Tuesday, November 24, 2009

a lil update

Fuhhh! 
Panas sungguh hari ni.
hari terakhir cuti perlu digunakan sebaik2nya. esok sudah mula kembali ke pejabat. buhsan!!!


Pergi lunch bersama incik tunang di tempat first time saya jumpa incik tunang.
chewah!!
gila jiwang ok! 




1) Tudung nikah & reception.

After drop incik tunang di opis. saya ke pos laju. ngepos baju kebaya alia (brides of honor saya) and both contoh kain for my nikah and reception tudung.
tudung ni akan di custom made. tudung ala2 ariani tu. 
result? nanti dah siap akan saya upload picnya.
thanks to my mak uda sebab sudi nak tolong hantar sample kain itu ke akak yg jahit tudung tu. alamak!! lupa plak link blog akak tu. nanti dh ingat, saya bgtau.
and tudung dia mmg slese. pakai kain mcm ariani tu. cuma slightly cheaper la. 


2) Baju pre-wed
And hari ini baru sampai seru anta kain utk dibuat baju kebaya for my pre-wed.
FYI, baju kain yg dipakai ketika pre-wed ni hampir sama dgn baju bridesmaids akan pakai nanti.
(baju bridesmaids akan di pos next week ye kengkwn! kerna cik KayKay outstation and only sempat ngepos bajunya kpd saya by next week).
soooooo...excited nak wat pre-wed shoot ni!!!!


3) Pomanders


Tadaaaaa,,,,,,ni belum siap sepenuhnya.. holder and tali jurai lom buat lagi. bonda risau si kecik wafeeq nanti tarik kalau buat siap.


4) Wedding favor for bestie.
Saya masih memikirkan wedding favor utk all my bestie!! 20pcs kesemuanya.
ni sangat limited ye.
utk kawan2 tercinta!
still tak leh decide. tak leh la bgtau kt sini. tak surprise!! chewahhhh!!!


5) Rumah idaman
Semalam ketemu rumah idaman. hope this time menjadi. sebab last two houses yg kite org aim tu tidak memenuhi kriteria2 yg telah ditetapkan oleh semua pihak (our family dan incik tunang sekali).
- semi d setingkat with 5 bedrooms.
- car porch yg leh masuk dua kereta.
- ada laman utk gardening ->adakah saya yg bakal menanam pokok? oh tidak!! saya hanya tahu menanam pokok lalang.
- land area 40'x80'.
- harga pun not bad....

ok..nak tido puas2 sebelum bekerja esok.
daaaaaaaa......












4 comments:

nady said... [Reply to comment]

ok. pomanders sgt kacak. ambik gamba lantern juak. aku sik saba nunggu baju dtg!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

lantern aku upload lepas balik raya haji kelak.
lupa nak amik gamba!!
baju next week.
kamu jgn lupa pergi tempah ye syg

nady said... [Reply to comment]

yeap. antar asap. lakku nganta ke bandung. hahaha! over sik? kalah baju kau lak.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

sila jangan over else anda tidak dibenarkan masuk ke dewan!! ahahahah

 

Template Design By:
SkinCorner