Wednesday, August 26, 2009

mucul lagi...

Oh!! hampir bersawang blog saya ni. thanks nady kerana me'remind'kan tentang kewujudan blog ini. hampir terlupa la konon. few days tak update. byk benda nak citer. tapi timbunan kerja lebih mencemburui masa saya bersama blog ini. Alhamdulillah! payment utk dewan telah dibayar. Kawan2, insyallah 13 feb 2010 will be my wedding date for reception! Kawan2 yg jauh diseberang laut, harap dapat la beli tiket ye. Kedatangan kalian amat2lah diharapkan. tapi tak leh la nak spon tiket korang. kwn mu ini hanya pekerja kelas bawahan. gaji juga ngam2 cukup utk makan pakai. apetah lagi tahun ini mendapat perkabaran tiada bonos. adoi! makin benjol la kawan mu ini utk meneruskan wedding ala-ala siti nurhaliza itu (sgt la menipu!). Wedding preparation telah nampak significant progress. Ya! bonda telah mula beli hadiah pintu aka door gift. tapi tak beli sekali semua. kerana memerlukan tenaga yg cukup ramai nak angkut dr ****. Langsung, bonda plan beli by month tunggu ahli-ahli keluarga bercuti dirumah langsung boleh diangkut sekali ke ****. disamping dapat menikmati meatball paling sedap di abad ini. (hint! hint! hint!) Baju utk bridesmaids telah di finalize. Hanya pada Nady & Zai telah terlepas cakap hows the baju will be. Maaf! bukan semua bridesmaids akan dapat ku sponsor. Kerna some other stuff telah exceed my budget. Jadi pada teman yg masih belajar, huluran bantuan akan diberikan (Ya, kepada 6 of u!). tapi mereka yg telah bekerja, harap kalian dpt men'spon' diri sendiri (lulup, zai & yani harap kalian memahami =P ) Barang hantaran utk incik tunang hampir selesai. tinggal cincin yg masih belum dpt di finalize. mungkin tunggu Year End Sale. hikhikhi...yeah..i'm a cheapskate. Design cake utk hantaran masih lagi dlm pertimbangan. Saya sgt suka cupcakes fondant time my engagement hari tu. cupcakes dr saya kepada incik tunang ; is it gorgeous? its really huge ok. and sgt berat! and i love the colour. sgt la colourful. also all the details; love, butterflies and the flower pot yg warna hijau itu sgt memberi efekceria pd hntrn saya. begini utk wedding? oh! tak kot. tak mampu la kot. it cost more than rm350. gulp! byk lagi bende utk dibeli. bajet cake maybe half of this cupcakes price kot. hikhikhik... Utk buah plak, memandangkan the konsep is red. sgt tertarik nk bg buah cherry. yep!! one bekas full of cherry. sgt cantik bukan? i'm sick of this apple n mix fruits punye hntrn. aiyoyo..yg tak tahan siap ada pineapple la, pisang la, betik la. bile tgk mcm org balik kebun la plak one basket full of buah-buahan kan?its also depends on org la kan. maybe dia suka byk2 jenis buah. the more the merrier la konon. plus, dari dolu2 lagi org mmg bg bermacam2 buah kat hantaran ni. tp ape salahnya go against the rule kan? one type of fruit sgt cantek juga! ikut theme yg penting. Langsung tak terpikir pasal videographer time buat bajet aritu. last minute baru teringat. penat la sibuk mencari quote ke sana sini. fuh!! mahal bapak videographer. satu hari mau dekat rm1,300.00. dah lebih kurang harga photogragher dah ni. phew...berpeluh la nak cari duit mcm ni. erm, just notice, projector kena sewa juga. nasib la projector ni tak mahal sgt. satu projector dlm rm300. tapi bro tu kata kat incik tunang dewan yg kitaorg pakai ni besar amat. kena la pakai 2 projector. gulp! 2 projector? mak datuk, rase artis la plak. siap nak buat live from video ke projector. amatlah dahsyat dirasakan. mesti nampak ke'gumuk'kan yg nyata di layar putih tu nanti. dush! 1 malaya nampak lekuk tubuh ini yg langsung tak menarik. juga bakal terlihat keadaan kulit muka yg baik sikit je dr permukaan bulan itu. oh tidakkkkkkkkk! akan menjadi mimpi ngeri kepada diri ni. Ya..i think sampai kawen nanti blog ni akan dipenuhi dgn cerita tentang wedding preparation. haruslah anda bersabar dengan obsession kwn anda yg sorang ni ya. 24 hrs, 7 days a week asyik pikir psl the wedding. p/s : Nak kne sambung buat kerja. ada discussion la pulak

4 comments:

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

ko TAK JEMPUT AKU SIAP LA KO!! sekeh r..nice r concept ko..aku suka... =)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ahahah..
ko akan jd lelaki pertama aku jemput.
winduw nak lepak ngn ko la Kal!

nady said... [Reply to comment]

bes juak k cherries!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : thats y..unik la sket kan? tp mslh skrng ni cherry tu hanya supermarket tertentu je. haruslah kirenye aku kne buat pre-book rah giant tok.

 

Template Design By:
SkinCorner