Monday, September 14, 2009

yeaa...hari raya...

And seperti di luar jangkaan. Incik tunang telah me'reject' permohonan baju raya baru. sungguh kuciwa rasenye... 1st time kne reject mentah2 ni... waaaaaaa.... alasan : "baju u yang tak buat lagi ada 3 helai kan? tak yah la membazir" ala sayang... tu utk raya haji and for raya tahun depan. sobsobsob.... we had this conversation time nak balik bukak pose umah my parent incik tunang... ok! this puasa dh 2 kali balik sane. sgt tak fair! incik tunang tak bukak pose kat my house pun! double tak fair! saya: ni yg i benchik pakai mascara ni (while showing him my revlon mascara). selalu je smear. tak lawa langsung. kalau dior ni (showing him using my other hand another CD mascara) elok je. tak smudge ke, tak ketul2 ke... incik tunang : em, tak la, lawa je i tengok. saya : (dlm hati "takde perasaan sungguh") u tgk la ni. burok betul (while wiping my eyelashes dengan make up remover). best lagi Dior ni tau. incik tunang : ish...ye ke.. saya : revlon ni dlm rm40 je kot, Dior dlm rm120 kot. tu yg effect dia pun berbeze kan? incik tunang: hmm...kene stated harga? (giggling) *drool eyes* Ok! then incik tunang menimbulkan sesi keinsafan selama 5mins. tazkirah pendek. pung..pang..pung..pang.. pastu......... saya : ala...kasut raya tak beli lagi. nak ajak wani gi charles n keith la sabtu nanti. incik tunang : nape tak beli je kat vincci semalam (saturday kiteorg gi queensbay) saya : -diam je- (ala, vincci kasut zaman belajar. haruslah saya nak upgrade diri tak nak beli vincci time dah kerja, saya memang poyo) ok, takde la nak kate charles n keith tu canggih beno. zai kata : lebih kurang vince+ saya kata : affordable. plus, aldo byk terlalu tinggi which exceed my 3inch limit. gile la.. tersungkur kang bengkak dahi plak. i'm not heels type. saya suka flat! ya, kasut harian ke office tentunye crocs malindi! my fav! super flat. dlu lagi dhsyt..time blaja pki je selipar jepun cap ntah pape tuh. (siap kne sound guard. ada saya kisah?) baru2 kerja up sket beli la ipanema. dh kerja bru la pakai crocs. oh! flat is my fav above anything. laila ->anda pasti bersetuju juga ya. Actually, i'm looking for raya shuz yg leh match my new handbag. yihaa!! need it in black perhaps! pls help to vote. sgt tidak tahu nak pilih yg mne!
Blackie no. 1
Blackie no.2
Blackie no. 3
and for satu item hantaran utk incik tunang which i'm still hunting for it. the ring. i really had a hard times. can you believe this. cincin for him lagi susah nak carik dari cincin for pompuan. bunyi mcm ridicoulous sket but thats the fact. brides2be or semua jenis kaum hawa yg plan nak kawen(or nak kawen lg 7-8tahun ke) pls put this in your reminder. sebab cincin for him bukan suka2 je boleh beli. (in case korang nak bagi ring gak). i am ZERO when it cames to ring for him. option ring for him : 1) White gold ->Nope...totally haram ye! 2) Platinum -> Boleh pakai for men tapi quite expensive 3) Suasa (white type) l-> ??? -yet affordable 4) Platinum Sterling -> mixed of platinum dgn bahan2 len. mcm pladinum ape ke jadah lagi x ingat. 5) Titanium so, at 1st both of us decide nak pakai suasa. dengan pergi la tomei and met one of this manager. wah! manager dia melayu n sgt bagus dlm bg explaination. 10bintang!! clap..clap..clap... like most of us yg masih blur about this suasa status, we also thought that suasa ni leh pakai since ramai je laki islam pakai (referring to org tua2 kan). and gulp! the manager bgtau "suasa ni actually campuran gold 22%, perak 39%, tembaga 39% and the rest campuran nak suasa tu jadi kaler putih, merah or etc." haizz... bagaimanakah ini? still consist of gold. and hati saya terus tak sedap. tak jadi le nak beli rasenye. balik.. and google.. cari pasal hukum hakam since it was quite blur and tentang isu ni. since saya ni pun bukan Ustazah atau panel2 terlatih yg dilantik oleh jabtan agama islamutk bg penjelasan kpd umum, conclusion yg dpt di buat : 1) Some says tak pe as bentuk asal kejadian emas tu tak de (in term of yellow gold form maybe) 2) and some says tak leh as long as it consist emas. refer to this link from mufti dept.of brunei or Q&A dr ustaz azhar. In conclusion : i prefer to skip option no.3 as well sice suasa ni berada di dalam situation tak pasti. kenapa perlu pilih tak pasti atau was-was right? so, to be safe, i'm going to another option. Now tinggal option 2 and option 4. at first kiteorg tak tau pun kewujudan option 4. kiteorg tgh survey option 2 which is platinum and came cross with option 4. tapi option 4 ni di jumpai di TOMEI Qnsbay. TOMEI lain takde la jumpe plak (referring to Northern site ye) aiyoyo... then survey punye survey platinum ni kan, mak datuk mahainye....gedebuk ase jantung! incik tunang dh pesan : "tak yah le mahal2 sgt, i bukan pakai sangat, nanti i cabut2 nak smyng nanti tertinggal plak" ha..kalau dh tertinggal tu level nak kne smack down ngn saya la tu. we hunt for platinum. tak byk kedai ada offer platinum. and yet kebanyakkan platinum with batu gedabak besar or batu yg banyak. 1) Jari incik tunang lagi runcing dr jari saya. so, when he wore ring yg byk diamond2 ni, it reminds me of jari perempuan. arkkk!! siannye nengok. 2) Jari incik tunang sgt halus, so resizing akan diperlukan. and saya takut after re-sizing batu2 tu akan jatuh. 3) Titanium ni mahal la pulok. dag dig dug jantung nengok!! err..tak berani nk highlighted kat incik tunang. kang incik tunang kate dlm hati "wah, kalau ko punye bracelet tu sket punye mahal takpe". luckily incik tunang takde berkenan kt mne2 titanium lagi. fuh! lege hati ku. then we went to TOMEI (as mentioned earlier). Jumpe la plak titanium pound sterling.mcm ni la bunyi nye.ade pound..ade sterling... incik tunang pun tak bape nak ingat. rege, quite reasonable utk org2 mcm kami. ahahah... ada berkenan two rings. so, maybe akan beli end of Oct nih. tunggu saving for the ring cokop... While titanium, sebenarnya kat m'sia takde kot. sebab i just found through online. yg ada pun kt US. p/s: terbayang mushroom soup. sedapnye.... p p /s: oh...my shuz dh smpi malaysia. arini rabu ni nak amik kat incik poi yg chumel itu. Poi, thanks dude sudi bawakkan. incik tunang, thanks oso sebab belikan. hikhikhik.... and yes! saya dapat menerima hakikat that i migh be forever n ever plus size!!!

7 comments:

nady said... [Reply to comment]

ko dah ada kasut yg baru sampai itu!! ko nak meli apa gik? btw, vote for blackie no 1.

habib jewels sale 50%.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : i lurve that too nady! kacak owh! ada nangga habib sale banner. but i guess no platinum sterling yg aku maok. sobsobsob...but maybe could do survey for the bracelet

+a.j.U.e+ said... [Reply to comment]

oi2..kasut no 1 tu kan same ngn ur wed shouz..nape nk beli lagik?
*rotan u!*

p palang s: i sokong incik tunang tolak proposal baju raya u! yeay!

baju tuk tahun depan x semestinye u pakai. mesti tahun depan beli lagi yg baru!! :p :p :p

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue : tak sama tapi serupa. cap berbeda ye! incik tunang pun ckp sme.
-sigh-
baju raya thn depan lagi byk.
yes! time tu incik tunang dh jd incik hubby. haruslah bertanggungjawab sepenuhnye!
yiha! will use his money to the fullest. ekekek...

siti salwa alias said... [Reply to comment]

ssh jugak klu kte jadik spesis shopaholicsss
mkn mnum tdo asyk pk nk bshoppinggan ni...
huh mnta dijauhkan....
nsb bek aq hnye suke kat bnde2 yg high end techno + beli ikut kehendak + keperluan
(keperluan tu no 2 kot...poyossss kan)
tp as fren aq nasihatkan ko jgn lah tlalu mbazir mi
bju time undergrad dlu ko sumbat mne???
klu sedekah kat muslim aid bgus lah
klu simpan dlm wardrobe bg mkn anai2..mbazir sungguh lah...
duit nk beli umah dah simpan lum????

L3N said... [Reply to comment]

Saya anat bersetuju dgn pernyataan anda. Hanya flat yg mampu menjadikan kakiku yg kembang ini kelihatan slim.
Erk...slipar Jepang to be exact.
Eh aku kan ska nengok pump yg no 3 tuh mysterious dan sexy gitu...kalo sling dh cm besa sgt la ehhehe...

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wawa : wesh, aku pakai lagi la bju undergrad tu. cume kdng2 je. seperti mengunjungi surau dsbnya.
half dah passdown kat kazen aku yg msk buat a-level aritu. aku kan kazen yg bekkkk... bg aku tepukan gemuruh sedikit.
wawa, shop is theraphy. so aku perlukan theraphy setelah penat bekerja.

len : ha...itu pun nmpk cntik bukan pump tu. kalau i jumpe, i terus rembat cik len...i show off kt u nnt. hikhikhik..
selipar jepang ipanema ko masih sihat?

 

Template Design By:
SkinCorner