Thursday, December 24, 2009

oh no!! my bumblebee

No words can describe my feeling now.
Ase nak nangis meraung.
ase nak pengsan.
ase tak bernafas seketika.

incik tunang called and bagitau somebody hit my car and blah.
yes! incik tunang yg bawak my car hari ni untuk pergi ke pej.agama islam.

i still remember i did a lil scratch on my car.
tak sengaja and its really minor. sangat minor sampai tak berapa nampak.
and i cried like hell and until today i always extra careful bila park my car.

and today....
-sigh-
perasaan sgt berbelah bahagi. he is my fiancee. dah tu takkan la saya nak marah and ketuk kepala dia plak kan?
dah tu bukannya dia purposely buat. org yg hit kan. luckily dia ingat no plat motor tuh.

but he told me the damage quite bad.
bumper jatuh sket scratehes and everything.
OMG! saya tak nak tengok.
else saya nangis air mata darah!!!

and tonight nak balik rumah.
sure my ayah tengok will membebel sampai kiamat tak stop.
my ayah is sumone yg super sayang kereta.
salu la membebel sebab saya tak basuh kete la.tak vacuum la.

and now what am i suppose to do?
kuarkan duit fix the damage?
arghhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

p/s: receive the very 1st wedding pressie from Aunt Mala. Super nice cloth for both of us untuk our raya.
wowww!! perfect gift. jimat duit saya nak raya nanti. weeeee...
suke..suke...

8 comments:

Yani said... [Reply to comment]

Hisshh KAMU!!
Sedeynya kan! Nampak sangat ka? gena jadi tue? langgar lari..moto lak tue...kalu mung ada dalam keta at that time, sure u guys jadi ala-ala polis peronda nak kejat him kan..vrrroooommmM!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

huhuhuh...
tu ar yunap. dh tu bile check kat balai polis, no plat tuh belong to motor len.
maybe motor yg langgar tu motor curik.
tensi nya daku.
sedey2

Yani said... [Reply to comment]

HISSHH!! Iya ka? kenapalah orang2 gini eh? tak kesian ka kat orang lain? ingt kita nie cari duit dengan pejam mata ka? pejam mata pun penat tau!!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

tau x pe.
dia ingat duit nak repair scratches tu turun dari langit ke?
huh...
hangin dh ni.
but luckily my incik tunang tak scratch.
kalau incik tunang yg scratch mau kene rejam sampai mati si penunggang motor itu

L3N said... [Reply to comment]

Ko tgk plat no motor yani sama x?ngahahah...

btw,chill jek aimi...ada hikmah tuh.Ko anggap jek ko baiki keta tuh cm kasik derma.Tp aku tau mmg geram sbnrnya tp wat cemana menda dh jadik kan.Sabar jek...

Utk wedding gift ko kata nk voucher Seng Heng??Tpt aku ada Seng Seng jek ko nk x?kedai runcit

Yani said... [Reply to comment]

Cik Lulup@!
Toek mung...manaa ada sama ngan number i. i nie pemandu motosikal berhemah tau. i ronggeng tak kaco orang ngan moto i tue la.

bocer seng seng....seng meng ada x?

Cik Aimi@!
Kamu kesabaran ya..malam td i tengok pon gerun jg. alhamdulillah msasih leh baiki mung.

Anonymous said... [Reply to comment]

hhmmm rileks lah tuh...mesti ader hikmah disebalik kejadian yang berlaku...yang penting u and encik tunang OK...lepas nih kalau kener langgar, kejar dan langgar balik...hahahahah lepas tuh baru sembang2....

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

cik yunap : sedey ooo.. kete tercalar. xpe2, kte tgk arini cmne incik tunang nk fix the damage.

lulup : hey kamu!! i tak nak bocer seng seng. klu bocer seng meng nak ar. ahahahha... seng meng kekasih gelapmu!! ni tgh bertenang and buat2 nampak tak nampak je la scratches tuh. hikhikhik...

anonymous : ahahha... time kasih diatas khidmat nasihat. dah tu klu langgar balik leh ke claim insuran incik pelanggar tuh? hihiihi

 

Template Design By:
SkinCorner