Wednesday, November 25, 2009

mari kahwin!!

Hari ini telah kembali semula di opis.
geezzz!!
tak best langsung. saya 100 kali ganda prefer duduk rumah and jadi housewife.
Inbox mencecah 700+ email. mengambil masa saya separuh hari untuk settle membaca (belum reply lagi ye kawan2).
Ada kala saya terfikir adakah saya seorang operator email (mcm operator tepon la konon).
gila dan separuh buhsan.
ohh!! saya baru sedar saya belum fully recover. saya hampir muntah apabila melihat email asyik berlari-lari anak masuk kedalam inbox.
nyah kau dari sini email!! 


and few people tegur saya kelihatan slim setelah pulang dari operation.
muahahah...
maaf kawan2..saya bukan menjalani liposuction ya!! 
ye...saya rasa badan ada ringan sedikit. (woi aimi, ko jangan nak buat malu. baru kurang beberapa kg and sibuk nak bagi tau dunia.)
*mari menyorok di belakang kerusi*


dan lagi siot, my opismate yg si apek ni gi bgtau org saya on maternity leaves sbb lama sangat cuti.
siot gler...ade kne bakar desk apek ni kang. *murka sungguh beta*. siap ko apek!! ->amaran berbaur keras seperti kerasnya minuman keras.



bulan december muncul kembali.
dengan lambakkan jemputan kad-kad kahwin. yess!! tahun ni i'm a bit wise dalam mengatur jemputan org. risau sangat org tak dtg my wedding kalau saya tak pergi wedding mereka.
it does happen to one of my fren. disebabkan beliau salu sangat malas nak join geng2 gi kenduri kahwin or kenduri tak kahwin, time dia wat kenduri kahwin hanya beberapa orang je datang, yg lain semua tak datang (termasuk saya!!). 
saya terus catit dlm calendar semua date jemputan kahwin. takut ada yg overlook plak nanti.


malam tadi melakukan aktiviti berangan bersama cik zainatul. berangan pasal custom made shoe. yeee!! saya tengah memilih design utk meng'custom made' kan shoe for my reception and my bertandang (walaupun incik tunang insist kasut bertandang tak payah custom made).
ill make him say 'yes' this time (kena ready wat puppy eyes setiap hari sehingga dia cakap boleh.


Pening kepala bila memikirkan form-form untuk daftar nikah yg perlu diisi.
ohhh..terima kasih incik firdaus. mesti anda sgt ensem kan? ahhaha...
call incik firdaus di jabatan agama islam klang. gler confuse bila baca pasal syarat daftar nikah from web JAIS.

dalam web : HIV Test hanya di klinik2 di negeri selangor.
saya : dah tu saya ni duduk kedah takkan nak kene balik selangor buat  hiv test?
incik firdaus : takpe, buat kat mana2 klinik kerajaan yang boleh buat HIV test kat mana-mana negeri pun takpe.

dalam web : kene bawak saksi untuk tandatangan form nikah.
saya : takde plak JAIS state syarat saksi borang daftar nikah. same ke dengan syarat saksi nikah?
incik firdaus : sape2 pun leh jadi saksi. kalau boleh elakkan adik beradik.


yeeeeaaa!! ayahanda akan ke PAID (Pej Agama Islam Daerah) Klang utk amikkan borang.
*biadap sungguh anak ayah ni. suruh ayah plak. kang ayah amik borang poligami,siapa yang susah?*


nasib la incik kadi tu kwn ayah! peace uncle!! siap kenal dh tu sape tok kadi saya.
incik tunang jgn risau, saya akan inform that uncle kadi toksah le soal2 u mcm2 time nikah nanti.
i tau u tgh darah gemuruh time tu. kang dia suruh baca doa qunut, u baca doa makan plak.
suruh je nikahkan terus and settle.
siapa suka? saya dan keluarga saya suka.
hip hip horaaayyy!!


mari berkahwin~~~!!


2 comments:

QayQay said... [Reply to comment]

boleh tak aku nak isi borang2 tuh untuk kawen 2 taun lagi???kah kah kah

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

leh..leh...
ko isi in advance. cume HIV test je dah tak valid time tu.
eh, mne tau ko tukar NAMA SUAMI, then ko kne la isi balik. muahahha...

 

Template Design By:
SkinCorner