Friday, September 11, 2009

baju raya lagi?

Demi mengubat kekuciwaan di hati, saya telah membrowse dan membrowse... and yes! oh babeh! terjumpe dengan baju raya yg sangat lawa2... refer this link. Wahhh...tambahan kepada koleksi baju raya saya. ini berita menggembirakan. tetapi...rasa-rasa macam ada kekangan pada financial saya. bila check2 balance duit maybank mcm tak berapa nak menarik kalau nak di keluarkan lagi utk membeli baju raya ini. ah`ha, solution : menulis warkah cintun utk incik tunang. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Menemui my ex boyfriend cum my fiance cum my hubby to be, PERMOHONAN UTK MENAMBAHKAN KOLEKSI BAJU RAYA. Menurut perkara di atas, saya, yakni Cik Tunang anda, ingin memohon jasa baik yang setimpal dengan kasih sayang yg telah diberikan selama ini agar incik tunang meng'approve'kan permohonan saya kali ini. adalah merujuk juga kepada attachment gambar-gambar diatas, saya memberi 'option' kpd incik tunang utk memilih mana satu idaman kalbu (lagi best kalau dapat semua) incik tunang utk dibelikan kpd saya utk dipakai pada hari raya yg akan menjelang kurang dr 2 minggu lagi. Justifikasi : 1) Baju Jubah purple ini sgt molek dilihat. Baju purple yg kita beli haritu tak cukup mengancam utk dipakai di hening pagi raya. Ia juga kelihatan sungguh ke'arab'an kerna ia adalah jubah dan bukan baju kurung moden. oh! saya juga tak pernah ada jubah warna-warni melainkan 4helai jubah hitam yg dibeli bonda ketika menunaikan haji tempoh hari. 2) Baju merah ini juga kelihatan 'vaaa..vaaaa..voom'. sgt sesuai dipakai ketika mengunjungi sanak saudara di rumah sebelah ayahanda. kerana mereka juga suka memakai pakaian glam2. haruslah nanti saya, yakni cik tunang anda tidak merasa segan atau merendah diri apabila memakai baju sama taraf dengan mereka. Ia juga boleh dipakai ketika menghadiri majlis perkahwinan kwn2 incik tunang yg asyik kahwin saban bulan (i'm running out of baju kurung utk di pakai ke majlis perkahwinan) 3) Baju putih ini nampak tulus lagi mulus. setulus cinta saya terhadap anda, incik tunang. alangkah manisnya berbaju putih bagi menghadiri majlis2 persandingan. baju putih ini juga bakal digayakan ketika pulang ke kampung sebelah bonda. ini kerna byk, perkuburan yg perlu di jenguk ketika pulang beraya nanti. putih sangatlah seswai dan santun utk pergi ke aktiviti tersebut. Memandangkan tahun ini insya-allah merupakan tahun terakhir saya merayakan sebagai anak dara yg single, oleh itu diharap incik tunang dapat meluluskan permohonan sekaligus meluluskan fund terhadap permohonan ini. akan saya sms no. account maybank saya pada incik tunang (andai incik tunang dh delete dr hp incik tunang). Incik tunang, bagi la saya beraya sakan pada tahun ini. manala tau time raya tahun depan tuhan memberi rezeki serta merta kat kite then saya terus ter'preggie' pas kawen, kan dh tak leh nak pakai baju glamer2 time ngandung. juga harus diingatkan, baju-baju ini pasti cantik kalau dipadankan dengan beg nine west yang baru dibeli tempoh hari. Yang benar, Cinta-hati-kamu-yang-selalu-menyusutkan-akaun-bank xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx harap incik tunang dapat me'response'dgn cepat terhadap usulan ini.

6 comments:

nady said... [Reply to comment]

amy!! pls stopppppppppppp!! iboh ko on9 gik sampei bila2 plssss!!


btw, baju purple ya kacak.


dpt juak dipakei mun ko pregnant lak. aih, kenak ka aku sapot kau indah? hahahah!

syahirah said... [Reply to comment]

sebaek incik tunang ko baek,sebaek baek umat.haha

kalo dpt incik tunang yg panas baran,mau kena pijak lah kot.haha

p/s: surat cintun ko mengingatkan aku kepada zaman kebizian mpp dulu.wahahah

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : ahahah..mun jak ko boleh polah aku sik perlu on9 nang ko terer die. gine maok polah? aku kerja 24hrs depan pc.

sya : wahahah...aku terer buat surat sebab atas didikan keras ko zmn MPP la..segala bagai surat permohonan kne buat kan? klu incik tunang aku panas baran sure dh awal2 lagi aku x mo tunang ngan dia. hikhikhik...
p/s: best bertunang.leh demand sket. cube ko try.

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

amy, adakah itu sya yg aku kenal?hahahaha...bila aku overview sumer entri ko pasal preparation ni..nmpk mcm petik jari jer..duit tolak tepi..hebat giler korg menabung..menakutkan jer aku nengok.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

kal : yes! itu sya a.k.a syahirah cik setiausaha MPP tu. hihihihi...
lawak la ko ni Kal. hanya tuhan saja yg tau cmne kiteorg saving. erm, 1st and foremost, ko jgn rasa terbeban la yg penting. mcm kiteorg, for hantaran beli sebulan satu barang. so,tak la sakit sgt nanti =))

SUHAIDA SUPALIO said... [Reply to comment]

salam berkenalan
suhaidasupalio.blogspot.com

 

Template Design By:
SkinCorner