Wednesday, May 12, 2010

few attempts and failed.
why i keep on writing something to be posted here and half way, menemui jalan buntu. sangat buntu sehingga hampir ke bontot.

rindu sama cik blog. kerja seperti biasa menimpa saya dengan banyak. nasib saya ini gagah perkasa seperti incredible hulk. saya biarkan saja. sungguh. tak tipu. saya belek2 kerja2 yang telah dinobatkan kepada saya seperti mereka nobatkan Miss Universe itu. sungguh banyak. setiap hari memang sentiasa banyak. kau tidur di opis pun belum tentu mampu settlekannya. production running 24jam. what to expect rite? kamu kerja hanya 9.5hrs tak termasuk masa kamu curik tulang membeli barangan secara online, berlenggang kangkung ke surau, pergi ke koperasi tatkala merasa lidah perlu sesuatu yang manis. juga extra masa untuk break time.
maaf. saya memanfaatkan my break time. both breakfast and tea break saya tidak ke cafe. tetapi saya menjamu mata melihat jualan secara online. ya! menjamu mata sehingga duit di dalam maybank saya telah kempis seperti mengambil jamu susut perut.
blame to the maybank2u!!!!

going off to singapore next week for business trip. gembira bukan? but..but...its only one day trip! keji nye mereka. tak nak bagi saya tidur sana. oh! tak sempat nak berbelanja besar (walhal duit telah nyawa-nyawa ikan).
i have kegilaan yg baru.
yakni kegilaan terhadap bulu mata pellllsssuuuuuu.
oh mengapa dan mengapa.
currently i owned 2pairs of bulu mate pelsuuuu from stage. heh! terpengaruh dengan my MUA- Lan.
i bajet Rozita Che Wan la konon.
bought few additional pairs. 7 pasang kesemuanya. dan the falsie applicator. lepas ini memasang bulu mata pelllsuuu semudah satu dua tiga.

last weekend went out for shopping with hubby. biasa la, being me sentiase mencari alasan untuk membeli baju baru. haruslah kan? kerja hari2. dah tu jemu la nengok baju same je kan?
i went to cosmetics section. i alwaaaysss love mascara. ntah la ape kene. i owned more than 7tubes. but my most fav so far haruslah DIOR SHOW.
while i belek2 the mascara, hubby said : "takyah la..dah banyak dah"
-sigh-
tak sukenye! memang la dah byk. tapi nak lagi. dan lagi dan lagi.
went to another side. and ehem...found the BB Cream mcm bace kat forum.
nope! not that expensive type of BB Cream yg berharga ratusan ringgit. yg itu harus dibentangkan dlm belanjawan june nampaknya. its a HEME BB Cream cost around rm80 je.
sangat tergoda sebab tengok that SHE pakai ni and muke nampak flawless giler babeng (or mmg kulit dia flawless dah?)
then hubby said  "kalau yang ni nak beli takpe. takyah la beli yg panjang2 bulu mata tu"
panjang2 bulu mata? yepp! he is referring to mascara.
waahhaha..tapi dia tak cakap tak leh beli bulu mata pelllsuuu. plus, ia dibeli secara online. wahahhaha....

i miss hubby. ye ye.. saya tahu. kamu sudah jelik mendengarnya.
pasti sudah hampir vomit blood tatkala perkataan MISS itu keluar.
meh ko kahwin then duduk jauh2 dulu. baru tau apa yg sedang saya rasakan *poyo*
i know we were lucky that we still can meet each other over the weekend. walaupun beratus kilometre harus ditempuhi bukan.
compare dengan those yg hanya berjumpa sebulan sekali ke, beberapa bulan sekali ke, setahun sekali ke. tapi nak juga cakap saya rindu suami saya.
by now, i already can accept the fact that yep, 5days je pun then we will unite again. *tapi masih gak nangis*
part of me i knew that this will be for lonnnngggg period of time. yes,excatly! hubby didnt show any sign of moving here. to south. nope!
not even applying for any job. can you believe that?
i've cried few times due to this but at the end of the day i came to realize.
i cant force him to move here.
he had been soooooo supportive by allowing me move down here to south.
for the sake of the salary, career development and future of our family.
but i never tried to understand what he wanted in his career. he loves his job that for sure.
but above all, he lovesss his current company.
i told him like millions of time that he should move his bump and work elsewhere.
but still. he insist.
yes. i'm proud of him for what he already achieved. its not easy for those kulit sawo matang to reach that level. ini bukan racist ya. when all kulit putih dan mata kurang bulat is always the center of attention and ALWAYS got promoted (yes! now it does sounds like racist), those kulit sawo matang is hard to be in any level or promoted. unlike him i must said.
hubby sangat hardworking. darah dan daging hubby sudah seperti kepunyaan pihak syarikat.
ahhahaha..i called him goldfish. he is such a goldfish to his previous manager.
incik david sangat sayang sama kamu ya suami? saya cemburu!
it will tough for hubby to move to another company. he is IN the comfort zone i must say.

but still.
part of me. the teeny weeny part still tried to convince that hubby akan pindah.
ia...satu hari nanti. masih berharap.

sooo excited with the coming Hari Raya *walaupun puasa ganti tak habis lagi*.
1st time beraya as a wifey. excited you!
baju raya telah di buat beberapa pasang. ahahahha... melepas gian. sebab last raya buat 3helai je kan. time tu kumpul duit nak kawen.
heading to dzul classique after office today. hantar baju melayu sang suami utk dijahit dan ambil baju raya saya yg telah siap.
few other baju kurung at another tailor yg telah di hantar tempah seawal april.
jangan tak tahu noks, tailor sudah mula stop tempahan. habisla dik non dik non takde baju raya nanti.
ngeh..ngeh..ngeh...

4 comments:

a.j.u.e said... [Reply to comment]

finally!
i asyek bukak page u everyday tgu nak hapdate!
yeay!


babe,tahun ni ngamok wat baju kurung byk3 eh? :p


pssssst.
rozita che wan pon kalah ngn bulu mata pleeesuuu u itew! ahaks

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

love pie!
pretty tight la sekarang ni. bile byk keje, idea nak blog pun dibawa lari dah.

ngamok sakan. sampai hubby kata "asyik2 baju raya je".

rozita che wan pasni pun dok ngendeng2 tanye i bulu mate peeellllsssuuu itu beli kat mana. eh..nak lagi over pakai double. wahahha..kompom surrender beliau!

Yani said... [Reply to comment]

eh mung,
baju raya i pun x hantar lagi kat tailor...tahun nie tahun bersederhana jaa...i nak kurangkan baju kurung tp nak lebehkan baju jalan2...wakka.....raya i pakai jeans p umah nenek sedara...freee ja kena semboq dengan pili bomba...hahaha..

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

hang jgn nak loklak cik yunap oiii...
sat lagi mana tau time hang beraya hang berjumpa future hubby or future in law. free2 kena reject sebab kelihatan terlalu KE'BARAT'AN. terbakaq telinga hang sat lagi. takpe, baju kurung ready made byk =))

 

Template Design By:
SkinCorner