Thursday, December 10, 2009

lantern ku sudah siappp....

Weee....
balik keje tadi terus zasss pergi ke Jusco Perda.

Misi : Mencari Guest Book.
Keputusan Misi : Hampa!!!

adus!! betul2 jumpa dua jenis guest book from Memory Lane. Harga ok2 la. dlm rm49.90. but tak cukup mengancam for me. mcm 'biase je'.
adusss!! so, plan seterusnya adalah .....DIY.
giler ar..tengok la hasil kerja tangan keras saya nanti.

and to nady, this is the lantern yg 'versi murah'.

BEFORE THE MAKE OVER






*kaca telah di remove ya.


AFTER THE MAKEOVER






 
ini lah lantern DIY konon. Actually orang kampung panggil lampu ayam or incik tunang kata orang kampung dia panggil pelita.

so, lampu ayam ni telah di beli di kedai hardware di taman sri andalas dgn haga rm9 sebijik.
then saya telah mem'spray' (satu lampu ayam je pun saya spray) dengan dibantu team sokongan yakni ayahanda dan my abang utk menyiapkan 10bijik lampu kesemuanya.
setelah siap spray bagai, saya meletakkan candle didalamnya so its almost xx% looks macam lantern yg jual kat ikea.

total damage : rm9 (lampu ayam) + rm 6 (spray-satu tin leh spray 3 bijik lampu) = dlm rm12 la roughly satu lampu.

ikea ? rm40+

gler jimat!!!
takpe la kalau tak cantik mcm lampu ikea. asalkan, konsep tu ada.
ahahaha...
ni candle yg bakal diletakkan di dalam lantern nih.
rembat di kedai hinode. 8pcs rm5 jew.



nady & anne : aku jamin 100% selamat okay!

and jgn risau...lantern ini takkan bogel cmni je. bonda akan hiasinya dengan bunga bungaan mengelilingi lantern nih.

and here is thesticker yg telah di collect dr kedai printing.
sudah diposkan ke bonda ari ahad yg lalu and now bonda tgh busy melakukan aktiviti lekat melekat. Sticker ni bukan b/ground die putih, tetapi transparent.


the best part about this sticker adalah :

1) it turn out 100% excatly mcm saya nak ->mesti la..dh design tu saya yg bg kan?
2) Saya ordered 1200pcs and end up orang kedai tu siap bagi additional qty. kalau takat tambah 1-2 pcs tu tak de la nak bgtau satu dunia kan, tapi ni siap lebih dlm 150pcs lagi.
leh la tempek kat hidung ke, mate ke, pipi ke pas ni.

daaa.....
nak sambung gayut dengan incik tunang.

p/s: big thanks and hug to qayqay. sebab saya dah dpt baju kebaya bridesmaids saya!
esok insyALLAH saya poskan.

4 comments:

nady said... [Reply to comment]

pls check brapa lamak lilin ya tahan. huhu. over sik aku? n aku mok 'tishker' ya k melekat rah pipi arif. design ya kacak k tattoo. hehe!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

per candle tahan dlm 2hrs burn. ko mok molah apa maok lama2.
ish..ish...
'tishker' akan diberikan kepada arif sebyk 20kpg. bgus ko mbak nya dtg sekali.
r ur mom akan dtg jua?

nady said... [Reply to comment]

mun ko nyeruk nya boleh juak. anip for sure akan datang la. i mean, candle ya cukup oksigen sik dlm lantern ya klak? try lok ko awal.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : cukup oksigen kerana ada lobang2 angin.
anep wajib dtg,
'si kecik tishker' pun kne dtg.
kelak ku tulis dlm kad : nady & the whole family + 'stichker' boy

 

Template Design By:
SkinCorner