Monday, November 22, 2010

My car had fully recovered. Alhamdulillah Anak mak dah sihat dah!


Cuma tinggal scar2 atau luka2 kecil di bahagian hadapan masih ada. Nak buat cmno, dia langgar belakang je T____T . The workshop is super fast. Anta arini esok dah boleh amik. And its good as brand new car (dari belakang la). Ntah2 itu apek ada kuasa magic mcm david copperfield kot kan.

And yep, to cik-adik-you-lebih-tua-dari-I, thanks again kerana sangat bertanggungjawab. So proud dengan org mcm ni. Admit kesilapan sendiri and bertanggungjawab with what had happen. Walaupun you cium bontot kete I dan skarang telah ternoda, tapi I masih boleh senyum-menyum.

Take it in positive manner. Yela, at least luka2 sebelum ni yg den sendiri buat dapat dipulihkan secara pencuma. Ahahha.. and misal la kata cik-adik-you-lebih-tua-dari-I tak cium bontot my car, and maybe that time I dah sampai highway and ntah2 accident ape lagi ntah plak menunggu I bukan? Ntah2 lagi dahsyat. Tetiba plak teringat final destination punya citer. Ahahha..pengaruh tv sungguh!

And yeay lagi! Loan rumah sudah di ‘approve’. Bukan satu bank tapi dua bank. Ahahah..tu la ko tamak! Now had to choose between these two banks which can offer better BLR (rate). And even ada drawback time nak apply loan since I just 24-years-old aritu, tapi with this 24-years-old punya umoq la I dpt membuat loan period secara maximum. Tak main la takat 30-35yrs, mine can up to 40yrs+. Ohh! Sangat bangga menjadi muda. Kembang kuncup sket idung.

Just signed the sales & purchased agreement last weekend. Another step closer nak balik north balik =))

By the way, this house takde la besaqq or gempak mana. Just a condo unit, without laman rumah sebesar alam yg membolehkan tanam pokok ceri ke, pokok kayu balak kat tepi rumah. It is a corner lot condo unit yg slightly smaller compare size of landed terrace house, tapi its much bigger compare to other unit tengah at this condo. It’s located at the penang mainland and yep the house is ready to move in =)). Den tak mampu nak beli rumah kat penang island. Condo ciput pun dah dekat half-million. Kang kami laki bini makan pasir tiap2 hari sebab dah bayar rumah monthly ribu riban.plus, the house we bought ni dekat ya amek dengan penang bridge and less than 5mins nak ke ferry terminal. It’s very convenience place. Dekat dengan penang megamall, ssf, sunway carnival mall and segala mak nikam yang ada kat mainland. So nanti boleh la merambu dengan lebih kerap kan sayang? Errr...Why penang? Obviously, being me yg super gedik tak mahu alamat rumah den beralamat KULIM,KEDAH la sebenonye. Walaupun kalau kat kulim leh dapat semi-d with 4 bilik tidoq with the price of this condo. Nak wat cmne, suami harus pasrah dengan kegedikan isteri. Plus, i havent decide to work at penang mainland or penang island or maybe kulim. So this area amat la strategic gerangannya.

Menemui chesterfield idaman di American Accent. Ahhaha…sila shadap sekarang jugak! Setelah 40% discount harganya masih nge’top’. Rm13k after discount. baiklah! Sampai di sini saja kisah cinta kita. Jumpa dalam mimpi je la ya. Ini kena tunggu suami berstatus manager barangkali baru mampu T___T




Dan juga meja makan ini merupakan meja makan idaman. Ia bulat, ia comel, ia anggun. Tapi….



Ia MAHAL nak mampus. Boleh bikin mampus suami kalau isteri masih mahu memilikinya. Rm10k selepas 20% off. Umang aihhhh! macam2 kot boleh dapat dgn rm10k tu kan?
Arghhh! Kenapa la mata ni jahat. Bila lawa or berkenan kat hati je rege pasti bikin botak kepala suami. Pastu nak kne enroll suami kat Yun Nam hair care plak lepas tu sebab asyik luruh rambut beli furniture rumah T_____T

And thanks to puan habibah kerana sudi meneman dan menghasut anakanda mu ini. Did I ever mention my mom is the best shopping advisor? She will point at rm13k chesterfield instead of rm10k chesterfield as “yang ni baru cantik” or “yang ini baru sedap”. She will give all the unnecessary and necessary comment yang sometime korang nak dengar or sometime korang harap korang tak dengar.

“eh…cabinet tv ni lawa la adik. Worth it la beli. After discount baru empat hibu”

*padahal I don’t need one since dah ada*

“eh, this console table cantik kan?”

*err..the console table almost dua hibu setengah*

Kalau mereka yang bekerja oil and gas ke, or stok gaji seploh hibu keatas tu takpe la nak beli kot. Kalau level gaji cukup2 makan je tiap bulan and nak bayar rumah pun masih ketar lutut mcm saya ni, sila la berhenti berharap T_____T.

And dear mama, boleh tak bagi adik your coffee table? Your coffee table sangat ENSEM.

5 comments:

shayra hint said... [Reply to comment]

homaigod, still 13k just fter discount? confirm dapat bontot cam jLo lepas duduk. hihi..

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@shayra hint she, bukan takat bontot j.lo, malah feeling queen elizabeth you!

nady said... [Reply to comment]

iboh beli ya gilak bah. dudok jak atas lantei kedak cita jepon/korea. haha

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@nady ahahah.. ko kewt boleh la duduk atas lantei, mun org size XL nakkah payah duduk atas lantei. kelak duduk sik terkabei maok bangun. ahhaha..

shayra hint said... [Reply to comment]

haha, nanti dah bli amek gambar, bleh tag queen elizabeth, dia kan dah ada fb, hihi~

 

Template Design By:
SkinCorner