Wednesday, September 9, 2009

lap u..lap me..laptop...

Bergayut dgn nady sebentar tadi. maaf anne, your turn will be next week. hikhikhik... rindu banget dgn korang berdua. and nady had crush on someone!! waaahhh! chumelnye.. mcm zaman mude remaja je. Tetibe ase mcm kite buat pillow talk (yes! setiap malam ade pillow talk kan?) time kat mrsm. winduwnye... though we are million miles away, but i still can imagine how blushing muka nady time cter this. Nady, trust me, just go for your crush. response dh baik tu. you are not like WAHEEDA (if you think so). That guy cume berpacaran ok. belum lagi kwen. tak salah mencuba. mne tau rezeki anda cik nady. and yes, finally incik tunang mengubat duka lara di hati. maybe sebab tak tahan dgr saya merengek incik tunang bg option. 1) New lappie + not so expensive bracelet for the wedding 2) NO lappie + slightly more expensive (range saya expensive ye...bukan range korang) bracelet for the wedding. yep..yep..pilihan harus bijak hendaknye. What i say about MY wedding bracelet: 1) Bracelet wedding bukan utk digadai in future. regardless how fancy it could be, it will be my new bestie. so, as long as it is cantik and suit me well, then fine with me. 2) i'm not looking for "mak datuk, terbeliak bijik mate aku tengok bracelet berlian ko ni" type of bracelet. sebab i'm not a big fan jewelery pun. nahhh! so not me. the only accesories i'm wearing now is my ring (ketiga-tiga watch abes battery, one watch dh hampir jahanam, so tak pakai le jam). and yes, for me, jewelery is more like exclusive look whereby klu pakai yg over2 ni ase cm KG.COM.MY plak. 3) Saya nak bracelet yg simple yg mana takkan menjahanam kan baju2 berkain chiffon atau sutera saya di kemudian hari. remember, pengikat batu2 diamond pada bracelet tu amat lah mudah tersangkut pada baju. 4) Rasa mcm tak padan pulak beli bracelet mahal2 dgn diri saya ni. tak padan dgn tuan org kata. Oleh yg sedemikian, saya memilih option 1 : New lappie + not so expensive bracelet for the wedding. yeaaa!! dah kawin nnt, mne tau incik tunang ade rezeki yg lebih byk beribu-ribu lemon, tentunye incik tunang boleh belikan saya bracelet yg gedabak. and oh yeahhhhh....hari ini telah membrowse laptop utk dijadikan santapan saya. laptop requirement : 1) nak netbook jew...sebab tak byk guna application unless for internet browsing purpose only. 2) takde la nak install game canggih manggih. 3) looking for something small and light. senang nak bawak berjalan 4) and its 100% personal use, so not looking for canggih manggih punye spec. cukupla sekadar dipinggiran. 5) since lappie ni tak termasuk dlm my wedding list thing to buy pun, so hendaklah pemilihan lappie berdasarkan harga. bukan pada rupa hendaknye. 6) yg penting lappie ini boleh berfungsi dgn baek. i love my current lappie so much. dulu2 time beli mahal oo... dkt rm4.5k. nsib itu duit ayahanda. now duit incik tunang, haruslah lebih tolerate. sian nnt incik tunang nk pulun fulus nk kwen lg, nanti post lappie pilihan hati. p/s: nak balik amik my new liz claiborne handbag yg dipesan through Vas. /ss: mlm ni nak gi bukak puasa beriyani kambing. sapa nak ikut? laila nak ikut? ahahah

4 comments:

nady said... [Reply to comment]

aku sik mok!!! aku sikkan! hahha

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : ish, i have to be a bit selfish sket. laki ya bg response juak nak? ok lah ya

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

cam kaya jer tunang k ni amy..hahaha..jd ko nk laptop la ni?..nape xamik desktop?..cool apa klu sbijik desktop letak atas dulang buat hantaran..hahahah..

mmg igt sampai mati~~

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

kal : ko gile ape nak letak desktop atas antaran. ko nak tolong angkatkan dulang? dh tu tak leh pakai dulang tembage, kene pakai dulang org angkut nasik. esok ko kawen ko wat ye kal. tak le kaye, beli yg mure2 je. erm, ni bukan utk hntrn ye. tak termsk dlm hntrn list. ini utk kegunaan di kemudian hari.

 

Template Design By:
SkinCorner