Monday, November 30, 2009

Aimi dan hari raya haji!!!

Masih belum terlambat nak wish Selamat Hari Raya Haji to all!!!

Saya juga sudah selamat masuk ke opis pagi ni.
Pastinya telah selamat pergi dan balik ke kampung halaman berbekalkan pemanduan cekal Aiman menggunakan Vios putih beliau dengan kelajuan average 140-150 km/h.
juga telah selamat mengebumikan sedikit wang di IKEA, tol2 yg berlambak menghala ke IKEA, juga stesen petronas kat andalas tuh.
did i lupa to mention? juga kpd bonda tercinta yg telah selamat menguburkan additional $$$ di Wedding Station sbb bonda insist nak centerpiece + the table runner di setiap meja mcm ni:




Bonda kata, nanti mcm pakai make up tapi tak pakai lipstick ->perumpamaan if tak bubuh centerpiece and table runner.
gulp!!
ye tak pe. semua nya selamat-selamat berlaka. amin!!

hows ur raya haji?
i spent my 1st day of raya haji ke IKEA. lepas je balik sembahyang raya tu, bonda trus bg isyarat segera bersiap sedia utk negara.
dgn version super fast and furious both me and my kazen Aishah trus siap tukar baju.
Both siblings, aishah and adam spent their raya haji with my family. bonda mereka sedang menunaikan haji while ayahanda mereka ada business trip di turki.

Kami beraya di IKEA!! sungguh happening. byk showroom boleh dijadikan ruang beramah mesra dgn jiran tetangga kat sini. hikhikhiik...
misi utama adalah mencari barang2 decoration di dalam bilik pengantin dan guest book punye table.
found vases and candles.. since now tgh nak x'mas, byk gle candle utk di'grab'.
sila la sila ke IKEA.....

Apekah yg telah terjadi kpd saya?
otak agak lembap petala ke lapan pagi ini.
gler lembap sampai tgk nilai ribu2 pun otak send msg kat saya the amount as juta2.
gler ke ape dh saya ni? tak pasal2 sakit jantung di pagi hari ingatkan rege that part reach juta2.

sudah terima form nikah dr ayahanda. haruskah di form nikah kne state pendapatan?
waaa... ini part paling benci. tak suka org tau pendapatan saya dan bakal suami.
gler busy body ok!! tak suke la.. since company pun kata bnde tu as P&C kan.
nape nak kena disclose satu dunia? ->exagerate la part ni kan. tak la satu dunia.
tapi byngkan la, at least both my saksi akan tau sebab dia akan sign kat atas borang yg kne state pendapatan,
dah tu dua org saksi itu mungkin menceritakan pada 2nd party example bini. dan mungkin bini2 mereka boleh menceritakan di kejiranan setempat. since my saksi is my jiran. dan end up satu kejiranan akan tau and desas desus a.k.a cerita kontroversi akan tercetus.

"ala..anak kak bibah tu gaji rmx,xxx.xx, dah tu menantu dia tu gaji rmx,xxx.xx." kata si pencerita

"oooo..patutla..."kata si pendengar

ape yg patut saya tak tahula kan. maybe die akan ckp, patut la selekeh semacam je anak kak bibah tu. gaji ciput.
ke patut la anak kak bibah tu bwk myvi je. gaji byk tu je.
ahahah....

kenapa la saya perlu pikir sedemikian? saya bukan artist mahupun super star. ade ke org kisah dgn gaji saya pun? perasan la ko aimi.
tp part pendapatan kne state tu mmg part paling tak best. sgt tak sokong.
leh tak kalau saya tak nak diclose gaji? kalau org Majlis Agama Islam tu tanya, saya jawab je "takat cukup makan and pakai bang...".
err..agak2 kne reject tak permohonan nak kawen?
patut la ramai kawen lari kat siam ->alasan semata2....sila jgn tiru gaya bebas ini atau ur mum n dad n belasah anda secukup rasa.

maaf, kerja sedang menanti.
cerita akan bersambung setelah pulang bekerja mlm ni.




6 comments:

-ajue.z- said... [Reply to comment]

dasat gilerz raya kat IKEA! hahahaha.. the power of mommy!!!

*poms,poms!*

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

Yeah!! becoz mummy said so.
tau tau aje la my bonda kan.
=)

Yani said... [Reply to comment]

Peliknya nak tau our salary!!!!
tok kadi nak wat gapo with those infomation? hakhakhak...

mung...bestnya p IKEA...i pung nak p juga la..x'mas nie..yeayy!!!rasa nak amik cuti sampai nu year jaa..yabedabedduU!!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yunap : i pun balik x'mas ni. and akan ke IKEA lg sbb nk settlekan doorgift incik tunang plak. marilah kte bersama2 pergi. nak tumpang ke KL ponk boleh.

jgn cuti byk2. i nak kawen nnt mung kne cuti gak.

tok kadi nak tgk mampu byr die ke tak. ahahahha

QayQay said... [Reply to comment]

ko p ikea...raya aji aku dah dipenuhi dengan THE TWILIGT SAGA: NEW MOON & 2012..hahahahaha

p/s : tok kadi new version tuhh...

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

qayqay : ko raya version moden tgk wayang. aku ni baik sket. raya kt ikea bersama keluarga tercinta.

tau tak pe, aku pun heran sesgt la npe die tnye pendapatan. kalau borang nikah utk negeri perak tak de plak kwn aku ckp. sje je kn nk merisik khabar kat aku nih. ahahhaah...

 

Template Design By:
SkinCorner