Monday, November 15, 2010

Its been awhile I tidak meng’hapdet’ belog. Alasan paling sentiasa di guna pakai adalah busy. Padahal, busy up to what pun I still tak pasti T____T.


Minggu ini adalah minggu bermula cotii skolah. Memang la I takde anak yg bersekolah, tapi cotii skolah sentiasa memberi impak pada saya. Sebab bila cotii skolah kompom opis mate semua berduyun2 cuti. Fine! Saya yg takde anak ni la kena gigih bekerja dan meng’cover’ semasa ketiadaan mereka. Amoi depan my desk ni dah ke hong kong di hari semalam. Apek sebelah ni pulah sudah ke Taiwan. Dah tu bos nak ke umrah in another two weeks time. Dh la pergi lama kot. Then amoi sorang lagi dh reserve last week of dec tuh nak gi Koh Samui. Mcm semua org berebut2 nak hamik cuti. Dah tu saya? Saddap ko aimi, takde cuti duduk diam2 je. T____T

But above all, cuti terbaik adalah cuti dihari weekend duduk berdua dengan suami di dalam rumah. Ok, ayat penyedap hati. Kang suami bagi tazkirah pasal being zuhud, berjimat cermat nescaya savings account kami mencecah billion ringgit pastu boleh beli rumah di Bulan atau di Marikh sambil ditemani bintang twinkle-twinkle-little-star. Mimpi!

Life had been wonderful to us. We found the nice ‘love pad’. The perfect size for our ‘little family’ and I just can’t wait to called it ‘the little place of us’. The loan is ongoing and yet to be approved. Blame my 24yrs old age. Since it wasn’t a joint loan, the bank had a little doubt (I guess) in approving my loan. Will blog about it in more details later. Lepas semua loan dah approve. Kahkahkah..kang tak dapat buek malu den jo.

I haven’t landed in any job yet. Blergh! Bila nak balik utara ni? Nak duduk berdua dengan suami. And do lots of ‘babies in making’ ahahhaha…oh! Belog ini sudah menjadi belog yang kedengaran agak porno disini. Eh lupa! Setelah 9 bulan kawen baru la saya men’sampai’ seru untuk membuat kad perakuan nikah. Saja je buat lambat2, baru feeling pengantin baru lagi. Kahkahkah… sungguh meluat!



Me : yang..boleh tak I berenti keje and duduk rumah je. Malas la nak cari kerja


Hubby : boleh. Tapi nanti rumah tu kita beli furniture cavenzi je. Takyah la beli sofa chesterfield u.

Erkk! Ok, langsung tak leh nakk accept part ni. Chesterfield is always my faberet. Mne boleh di tukar ganti. Demi chesterfield tercinta saya sanggup bekerja dalam keterpaksaan T____T.

Chesterfield will cost a big hole in our pocket. Just the three seater and not even the complete set of sofa will cost us nearly rm8k. dah diam! Sila berhenti bermimpi. Tapi tanpa chesterfield nescaya hall tidak akan berseri! Percayalah. Chesterfield yg gagah serta mempunyai badan yg berketak2 kelihatan amat hensem sekali. Kulit chesterfield yg berkilat2 ni remind me a lot of Malik Noor punya badan time angkat berat. Berkilat tuh! Ditambah pulak dengan warna ox blood, sungguh sempurna!





Ada anyone tahu mana nak cari chesterfield nih dengan harga yg lebih berbaloi? In another word, yang lebih murah!!! Tapi mak tak nak yg kulit tipu2. Kahkahkah..dah la takde duhet pastu mahu berlagak taknak kulit tipu2. Sungguh kurang sopan!









enuf said! living hall mereka sungguh gojes!
 
p/s: buzz, happy 24th bday!
p p/s : naydee, gud luck in job hunting.
 
p p p/s : azue yg gorjes. this entry is for you!

13 comments:

Jujue.Blinks said... [Reply to comment]

oi2. babies in making? hahaha. ada yg blum ckp umur! :p
mak ai, chesterfield ko. later kalo g umah u kne pakai baju mahal2 la eh! xnk rosak kan kulit malek nor yg brkilat2 itewww! hahaha. :)

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

ajue : ahahaha..eh, u bwh umo ek? ini adalah belog porno.
excuse me, kalau u ol dtg hanya duduk di karpet cuma. chesterfield hanya utk dipandang ye.
babe, npe x leh comment belog u? ke i x jumpa comment button?

Jujue.Blinks said... [Reply to comment]

i sentiasa bwh umor selagi blom kawen! hahaha. owh karpet sungguh kijam! hahahaha.
ehh ade je. i x ubah ape2 pon. huhuuhu. nanti i tgk blk. blogspot ni kadang2 senget.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@Jujue.Blinks ahahha..bajet muda. euwww! eh duduk kapet je. itu pun bagus i bg duduk kapet. u oll nnt minum or mkn tumpah2. abes kapet i nnt tau. kijam is my middle name kan? blogspot senget mcm blog owner. ahahha.. ape kes asyik balik kemaman je. ada laki bru ke kt kemaman?

nady said... [Reply to comment]

aku xmok carik keja. gila malas. haha

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@nady kau nang over! tp duduk rumah dan beristi-rehat sgt menggembirakan. nasihat aku, enjy the first 2mnth then only kau cri kerja dgn gigih. hahaha.. maok kerja sitok kah?

L3N said... [Reply to comment]

ahhaha melampau weh...8k untuk duduk tgk tv...bila ada anak,seat tuh jadik pusat pengumpulan bakteria dimana anak2 ko akn mengspill kan makanan,pas tuh menyalurkan kreativiti kt c2.
btw,sungguh gumbira gambar nikah mu haha

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

len : ahhahaha..ko sungguh berpikiran jauh. ko ingat anak aku bleh duduk kt kerusi tu? no way babe. ddk bwh cukup. plus, its leather. aku leh wipe off je. ecewah! alasan sama bg kt suami.
gmbar nikah aku tu sungguh seksaited kan?

azda munira said... [Reply to comment]

omg amy! chesterfield! tempted much! haha..

dekat uk, dekat kilang die dekat chesterfield itself, satu set lebih kurang 15k (xtermsk kargo). it was hand made, pure leather, and was made upon request.

dekat sini brape eyh? my mom said it cost u around 45k per set. and kena hati2 tau wktu nk membeli sbb kdg2 it is from china, pstu bukan real leather.

jemputla saya dtg kerumah anda eyh nnt. hahahhaaha... tak malu!

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

azda: OMG! kamu pun peminat chesterfield?dia ada byk gred. based on i baca the best quality if frm UK sbb dh tok nenek dia yg buat.pastu for overseas market, malaysia's chesterfield is the best quality then come vietnam and least china. china punya salu leather tipus.i x mampu beli the whole set. nak beli 3seater. tp kilang kt mesia hanya utk export n x jual kt local market. leh x? tp still hunt and dgn x malu nk call factory2 mne tau ada jual yg dented ke. klu dh beli chesterfield bru nk jemput dtg rumah! tp sungguh menggiurkan la chesterfield nih kn. *tinggu sungguh angan2*

azda munira said... [Reply to comment]

Oh yeke..wah..dah buat research habis2an dah nih.tergoda hokay tgk chesterfield.sungguh menggiurkan!

Knape yg malaysia xnk dijual kpd rakyat malaysia???xaci!

Oh nnt bile azda dah bersedia utk beli chesterfield,boleh la tnye amy nk bli kat mane eyh? ;p

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

azda: patut azda bwk dr UK aritu la. or suruh adik azda yg kt sana bwkkan! tp nk tunggu dia abes blja sungguh berkurun kot T____T.tp nk kumpul 15k pun dh ketaq lutut kot. haruslah suami OT 24jam sehari. ahahhaa...
mesia mmg cmtu.pastu srh org beli brng buatan msia pdhal yg good quality only for export. xpe, pencarian akan diteruskan. selagi x dapek, duduk lantai le org dtg umh nnt =))

azda munira said... [Reply to comment]

nk kumpul 15k tu yg merangkak tuh. pstu bile nk byr, terus keluar seketul duit. adoiii.. dahla nk mengumpul bertahun2, lesap dlm sekelip mata je. huhu..

ntah. apelah mesia nih. org nk support brgn buatan mesia, die duk jual kat org lain plak. berusaha utk chesterfield amy! ;D

 

Template Design By:
SkinCorner