Tuesday, December 22, 2009

kisah mengisah minggu ini....

When i have too little time, but too many things to talked about membuatkan saya berasa agak bingung where to start.
life had been so damn packed. gila la all the things need to be done and all the festive season coming up (Xmas and New Year) so cam keje kat opis pun dah masuk gear 4 dah level busy since ramai cuti and saya perlu catch up and cover all those thing. no more sweet time blogging in the office now.


Movie Anyone?
 Finally manage to catch up two movie in a week. Ini yg dinamakan Jogathon walaupun ramai orang akan cakap "its suppose to be marathon la aimi" -> ada saya kisah? nak jugak bg dia nama jogathon.
We went to watch :

1) Princess and the frog

Another disney animation yg penuh dengan lagu-lagu yg best! very classic. 
but still, i love MULAN more. i watched Mulan zillions of time.
saya suka Mulan/


and also...we watched this 
2) Storm Warriors:

Actions movie untuk incik tunang. disamping Aaron Kwok yg kacak, tiada apa mampu di komen.
i prefer nengok cerita perang lagi. Mcm Troy ke, the 300 ke....




Pre-Honeymoon.

I knew incik tunang tried to keep this lil secret from me. tp disebabkan tunangannya yg psycho nak mampus and mendesak setiap 8saat, so incik tunang beralah gak and bagitau where we are going to spend for our pre-honeymoon. Our real HONEYMOON will take place on the 2nd of March. Tapi cam lame bebeno le kan nak nunggu honeymoon nih, so dengan bijak dan gediknya incik tunang decided nak gi pre-honeymoon at here :


So, sape tau kat ne tempat nih sonyap aje ye. Yg penting, yess!! the magic will be happen in one of thoese sea villas. muahahah.. giler rakus nada ini. ngeh3... mesti la saya yg jakun ni tak tido malam sebab risau ada shark datang menyerang.
apa? clue? ohh...yg penting ia terletak di sebuah pulau and dalam Malaysia. blow incik tunang punya budget, but hey, its worth a zillion kan? warm up sebelum ke real honeymoon. 


Kami mahu bonus, anda?
End of the year everyone. its timeeee for bonus. yes!! telah menerima surat dr puan director telling us how much the bonus we will get. alhamdulillah, walaupun tak sebanyak bonus incik tunang tapi ok la dari takde kan? and incik tunang dah pesan spend the bonus wisely on the wedding. while bonus incik tunang, we will not use the bonus for his  side reception. incik tunang kata 'takpe la my side simple2 je'. we need to use all the money left utk furnish the house. for his plasma TV, my 480litres inverter fridge, the aircond, bedroom sets, fella dry clean sofa, etc and yes both of us will damn broke la later kan for sure.

and the coming quarter bonus plak another rezeki to tambah our tabungan honeymoon.
memang betul orang kata, nak kahwin ni rezeki. when we reached at the bottleneck on our wedding expenditures, alhamdulillah tuhan bagi rezeki lebih sket.

Wedding pressie for us?
Oh...after today baru saya notice. what i could request from my fellow frens. ahahha...
gila muka tak malu kan. ada saya kisah?
i knew some of you yg sgt baek hati nak bagi saya electrical appliances. tapi kan, we already bought some like washing machines etc. so its better korang bg je voucher Senheng ke.. voucher SenQ ke. ni lagi mudah utk kami beli barang letrik.
mana lagi best, beli something yg korang rasa kiteorg belum ada and maybe kiteorg perlukan or belikan sesuatu yg korang tau kiteorg akan make use of it untuk membeli sesuatu yg kami betul2 perlukan? great idea isnt it? kalau yg tak nak bagi tu pun takpe. tak pakse oi...
nak saya kate KALAU nak bagi. sila jangan salah paham.

Northern Bridal Make Up..the final episode.  
I was hunting ups and dows untuk cari make up artist yg leh make up kan saya for incik tunang side.
here is the situation dekat northern. MUA kat sini rata2 tak nak dtg kat umah ko regardless la korang bayar bpe and prefer korang dtg bridal house utk di make up kan. fine! then kalau hari yg korang kahwin kebetulan ada 10pengantin yg kawen, ape yg perlu anda lakukan? ye betul..duduk nganga kat situ sampai turn anda. and bayangkan cmne dia nak fokus nak makeup kan muka korang yg takde berapa nak lawa mcm artis sehingga muka lebih ke arah ke'artisan'? jawapannya : JANGAN MIMPI!! so korang nak saya end up mcm tu ke? -> ni yg saya selalu takutkan incik tunang. tipu la sangat. version sebenarnya saya cakap kat incik tunang adalah seperti ini : 'u nak ke tengok i hangin sebab tunggu lame utk my turn make up? byngkan kalau i dah ngamuk and nak jd pengantin cmne? hilang mood tau'.
disebabkan ayat2 puaka inilah, membuatkan incik tunang pakse rela telah mengikut saya hunt for MUA yg leh dtg ke rumah utk makeup and only makeup sorang at time.
and of course, dimana ada kemahuan, disitu ada MUA. found one. he is the MUA for Stage at Qnsbay. Nice guy but rate wise? lebih kurang rate MUA kat KL you.
 tapi tak pe..one event je. then i'm going to have trial make up with him in Jan so that i can use the trial makeup utk my pre-wed terus. tak le membazir rm100 saya tuh kan kalau takat tepek untuk trial makeup. genius kan?
time kasih!!
and yes, this incik Lan nampak talented orgnya. sbb i saw his works on previous job and actually this guy la makeup kan Ammar's wife time wedding dia aritu. 
Hope incik Lan leh tukarkan saya from Ugly duckling to someone yg lebih cantik.
cewah gitu.
Deposit done with incik Lan. January ni leh la nak komen bagai time nak pre-wed shoot tu nanti.


woppss...almost 1.30am. better sleep now or tak bangun sok pagi.

xoxo,

7 comments:

faratul said... [Reply to comment]

amy..suke bace cite kamu..link ye!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wow wee...
yes will link u too babe!

-ajue.z- said... [Reply to comment]

p*ngk*r!!!!! hahahaha. sp0iled!

hamoi2. giler gedixs ngn pre-h0n dulu.hahaha.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue : waaahhhh..tensinye u tau! was thinking bout the pre-honeymoon sbb gap since wedding to honeymoon tuh cm more than 3weeks.
i terover gedixxxx

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
-ajue.z- said... [Reply to comment]

yes.haruslah excited dgn pre-h0n.newly-wed kan..hehehhe.a baby might be? weeee~

i started to imagine what your baby will look alike?

:p

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue : ohhh!! the baby definitely look like daddy. wesh! x mo anak i muke i. kang die jd cm i bhye. hikhikhik...
tu ar, newly wed le katekan. sure la gedix2 thp gaban.

 

Template Design By:
SkinCorner