Sunday, December 6, 2009

episode minggu ini

Waduhhh!!!
kangen banget gue sama blog.
maaf! saya sangat busy sepanjang tempoh berpantang. i mean berpantang dari melakukan kerja sampingan ketika opis hour. i reached my limit last friday and nekad utk keje gomen. sambil membebel-bebel mengeluh dihadapan my future mom in law semalam.
"tak larat la umi keje...bla..bla...bla"
dan dengan hebatnya my ibu mertuaku *ops!! ada bakal eh. lupa belum kahwin* telah suggest utk jadi cikgu.
tapi camtu la saya. sekejap je mengeluh and membebel. the nest day dah ok dah.
dah tu cam ase berat hati gila nak blah dr company.
sbb risau keje gomen gaji tak berapa nak banyak (saya memang tamak! sila lempang pipi saya dgn laju!!)

OHhhh!! malam ini saya & incik tunang telah menjadi vegetarian.
gila la...mau pengsan sekejap.
here is the details :
Sathiyah jemput dtg ke wedding dia. Remember, saya ni kan kawan yg baik. so, saya dan saya telah memaksa incik tunang pergi bersama walaupun incik tunang kelihatan penat gaban.
since the venue is at the golf club, apekah assumption anda?
mesti la makanan halal kan? nama pun golf club kan?
ok, dengan muka selamba biawak, kami pun terus beratur. serious shit, ramai gila orang di dalam ballroom tu. sampai ke max dah. incik tunang dah start buat2 muka nak muntah apabila bau-bauan ketiak ***** ni kan.
tuptup.. bila sampai je meje buffet tu, saya nampak caterer tu bukan caterer golf club. outsiders punya caterer. but ramai je saya tengok muslim dok usung ayam and daging dlm pinggan.
err!! beta mula waswas. fuh! naseb ada counter buffet utk vegetarian
zass! saya dan incik tunang amik je la vegetarian food. tu pun cam buat syarat.
haru sungguh!
and indian lady yg duduk sebelah saya sambil muka kerut2 tanya, 'are u vegetarian?'
ha...ni mesti semua tak sangka saya ni vegetarian.
mesti dia nak kata, badan dah rupa ahli sumo, takkan vegetarian kot.
*blerghhhhh!! abaikan*



Ditempat kejadian : Sathiyah's wedding







Gambar : Bersama dengan pengantin dan serikan lagi dengan kehadiran dua mahkluk asing yakni cik hanin & cik ayu!
nota kaki : perasan tak baju saya dan incik tunang sama? ahahah..jangan jeles!!! *ade ke org nak jeles ponk?*

Saya tahu cik lulup sangat merindukan kami. herewith gamba kami a.k.a artist recording BMG yg paling laris di pasaran. mind you! masih belum berkahwin lagi ketiga-tiga nya dan salah seorang dari mereka masih memancing mencari teman.

 sesi terapi yang telah di advisekan oleh tuan doktor bagi kami bertiga tidak begitu stress. yakni sesi bershopping sambil ditemani jurufoto(paparazzi la konon) aka incik tunang.

bersama cik zai selaku peng'komen'.

and inilah gambar princess Muaz. mind you! baby ini baru berusia satu hari ketika pic ini ditangkap.
baby belia sgt hulk *ahahah..tipu je*.
berat ketika lahir 3.4kg. err...kira cam bawak 3 kampit beras 1kg.


Dagu baby ni yg berlapis-lapis ala kek lapis membuatkan jiwa kewanitaan saya sangat membara-bara seperti obor di sukan olimpik utk cpt2 kawen and preggie terus.
weeee...!! incik tunang, inilah masanya nak tunjukkan kehebatan mu *utk bacaan mereka yg dh berkahwin sahaja atau sedang menuju ke gerbang perkahwinan, yg masih belajar tu sila skip takut ilmu korang terbang ke serata alam*

5 comments:

QayQay said... [Reply to comment]

jeng jeng jeng...aku nak ke kl arini, so malam kang aku jumpa izwan kat kl, aku bagi baju kebaya tu kat dia, nanti dia pass kat ang...wokehh???

p/s : cuak laa tuh aku bagi lambat..sorry ye..

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

istiqayqay : ahahha... sila2 bertemu dengan incik hubby kamu. jgn lupa peluk cium sama dia. wahhh!
bagusnya beliau nak bawakkan.
selamat duit pos ku!!
i lap u babeh! lap u smpi kering.
ahhahaha...

p/s: cuak tkut pengapit i dtg berkemban je nanti

nady said... [Reply to comment]

yeay!! lak ku berik address rumah! pat ku nempah awal.

L3N said... [Reply to comment]

Uwaaa...korg mmg melampau. Tetiba byk lak aktiviti korg bersama2.Aku nk join gak cmna nih???
Bergenang-genang air mata aku nengok korg jln sesama...bukan sbb keseronokan kuar ngn korg tp sbb aku x dpt shopping cm korg hahahah gila keji..
ooooohhh how i wish kita bley kuar lepak sesama cm dahulu kala....Uwaaaaaaaaaaaa
Jom lepak kt Honey Bakery yg x sedap tuh..

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : sila jgn overshine pengantin. segala BEADS adalah diharamkan pada baju kamu!! ahahaha...
sgt keji!

len : kamu jgn cemburus. mlm ni or esok kami plan nak nonton bersama. juga sabtu ni kami nak ke Gurney together-gether. oh!! saya dpt merasakan aura kecemuruan mu itu!!

 

Template Design By:
SkinCorner