Thursday, September 10, 2009

smilling till aches!

I'm in the super happiest mood arini. tentu korang tahu kenapa... yesterday for the first time bulan ni saya balik awal. 6pm sharp terus blah. misi : ke Sg.Dua, Butterworth utk amik my handbagS yg telah dititipkan pada teman yg gi training kt states tempoh ari. ye betul, pada my-so-call new fren Vas. eventhough boleh je nak suruh suami si Vas yakni my colleague nak bawakan pergi ofis esok, tapi kuasa kegedikkan terhadap handbagS tersebut serta tidur malam yg tak lena menyebabkan saya terpaksa men'drag' incik tunang utk pergi ambil beg tersebut. incik tunang drive dh version F1 kerna selepas itu kiteorg ade majlis bukak puasa cum Farewell utk one of our fren. Perasan tak kenapa saya bubuh handbagS instead of handbag? yihaa... ye betul, i bought TWO handbag sekali. muahahah... haruslah di sambar petir je mcm ni sebab membazir (konon2 je ni). actually i ask Puan Vas utk belikan nine west or liz claiborne hobo bag (gamba disertakan pada beliau) she could not find the LC bag and end up belikan two handbag. dan saya? oh.... rasa mcm dekat dreamland semalam. ada dua handbag sekaligus. incik tunang kate "sampai dua? u nak bawak dua-dua handbag sekali pergi beraya ke?" gulp! alahai....over la plak kalau nak bawak dua-dua sekali. dah lah both in black. hikhihik... but one is slightly bigger more bucket style (ni leh masukkan lappie 12inch, sebab dh test lappie i muat masuk) and another one more hobo style. 1) cik nine west no.1
Di cilok dr web Koh's.
2) Cik nine west no.2 since dua handbag di tangan, saya ase sangat2 guilty plak. sebab this month ase macam terlalu byk sgt barang dah dibeli. 1) LC wristlet 2) Shawl 4 helai 3) and this two handbag god! cmne nak saving nih. saya : i ase i nak let go la my handbag yg satu ni. macam membazir beli dua. lgpun nak simpan duit tu for the wedding incik tunang : you dah takde duit ke? saya : ade lagi, tapi yela, tu sepatutnye duit nak di simpan for wedding incik tunang : tak payah la jual. u simpan je both bag. i bayar satu bag ni for you. *lebih kurang la conversation kiteorg berbunyi cmni. How am i suppose to react? gembira? oh tentunye. incik tunang nak cover rege one of the beg. semoga anda, si incik tunang saya dimurahkan rezeki! amin! and after that conversation, baru saya tahu kenapa incik tunang allow me to keep that another bag. oh! bukan sebab scandal dia dengan cik lulup (no way laila, he is my gold fish ok!). tapi saya tahu, incik tunang tak suka this thing to be disclosed kepada org lain. all i can said is "congrats sayang!! all the penat lelah really worth it aight? you are doing great and mungkin ini org cakap rezeki nak kahwin kan?" yes,yes,yes.. i do believe bila org kata the moment you decide nak kahwin and REALLY go for it, rezeki tu akan sentiase ada depan mata. tuhan sure membantu org yg nak buat amal sebagai suami isteri ni kan. cik nady tak perlu risau memikirkannya (lgpun, tentu uncle morshidi will support 100%). cik zai tak perlu rungsing ke'tidak' cukupan ongkos utk berkahwin. At first, saya pun freak out mcm mana la nak simpan duit. and all the harga pelamin la. makeup la. but at the end of the day? saya still manage to allocate some budget here n there. masih sihat makan dengan kuat. tak perlu berlapar. masih boleh entertain nafsu shopping saya. and so do my beloved fiancee, rezeki pun dtg lagi. we are not heir yg akan inherit duit bermillion ringgit, nor even close to princess punye kerabat to have so-call-dream-wedding. so, saya amik one step kebelakang, and have a deep thought of it. its hurt bila u want your wedding to turn out as superb as wedding dlm mag or dlm web but you cant even get close to it. conclusion : your wedding is YOUR wedding. do it your own way. nice to see others in that but doesnt mean it really suits you for example. yg penting : 1) saya masih enjoy utk kahwin 2) tak perlu ikat perut sebab nak kene saving byk gle. 3) masih boleh bershopping!!! ye, saya ingat pesan kamu cik nady. jangan jadi seperti Rebecca Bloomwood. nope dear! not that level yet. saya hanya pekerja kelas bawahan remember? jadi duit gaji tak cukup kot nk buat se'terer' wanita shopaholic itu. And after senyum sampai ke telinga kerna mendpt beg baru, kami berbuka puasa beramai2. yani n zai, rugi you two tak join! guess what? this restaurant is full with kambing dishes. beriyani kambing, kambing grill, etc.. semua kambing based punye makanan dia ade jual. yes, kambing lover like me sure rase in heaven. (saya masih kecur air liur ketika menaip ttg beriyani kambing yg di makan mlm td). the food is marvellous!! by the way, dieorg ada jugak ayam kampung. tapi kedai ni mmg hardcore kambing. actually this restaurant owner is also the owner of the kambing breeding company. kandang kambing nearby this area as well. but sgt bersih ok. and each table under pondok2 kecik n u can choose duduk bersila or duduk atas kerusi. And the food portion? superb besar sampai tak larat nak abeskan. dh la sedap, besar kambing nye dan nasik yg sgt byk. enjoy the pic! p/s: so sape yg nak dtg lepak with me next time, saya leh bawak gi tempat ni. susu kambing dia super fresh n sodap. p/ss: perasan my new bag! ye...saya terus memakainye....

14 comments:

+a.j.U.e+ said... [Reply to comment]

dua handbags skali gus?
*ketuk bontot u!*

sem0ga murah rezeki incik tunang sbb kalo x, senget benget la dia..
hehehehe...

oi2.sila kurangkan makan sket ye.nie mcm super duper happy mkn smp tak ingt dunia je nie..

:)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue...winduw kamu. kemane kamu menyepi?
ketuk bontot? my fav thing to do! ngeh3...

oh tidakk..klu u nk srh i stop mkn mkan yg menggemukkan, sila bawak lari incik tunang selama 3 bulan. dia salu bwk i mkn tmpt best2... tu tak termasuk mkn sate la...ikan steam la...

amin! murah rezeki

L3N said... [Reply to comment]

weh...farewell sapa weh?wah...wah...ruginya dia blah skrg...nx month dh taun baru sure bonus besau lagik...ish rugi2.wah...sejak2 rahsia scandal ku terbongkar aku menjadik semakin glemer kt blog ko ye

+a.j.U.e+ said... [Reply to comment]

hahaha..u bz carik duit and weds,i on d other side sibuk korek ilmu and makan kertas!

last time xjadik hang out! benci! bile nk hang out btol2 nie..adei~ kang lps u dh berpinak2 dh xleh da..hehehehe..

p palang a: sila jgn salahkan incik tunang! *rotan u!* (sorry, im on his side! kuikuikui :))

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

laila : hafizudin omar aka anak org kaya SP tu nk blah. tp tak tau la kemane lagi. sje je nk resign. takpe, makbapak kaye. duduk umah goyang kaki. dh la nk kwen bulan 12 ni die tu. sungguh sempoi je berhenti kerja. aiks, pasan glemer nmpk!

azu : love pie, kita kuar ahad ni bukak pose ye? pls join. nxt i blk dh nk raya dh. tkut tak sempat jumpe u nnt. i ade anak pun tinggl je la ngn laki klu nk hang out ngn u all. incik tunang kate : takpe, u mude lagi. ecewah! ngambik kesempatan sungguh.
jgn babap i, babap incik tunang. u suppose to be on my side!

Anonymous said... [Reply to comment]

salam...

hi awk....sy nk tny u skit bley x??

handbags nine west yang 1st 2 nama ape ye?? my mum berkenan la.....

tq....

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

hi incik/cik anonymous,

handbag tu nama Glory Hobo.
wah mummy pun berkenan? sila..sila beli. =)
sgt roomy bag ni. best!
u may refer to : www.stylefeeder.com

nady said... [Reply to comment]

amy!! ko gila ka apa? udah gik ko shopping eh. bisa palak ku mikir. gus ko merik ngan aku jak beg sigek ya. hahah. akan ku pakei kinek2 ya juak kedak kau. hahaha!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady: ahahah...aku tok kali kena virus yg sik dpt di detect oleh doctor. dah duak puloh kali aku madah maok insap, tp sik berjaya. ko kawen dolok ngn laki aku. kelak nya merik sigek bag ya since nya yg bayar. hikhikhik...tolong nasihat sket aku tok.

Anonymous said... [Reply to comment]

sy zura from sg. buloh.....tq ya....my mu excited nk beli...die suh sy tnykan...u r so friendly...so nice 2 know u...actually i'm silent readers..eheheh....best follow ur cter yg u cter....TQVM ya!!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

Hi Zura,
TQVM sbb membaca.*blushing*
happy reading my blog yg ntah pape ni =)
I tak sure la nine west malaysia ada tak handbag ni. sebab tak pernah gi belek plak. mahal la kalau kat nine west malaysia. jd hanya memberi jelingan tajam je kalau masuk nine west. hope ur mummy leh dptkan for her raya handbag. leh pakai sesame ngn i nanti. hikhikhik...
Slamat Berpose!

syahirah said... [Reply to comment]

amy,aku ialah sangat dah perasan that new handbag on that last pic itttewwww.

ko memang kann..hahah

at first thought masa aku mendengar yg ko seperti tidak mahu satu handbag itu mcm nak suh ko sdekah jariah kat aku yg baru nak hidup ni.ekekeke

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

sha...ko amat memahami diriku yg senantiase tak sabar nak pakai beg baru.
cume yg satu lagi ni tak pakai. masih dlm paper bag gitew.
oh!!klu ko berani nak kawen ngn laki aku, laki aku bg je ko beg aku yg ke-2. ngeh3...

 

Template Design By:
SkinCorner