Thursday, December 24, 2009

honeymoon-an prep...

HOLIDAY MOOD!
ye...saya suka..saya suka!!

malam ni will be heading back to Klang bersama-sama incik tunangan.
byk lagi wedding preparation yg perlu dilakukan. gilanya rasa. 50days to go.
ohhhhh!!! menchik lihat countdown itu. membuatkan jantung berdegup kencang dan laju macam roller coaster.
huhuuuhu....

isu beli rumah tak settle2 lagi. rupa2nya rumit nak membeli rumah ni kan.
kadang2 rasa nak give up je beli rumah ni.
kita wat rumah sendiri nak yang?
kita wat rumah pakai daun-daun pokok.
beralaskan buluh. fewittt!! romantik siot.
worst come to worst we have to rent a house few months before leh masuk rumah idaman itu.
tensi sungguh begini.

this week preparation kahwin dah beralih more on preparation rumah.
incik tunang hunting for those LCD TV. aiyooo.. bab ni saya memang dh surrender awal.
tak larat nye nak menemankan incik tunang masuk every single electronic shops kat northern nih.
for me, tv tu sama je. asal keluar gambar ok la tu kan. ni nak yg High Definition la, nak yg mcm ni la..mcm tu la.. mesti ni yg incik tunang rasa bila saya ajak teman cari shuz or handbag kan?
and part yg mcm sgt kompius adelah apabila incik tunang nak beli sekali mini home theathre tu. perghh!!
ase semua cam rupa sama je. kaler hitam kuar bunyik. ok la tu kan?
ni kelebet atas bawak tengok spec. pening...pening...
tak kisah la nak amik which tv ke, which set for mini theathre ke, sebab tu duit incik tunang.
muahahah... tak berani la nak komen kan. yg penting ada astro and leh golek2 depan tv sampai lebam nanti.
insyaALLAH by next week dah kena dah rembat LCD TV nih else 10juta kali nanti inick tunang tukar pilihan nak beli yg mne satu. ish..ish..nak pilih bini pun agaknya tak susah mcm ni ;P

Due to my super impulsive reaction yg mcm biasa, i bought another handbag.


waaa.... walaupun berjuta2 kali dah bgtau cik diri sendiri utk stop shopping, tapi tak jugak berjaya.
kene pergi therapy or rehab center dah asenye nih.
insaf la insaf aimi.... cmne nih, duit nak kahwin asyik korek2 je. pening nya dinda wahai kanda (dgn harapan kanda dpt tolong byrkan handbag tersebut).
hope my $$$ still can survive sampai dah kawen nanti. else, kne ar wat muke 1/2 sen kat bonda mintak support.
boooo!!! tak malu punya anak. dah besar panjang pun mintak mak support.
ngeh3... itupun KALAU bonda nak tolong la. kalau tak, terpaksa la keje kat bridal house tu 6bulan nak cover duit pelamin, walkways etc.
ngeh3....

Last night melalak sampai sakit tekak dengan incik tunang, paijal, aiman and teman aiman (kautsar ->did i spell her name rite?).
karaoke for 2hrs. all out sungguh. saya yg gatal2 ajak bebudak ni gi karok memandangkan Paijal dah nak abes training kt company nih and nak blah by mid of Jan.
u'll be missed bro. sebab pasni saya dah takde geng kat dept nih. takde geng bergosip.
muahahahha....
yg tak bestnye, this is the 1st time karok setelah my tonsillectomy. jadi sore mmg tak bleh blah (walaupun selama ini sore saya mmg tak bleh blah ponk). tak leh nak jerit2. tensi sungguh. nak jerit2 ase penat and sakit. waaaaa...sampai kapan mesti begini?


Today mem'busy'kan diri men'surfing' hotels for the honeymoon.
wah..senang lenang nampak gayah arini.
eheheh..walaupun keje byk mcm cipan, tapi cik gayah yg berjiwa cuti ini lebih tenang carik hotel utk honeymoon. berbunga riang rasa hati.
walaupun ini lawatan gayah kali kedua ke bali, haruslah disusun dgn rapi sebab dlu lawatan dengan bantuan travel agency.
kali ni gayah kne buat semua sendiri. gayah la travel agency, gayah la flight attendance.
pendek kata gayah ni semua boleh, patutla incik tunang berkenan.
hahahaha....perasannya!!!

Thanks to Muaz sebab byk bg info hotel and supir yg dia amek dulu.
weeeee...
tp since honeymoon tidak begitu panjang, 5hari je babe. mane cukup kan nak wat mcm2 kat bali ni, jadi saya decide nak duduk kat Kuta semalam, Sanur semalam and Ubud dua malam.
weeee...
saya mmg suka Ubud. jauh dari pandangan Kota.
dpt  ber'mesra-mesra' dengan incik suami nanti.
Telah reserve hotel untuk bermalam di Ubud.

Pic room yg telah di book.

For Sanur dan Kuta hotel, bookiang akan buat jap lagi.
kalau ikutkan hati yg bernafsu tinggi ni, mau je asenye nak book hotel room yg ade jacuzi, tapi mau terbeliak incik tunang nanti bila nak bayarkan? whahaha...

Phewww!! dh settle baru lege sket jiwe dan raga nih.
Tapi Bali ni pun satu. leh plak hotel rate ikut USD. pakai je la rupiah.
cmne la nak tolong matawang sendiri kan. asyik guna USD je.
-sigh-

and just wonder. time raya aritu, sekeping kad pun tak dapat. gila ar. tak de orang melayu yg kasih dan sayang kepadaku.
tapi time xmas, wahhh...ase heroin drama swasta siot.
byk gila dapat kad xmas. mau dekat doploh ke tiga ploh keping.
ape semua org dlm dunia ni ingat saya celeb xmas ke?
yg tak tahan, siap ada wish : 'enjoy opening your xmas presents'
apekah itu? sape nak bagi daku xmas present sila angkat tangan!!






6 comments:

nady said... [Reply to comment]

ko mok meli tok sik? bok pakei less than 2 weeks. stiker suma gik maseh.

http://www.techfresh.net/lg-hb954tbw-blu-ray-home-theater-combo-with-an-ipod-dock/

boleh nangga youtube directly. n compatible with laptop.

bapak ku jual coz nya beli nak powerful gik.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

jeez...
nady, u are waayy tooo helpful.
ada ko nangga aku buang segala speaker luar umah kelak.
ahahah...
aku tanya my incik tunang dolok.
gila nak org kinek tok beli menda2 kedak tok.

angol palak kelak bising2

Yani said... [Reply to comment]

berama honeymoon kamu nak nie Aimi? [ala-ala MIL bertanya..hahaha]

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yunap : i nak berjuta-juta lemon.
huish..lama tu nk tunngu nak tawen.
dh tawen nak setiap hari!!
ahahahah

nady said... [Reply to comment]

ok. tanyak la ko ngan nya. harga boleh runding. ko bayar tambang.

aku bok sekda ku salah tulis. compatible with IPOD bukan laptop. haha! pengaruh ubat.

Faizal Reza said... [Reply to comment]

Wahahaha padanla aritu kao jeles tgk aku dpt 1 kad raya..heheh

waa aimi bestnyer g bali..nnt aku pon nk honeymoon kesane lah,tlg jd consultant x berbyr okeh? (carik keje dl faizal oii) haha

 

Template Design By:
SkinCorner