Wednesday, September 16, 2009

hari raya mood

i'm in my hari raya mood already. leh tak pagi tadi terjaga pukul 8.10am lepas sahur tu? wahhhh... nak tercabut jantung saya tau. reach office at 8.40am. cepat2 terus duduk at my desk. takut bos jeling. ngeh3.... tooooooo excited nak balik umah jumpa ayahanda dan bonda... i only spent 1 weekend with them during this fasting month. sobsobsob... abang2 dh promise nak buat BBQ bila saya balik. and yes! cuti telah di approvekan oleh puan bos. mind you, i'm taking additional 3days on top of the saturday,sunday,monday and tuesday public holidays. since dah tak de cuti tinggal (saya dh abeskan cuti saya time gi Jakarta aritu!!), i have to apply unpaid. puan bos memule tak bagi. haizz..mau skt jntung sbb mcm tak leh nak cuti raya. penat buat puppy face and cakap "my mom will cried if i didnt spend raya with her". then today morning..... *drumroll* *mexican wave* ta daaaa........ hip hip horaaay!! will heading home khamis ni. plan asal nak drive jek, tp cm takde geng nak balik... then kne la tumpang incik aiman. sebab aiman bru beli vios. jadi dia nak bwk vios dia pergi beraya. jadi he insist nak bawak kete dia gak. ok! myvi i kecik jew. takpe, saya paham. at least leh naik vios kan? voooommm..voooommm.... balik kulim on tuesday. naik train (sebab aiman cuti sampai the following week). hari rabu nak pergi kazen incik tunang punye wedding. my future kazen. anak my future aunty as well. rabu wedding dekat Sg Petani. side pompuan. while thursday side lelaki (incik tunang punye family side). baju? yes, saya and incik tunang akan pakai bju sedondon gitu. kain baju tu beli kat bandung hari tu. its in turquoish blue!! tak sabar nak pakai. but tomorrow baru nak amik kat aunty jahit baju tu. hope it turn out to be gorgeous kan? baju melayu incik tunang pun baru nak collect esok. persiapan raya hampir siap. new bag. new baju kurung (tahun ni 4 pasang je) and.... new shoes yg bakal dibeli jumaat ni. jumaat nih? ye...nak kuar ngn cik fik the booty. nak collect baju wedding from incik aka cik bunda. 1st fitting. hope tak perlu alter banyak. leceh nanti. pastu nak ronda2 jln TAR. cik fik the booty nak cari baju raya. ish anak org ni, dh nak raya bru sibuk nak cari bju. then heading to Sunway Pyramid or OU. cari my raya shuz!! then heading to shah alam kalau sempat if cik fik the booty tak jumpa baju raya kat Jln TAR tu. baju dh siap ni leceh. kang berkenan takde size plak kan? hope fik tak fussy di saat2 critical nak cri bju raya ni.... and today, nak gi bukak pose dengan teman2 incik tunang. ehem..ehem... yes! kasut yg diterbangkan khas dr state juga akan di collect. incik poi akan bawak bersama kasut2 saya for today berbuka puasa. sape nak kim salam kat incik poi angkat tangan!!! (mesti nady tgh tergedik2 angkat tangan) dia chumel, single, eligible bachelor lagi tu. i'm off for now... nak gi meeting. everyone, enjoy your puasa!

4 comments:

nady said... [Reply to comment]

aku sik angkat tangan. aku senyum jak. hahah

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : ngegeh sungguh statement kau ya...

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

Amy, selamat hari raya..jumpa lagi lepas raya..myb aku raya 1/2 bulan kot..hahaha..

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wah...
dhsytnye ko kal.
ko sorang je ke melayu kt company ko smpi leh pulun raya mcm nak rak.
slmt hari raya tu u too...
maaf zahir batin ye.
kim slm org kota bharu

 

Template Design By:
SkinCorner