Friday, September 11, 2009

kuciwa..dan kuciwa....

Hancus hati saya hari ini. pagi tadi bangun dgn gembira sebab plan nak balik rumah malam ni. niat cuma satu je : nak pergi ambil baju reception. si-pembuat-baju turun ke KL. then time kat opis baru teringat, hari tu dia cakap kat Cititel KL. google jap cititel KL kat mana. senang nanti nak plan. gulp! rupa2nya ada 2 cititel KL. satu di Midvalley another one di Jln TAR. aiseh, mana satu si-pembuat-baju tinggal ni? ah`ha..ambil langkah bijak. terus roger si pembuat baju. Step 1: tekefon handphone si pembuat baju. lebih 20kali cuba, tapi tak dapat. memula dengar la caller ringtone si pembuat baju. tapi tak berangkat pulak. eh, cuba lagi la kan. dail lagi. masuk voice mail pulak. gulp! habes la cmni. si-pembuat-baju pasti buat roaming kalau pergi oversea kan. Step 2: Dah abes pikir dah, terus call kedai si-pembuat-baju. dah la saya ni bengap sket nak call international ni. nak masuk country code la, area code la. dapat! yes, berbunge hati. saya : Bunda ada? incik penjawab talipon : bunda ngak ada, lagi ke pontianak. saya : bukan dia mahu ke KL. incik penjawab talipon : nggak, dia ke pontianak, langsung talipon ke mobil nya ya. panicked attack menyerang secara tiba2. mimpi malam tadi jadi kenyataan? al kisah mimpi malam tadi : malam tadi mimpi saya dan incik tunang sampai je ke hotel bunda duduk, bunda dah balik ke indon. then we need to ask him utk mengepos baju itu. tragis! Step 3: Air mata dah bertakung. abes la...call bunda punye hp tak dpt2. Ngadu kat Incik Tunang. Incik Tunang call ke kedai bunda itu. incik tunang : Bunda dtg KL 15hb sept la. UUUUUwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......... rasenye aritu bunda bgtau saya dtg ari rabu 9 Sept and pulang 12 sept. siap saya bubuh reminder dlm hp. cmne dia tetibe leh cakap dtg 15 sept? sama ada saya yg slh bubuh reminder atau beliau si-pembuat-baju telah menukar schedule. report sama bonda ku ttg ketidak-jadian utk pulang malam ni. and again, free2 kne free tazkirah pendek. tau la bonda ku ini. potpetpopet kne membebel. ok, dah out of mood dh ni. rase nak nangis ada gak. punye mengharap dapat baju arini. rasa malu ada gak. ntah2 saya yang tersilap bubuh tarikh! ngoi sungguh saya ni kot kan? sobsobsob.... kuciwa! ni mesti terjadi sebab salu escape semayang tarawikh tahun ni. hamik saya! jiwa rapuh ni... marilah hiburkan hati saya. rasa macam nak cancel je jemputan berbuka dgn department incik tunang mlm ni.

4 comments:

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

ko tempah bau sampai ker indon ker?wei g beli baju kat maidin mall tganu sudey..hahahah..tu kan tempat fav ko...kah3..


p/s:
Lupa igtan tanpa..jgn lupa daratan eh~~ kekeke...hidup maidin mall..kah3..

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

kal : baju kawen tempah time aku gi bandung aritu.
ahahahah...
ko sorang je suke beli bju kat mydin mall.
ko dh beli baju raya kal? ko mne leh baju dh siap kan. sebab ko kurus tinggi. msti susah nak cari. sure tangan macam hanging je pendek.
bile mu balik kelate?

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

aku 17hb kL..konvoi (tumpang member aku )blk klate 18hb mlm..nk ikut?..ko tak tau..aku punya body senang nk match..jgn jeles...body model kanz...hahahha..cuma t shirt colar jer susah nk cari..design sumer yg bapak org punya..lebar sgt..baju melayu tada masala.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

kal : ko cuti byk eh. patutla bergumbira je cuti awal. body model konon. chewah...naik geli bulu idung aku bace. ngeh3...
skrng je body model,sok luse kwen jd body bapak gak. kuikuikui

 

Template Design By:
SkinCorner