suki balik klang? dah la penat i save my cuti for the ho chi minh trip, kang takde cuti terpaksa la laki i pergi bersama 2 anak dara itu nanti! oh noooo!
3rd :  eh, skrang ni ko yang langgar aku ke aku yg langgar ko? sapa patut ikut cakap sapa nih?

at first i thought the damage wasnt that bad. so i drove off to perodua time lunch tadi. tengok2 kan how much the damage itu 'cik adik yg konon lagi muda padahal 4 tahun lagi tua dari i' kena bayar.
nah amik ko! dekat rm1,200. kemek itu kemek ini. tukar bumper. cat balik boot. sensor rosak kena tukar.
terkedu la plak dengor!

bottom line, being me yang again superb nice, terpaksa rela la balik klang balik petang ni *leh tak nak claim itu perempuan my petrol and toll?*, else dia tak nak repair lagi den susah.
sobsobsob..terpaksa la pinjam kereta ayahanda. eee..tak best tul la kete ayahanda. i tak suka kete2 bersize besar walaupun besar sedikit. kerana bukan sahaja payah nak parking malahan tidak ranggi. eh kompom org ingat i beranak 5 sbb bawak kereta sungguh ke 'family-an'.

boleh tak kalau bawak kereta, kalau nak sangat langgar gi la langgar tembok ke apa? boleh tak jangan nyusahkan orang lain yang tak pasal2 kena amik cuti? ko paham tak cuti den hanya 12 hari setahun. setahun ok..bukan sebulan. pastu sekarang hanya tinggal 2 hari. argh! pastu nak kena bayar toll lagi..minyak lagi...pastu penat den nak drive while lutut gigil2 lagi.

malas nak tempek gambar kecederaan punggung myvi ku yang sexy tuh. kang orang amik no plat beli no.pastu dia menang boleh beli rumah kat planet marikh cemburu plak saya!

yang ikhlas-tulus-mulus-dari-insan-teraniaya.

9 comments:

L3N said... [Reply to comment]

rilek weh rilek...
pasti esok akan settle...

dan bab somi ko bercuti ngn 2 ank dara tuh agak nightmare jugak le...
pasti awkward keadaannya hahhaha

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@L3N hangin sebadan nih. ahahhaha.. eh..eh..ko ada hati mahu bercuti bertigaan dengan somi i ye.

shayra hint said... [Reply to comment]

amik gambar ic! brilliant! tak penah tpikir sbb kalu drive balik keja i always imagine macam mana nak handle benda2 camni.

sbb normally klu just amik no fon and dia cakap nk roger mmg takkan dapat contact dah pastu.

spatutnya mitak je skali tol+myk. huhu~ *jahat gile ni*

brid3ofkayangan said... [Reply to comment]

la sian u...sabar2 la yer... i dah dua kali langgar bontot org tp i x panggil dia akak kot...haha...manambah minyak kat api namanya....

Asfahani said... [Reply to comment]

siot je pempuan tu..4 taun lagi tua,agak2 la kot nak panggil org akak.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@shayra hint she, tht what i salu pikir time drive. Klu pape jd amik gmba ic yg org kita langgr. Amik no plat dia. At least time buat report, we had simething in hand kan?

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@brid3ofkayangan zai, i memula x de la mrh sgt. tp bila dia pnggil kak terus nyirap. babe, u really awesome n cool la. i skali org sodok pun still menggigil till now.cmne u blh drive aftr tht untill today?

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@Asfahani as, maybe i need botox by nxt year and face lift in 3yrs time. Am i that old?????huargh.felt like calling her makcik plak

Yani said... [Reply to comment]

eh mung!! sedey benorr...bukan apa, claim saja. bukan salah mung...mcm cik lelong dulu, dia bayor saja atas kesalahan mencuim vontot kerera itew, Tak sengaja jadinya. Nie yg buat i bertambah risau. kena ada duit kecemasan bebanyak, nauzubillah i ciom vontot sesapa.

oh ya..pasai vacation hubby mung bersma dua anak data HOT! KAMI DENGAN INI SUKAA! YEAY!!! eh mung...jgn la..kalau mung takdak, kami berdua pastinya ntah kemana haluannnya...

 

Template Design By:
SkinCorner