Wednesday, December 9, 2009

S.T.R.E.S.S.

I'm not 'myself' for the past few days.
seperti baru dikejutkan dari tidur yg panjang.
with two months to go.
part of me super excited but another half rasa numb, rasa nak nangis hysterically, rasa nak marah all the time!
i'm easily annoyed with things now.
and became super sensitive towards my fiancee.
sorry dear, i cant help myself.
from time to time saya rasa choked.
nak lari rasa tak cukup kaki je nak lari.
nak bernafas tetibe rasa dunia ni mcm tak cukup oksigen.
for god damn 2 more months to go and millions of to do list still yet to be completed.

until hari ni i had yet to decide to wear red, gold or champagne color for my reception shoe.
i'm blur and this weekend i suppose to send the pic to custom my shoe.
gler ase cm dh hampir menjadi tenuk dah ni.
i've downloaded zillion of wedding shuz and the worst part now is, 'saya tak tau yg mana satu'
but 60% saya rasa i will choose the gold colour.

reason yg pertama : sebab kalau merah..nampak cam sedondon dari hujung rambut sampai hujung kaki la plak. plus, red carpet tu merah. kang org tak dpt bezekan kapet dan kaki saya!!! hurmmm!! menchik!

reason kedua : beading my baju ada gold colour. also, sampin & tanjak incik tunang will be songket with red &gold combination nanti.

some gold colored shuz i heart!


shuz 1 : ohhh!! jimmy choo ini kelihatan elegant kan. simple so that in future leh pakai selalu. tak membazir. ingat tu!!


shuz 2: agak simple and nampak, so..so..simple





shuz 3 : Lagila sempoi and simple.

and i was thinking nak add something like this




and both incik tunang and i still havent go for HIV test. stress nye!
cmne nk blah time office hour and pergi wat HIV test? unfortunate for us yg bukan keje gomen.

and incik tunang in the other hand still in his super slow n steady mood which caused me heart attack setiap masa.
ayang dah call bank? (for our home loan issue)
ayang dah call untuk sewe kerusi meje tu?
ayang dah amik borang nikah?
ayang dah buat checklist untuk borang sokongan?
ayang dah call SP Fastprint? ->our wedding card vendor
ayang dah tanya umi pasal nak deco hantaran tuh?
ayang dah settlekan doorgift?
and all the 'ayang dah' punye soklan sentiasa mengiringi incik tunang.
i bet already fed up with such questions.
tapi nak wat cmne.
gender yg satu ini kene senantiasa di ingatkan. kene senantiase di checkkan his-to-do-list.
and tonight, i forced him to fill up the borang nikah walaupun i knew at that hour he just want to baring after penat2 kat opis.
dear, i'm deeply sorry. tapi nak wat cmne. kalau i tak force u, nanti u tak dapat kawen ngn i plak.

and he did learnt his lesson today (hopefully!). i told him to prepare all the wordings for his invitation card sebelum ni lagi. but its sound soooo ALIEN to him. 'banyak je words kat kedai tu. nanti i pilih la'
ok! fine. and end up today? saya dah suruh dia call the wedding card house untuk fax kan so that he could do the proof reading (my part dh settle ok!). and what his feedback? 'budak kedai tu kata dah try nak fax tapi takleh' and thats it?
OMG!! kenapa la lelaki ni kadang2 tak leh jadi cam pompuan. takleh jadi creative.
dah orang tu tak leh fax, bagi la alternative len.
saya sangat pissed off bile dengar tu -> told ya!! saya sangat easily annoyed kan sekarang?
i rang up the wedding card house. ask her to EMAIL directly TO ME!
see! in 15mins time i already received his wedding card copy.

kesalahan 1 : venue majlis yg dibubuh adalah alamat rumah padahal map dekat kad tu venue di dewan.
gler mau sakit jantung saya!!! adakah semua manusia di muka bumi ini hilang common sense?
straight away saya call. and bagitau dia alamat tu salah. yes we want to put alamat kediaman but its just a small portion dekat kad tu to inform people that we are staying at this address but though the wedding is at the dewan.
my card i could say 100% tepat. sebab they all copy je semua my instruction. wasnt it easy mcm tu?

kesalahan 2 : ejaan nama dalam kad and luar kad tak sama. leh plak kan? luar kad 'mohammad hafiz' dalam kad 'mohd hafiz'.

sekian sahaja luahan pada kali ini.




11 comments:

Anonymous said... [Reply to comment]

rileks lar wahai cik aimi...jgn stress2....nih baru jer nak kawin belum lagi nak kawin...lagi banyak cabaran....banyakkan bersabar dan beristigfar...amin~~~~

L3N said... [Reply to comment]

a'a Aimi...ko sabar jek bebanyak ye. Sbb in the end it'll turn out perfecto!!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

anaonymous : cuba bersabar dh ni. ase cm memerlukan CPR setiap masa sekarang. tgh praktis benapas mcm org nak beranak tu. in..out..in..out...
amin!!

len : huish...ko leh bayangkan tak muke aku bersabar?
ahhahah..aku bersabar sampai juling2 mata.

Yani said... [Reply to comment]

Makcik Aimi,
Pls select shuz no.1! Daammmnn perfect on my feet!ohh noo..ur's feet!!! Bernasaf dalam-dalam ya! Bukan dalam lumpur...

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yunap : cm lagu plak bernapas dlm lumpur. yeee!! saya pun suke yg itew! harap menjadi mcm pilihan hati.

nady said... [Reply to comment]

aku pun mok ko mileh kasut 1st juak! n pls jgn polah jadi kasut merah ya. cam sik mena makei lak ada ribbon indah.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : ahahha...
actually aku nak bubuh yg mcm diamond brooch kt depan shuz tu.
tp takut sangkut kasut.
aku pun plan nak kasut 1st tu.
nmpk simple je. huhuhuuh...
asalkan selese kan?
dee, bg address. esok ku mok pos.
aku send anne pun sekali ngn kau. jimat duit pos ku. huhuhuhu

nady said... [Reply to comment]

ok. check inbox fb.

Faizal Reza said... [Reply to comment]

Shuz no. 1,sy mesti pilih! :D

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

hoi kamu badim bin badam.
ko pun nak kasut no.1?
haruskah? ko nk pki ke oi.
moh kte karok

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

hoi kamu badim bin badam.
ko pun nak kasut no.1?
haruskah? ko nk pki ke oi.
moh kte karok

 

Template Design By:
SkinCorner