Thursday, December 3, 2009

al-kisah rumah kami part 1

And finally our good friend Muaz telah menjadi seorang bapak!!!
alhamdulillah!! congrats to both Muaz and Atun. After months waiting and endless trip to the doc and finally the baby girl is here!!!
Insyallah malam ni nak gi nengok baby dia *excitednyeeeee saya!!*

Yesterday, kami telah membayar deposit rumah ITU!!
insyaALLAH rumah tu akan jadi milik kami in few months time.
doakan la evertyhing will go smoothly and cepat2 pertukaran nama dapat dijalankan.

About 'OUR' house.
Seperti yg pernah saya mention before it is 5bedrooms, single storey, semi-d house located at Sg Petani.
30mins drives from Office and 10mins drives to my future Parent in laws house ->gila dekat ngn umah mak mertua. mesti ari2 kne bersihkan umah sbb takut in law tetibe wat spot check.
Its NOT exactly located at the heart of Sg Petani since kami mahu jauh dari hiruk pikuk~! ececece...nak bermesra berdua-duaan la konon. saya kan romantik!! cess! perasan sungguh *malu*
but still within 15mins drives to the Sg Petani center -TESCO, Giant, Econsave (nampak tak ciri-ciri bini mithali? saya ingat tempat nak beli barang dapur je. tak mention pun rumah ni also 15mins drives to Arianni, Alamoda, Village Mall etc. ahahha...cover gler!)

This house area baru je siap. and pembeli asal semua baru dapat kunci 3-4bulan lepas. The real owner of this house decided utk menjual rumah ini walaupun belum sempat diduduki oleh beliau since beliau tidak dapat bertukar ke Sg Petani (beliau adalah seorang cikgu yg bertugas di Pahang). Row area rumah yg kiteorg plan nak beli ni pun hanya baru satu family je duduk. thje rest masih kosong.
since beli atas orang, this house slightly expensive la compare dgn original price dia.
but the moment saya tgk rumah ni terus jatuh cintun sakan!!! yeee!! saya suka the idea of 5 bedrooms. pasni dah tak yah nak extend2 rumah dah. cukup la 5bilik nak main kejar2 dgn incik suami nanti *malu..tgk saya dh blushing!!!*

And currently the house under lil renovation and there is some works in progress. Grill rumah hampir siap dipasang, cabinet dapur+table top hampir siap, lampu2 sudah ditukar dan kipas di setiap ruang rumah telah di pasang.

and zillion thanks to 'beliau aka cikgu' sebab tolong kami budak dua org yg sgt blur pasal jual beli rumah. waaaa..
mana nak tau nak hire lawyer bagai.
kat sekolah dulu takda sape ajar pun. ade ke? len la amik hartanah ke ape ke, sure korang belajar kan? kalau amik course electronics memang takde nye dieorg ajar 'cara-cara membeli rumah'.
nanti dah pindah masuk hopefully by end of january i will post up rumah kami yg tak seberapa tuh. maaf! rumah kami akan bakal seperti padang jarak padang terkukur memandangkan kami tak cukup $$$ nak furnish rumah. sesapa yg teringin nak tido umah ni, sila bawa bersama bantal dan tilam atau lebih dikenali sebagai TOTO.
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Malam tadi melepaskan gian setelah berbulan tak shopping and beli pape for myself.
saya telah merembat sepasang jeans esprit. muahahah...
sgt impulsive and itu la selalu terjadi kpd saya.
takpe, satu je!!
then membeli kan farewell gift utk my fav colleague Chang Ren. her last day will be this week.
abes la saya takde rakan niaga. eh silap, bukan rakan niaga, tapi rakan gosip.
ahahha..ini amoi celup. amoi yg tak reti ckp cina dan hanya cakap bahasa melayu + english. amoi ni langsung tak macam amoi. sgt rock!!
then juga telah merembat coffe maker utk diberi as wedding pressie Sathiyah.
Ranap al-fulus!

tonite nak pergi hunting utk baby muaz gift plak.
nak find something yg sgt useful!!! at first plan nak bagi baby highchair kat ikea tu.
cam comel je warna warni.

ok, nak masuk meeting.
daaaa....





8 comments:

nady said... [Reply to comment]

anip pun nak meli baby chair kat ikea ya juak. sama taste tak duak.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ahahha..
btul2.
baby chair itu nang kacak!!
fancy la.
i loikee...

p/s: anip ada anak dah? ehemehem.

-ajue.z- said... [Reply to comment]

babe, i loike the "our house" phrase! hahaha..

*jeles mode* hokey!!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

aiyh..
ahahha...
jeles apenye. takde maknenye nak jeles.
'our house' just a small house jew.
utk org bekerja sbg kuli mcm kami

L3N said... [Reply to comment]

waaa weeeeee....aku nk dtg beraya kt rumah ko....
Aku sgt yakin rumah ko nnt misti pack ngn brg2 Ikea...ish..ish

Amik gambo anak Muaz bebanyak ye...

-ajue.z- said... [Reply to comment]

yela jeles. suda ada "our house". regardless of the size okay..yg paling penting, wit whom aite?aaaaaa..finally!

mine is still along this tunnel. bile nk abes lalu tunnel nih.. :(

(ish,nape haku lak yg xcited nih?)

rofl--

nady said... [Reply to comment]

baby chair k engkah rah kedei la. sekda urg lain gago makei. arif juak.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

len : aku nk pack dgn brng ikea, tetapis aku ase kos pengankutan nnt lagi mahal dr brng yg aku beli. haruskah begitu? lorry charge dkt rm1k. meh dtg beraya. dtg melepak pun takpe. ahahhaha...(tp kne tunggu aku dpt dlu umh tu la ye)

ajue : kamu perlu bersemangat waja demi saya. ececece...
ur tunnel tu mcm tunnel yg penuh kegembiraan ke tunnel yg penuh kesengsaraan? exagerrate semata-mata

nady : aokla. aku sokong idea anip. engkah la highchair ya. murah sum more. worth it la. plus sgt berkualiti. but remind anip to beli buckle sekali. else ada org gelunsur ke bwh kelak

 

Template Design By:
SkinCorner