Thursday, August 27, 2009

good things n bad things

Agak tenang pagi ini. ya! puan bos besar didalam bilik meeting. manakala puan bos kecik sikit pergi 2 days training. fuh! dapat la mem'bloging' dgn tenang hari ini. mungkin incik lappie telah 'overheard' perbincangan dgn incik tunang. "i rasa nak beli lappie baru la lepas kawen nanti. my lappie byk problem" and a week after that? Incik lappie telah membuat tunjuk perasaan. mula2 dah susah nak connect to streamyx. and after few days langsung dah tak boleh connect. i repeat LANGSUNG dah tak boleh connect. gulp! then last week, saya telah terpatahkan head adapter incik lappie. incik tunang kata "kite beli je la adapter baru". sigh.. malas la. kan plan nak beli lappie baru? ahakz... hopefully ada cukup duit time tu nak beli new lappie. ya, incik lappie skrng ni mmg dh terlalu byk berjasa. dari 1st year belaja di uni lagi telah menjadi teman sejati. teman yg byk membantu membuat assignment. teman yg telah berjaya membuatkan hari-hari gloomy bertukar kepada hari-hari ceria. teman yg telah memudahkan utk tengok dvd. teman yg telah memeperdendangkan lagu regardless pukul berapa it is. teman yg telah membuat hati gumbira ketika bermain game walaupun assignment byk. and of course teman yg telah membolehkan saya utk berkonvo - ya! dia la one and only medium yg membolehkan saya menyiapkan my Final Year Project. and now? since kerja, lappie hanya peneman during weekends. byk menghabiskan masa dgn my precious ofis thing ini. oh incik tunang, saya rasa nak cancel my wish for the iphone. pls...pls..pls...bagi la saya lappie for my next birthday. muahahaha... sounds evil here. tapi ini adalah paksaan. tiada option diberikan. hamik la kamu wahai incik tunang. kan dah nyesal bertunang dgn saya! Perkabaran gembira juga telah diberikan oleh my-so-called-close-fren. we just met once and yes! we had the chemistry. we just clinched! i noe..saya ni mmg mulut over peramah. same goes to her. and thats how the chemistry goes. Her name is Vas. she's an indian and a wife to my colleague (her hubby from diff.dept) so, happen saya telah berjaya utk memberi justification yg sgt menyolong hubby dia utk dihantar for training at San Fransisco for 5 weeks. gulp!! sapa tak jeles bukan? saya ni macam nak mati jeles. eheheheh... there are newly weds. so, her hubby decided to bring her along. yup! unpaid for 5weeks. seronotnye.. keje golek2 atas katil bilik hotel. then free time hits all the outlets. and every single day mailing me with all her shopping haul. yep! she bought two coach bag on her very 1st week. i repeat, TWO coach in a week. waahhhh.... gumbiranya kalau saya jadi dia. mesti dah tak pijak bumi. she did bought coach SABRINA which is my fav so far. and the best part is, Vas telah membantu saya utk membeli handbag for raya. yes! i'm looking for clutch bag (seperti kegilaan nady),but so far Vas had not came cross any clutch yg cantik and fits my budget. so, she ends up belikan saya another LC hobo bag. weeeee.. sgt gumbira. tak sabar nak menunggu ketibaan ini org. And hopefully she manage to grab a very nice clutch last minute for me. bile la incik tunang nak kene gi training overseas? tak sabar nya nak ikut. boleh ke puan bos besar bagi unpaid leaves lama-lama? time gi jakarta aritu pun mcm la susah nak mati nak bagi saya cuti. ni mesti sebab dia tau saya terlalu berpotensi buat kerja sampai orang lain tak leh wat kerja saya. (abaikan! saya mmg perasan). Isu yg sentiasa berjoget di kepala otak. Shoes for nikah! Ya... kasut nikah belum di finalyze lagi. shoe for reception sekali buat dgn baju. jadi, pastinya la tak kisah pun kan. jadi shoe for nikah haruslah di beli!! harus? along kata "dik, nikah kat umah je. wat pe nak kasut" gulp! takda jawapan direct. cuma dalam hatiterdetik nak jawab "demi kepuasan diri" ok, kasut ni penting utk outdoor shoot time nikah nanti. looking for something simple and nice. something yg not too grand sebab lepas ni sure malu nak pakai kalau dh berlabuci bagai. something yg mcm; "oh thats cute" instead of "oh..glamer nye kasut ngko amy". browse and sgt in love with this charles n keith. yes! obviously mmg dh rmi blogger citer pasal kasut nih. ada saya kisah? dah saya nak berkenan jugak kan? unless la kasut ni mmg custom made. so jgn la ada org sibuk2 nak bagi comment mcm kasut dlm post *** ( ni ada tgk terjadi to one of those blogger punye comment. ek eleh, pedulik la ape org tu nak post kan. mind your own business la. dah blog dia, sukati la nak copycat sape pun.kalau jelik nak tengok, toksah baca. kan senang.) Yg penting, kasut2 ni affordable (my affordable range ye. bukan anak org kaya punye affordable range. harap maklum!) 1) Charles & Keith ni sangat la selese rupa nya. harga juga boleh la mengundang senyuman kpd pekerja bawahan seperti saya. 2) Nine west. ini pilihan incik tunang. incik tunang kata "tak over and simple". saya kata "ntah, nak dua-dua charles & keith and nine west leh?". Tamak? itu memang saya..... And yes.. a lil bling..bling... but tak pernah lagi ada kasut cmni. ada la nengok kat vincci tapi batu tu macam; alahai...tak bersinar pun. this is also by charles n keith. Tapi not for wedding. but for my raya! ni sure match dgn my new LC hobo handbag yg dibelikan oleh Cik Vas cantik itu. i'm in lala land. biarkan saya merasa tidak pijak bumi sekejap. ingin meneruskan angan2 yang tak sudah ini. For me " Perkahwinan hanya sekali. and its always menjadi our childhood dream to have a perfect wedding, with perfect attire and of course with husband as perfect as we wish for".

4 comments:

nady said... [Reply to comment]

aku bok nak berik idea charles n keith juak. ada sigek ya nang kacak n sangat selesa! satin. tanyak ko anne..p tadik ku nangga dah sekda gik dah..

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

aiyoyo...
charles n keith ini nang cepat abes.
ada sik ko nangga kasut putih ya rah kuching?
mun nemu padah. rah KL udah sikda.

nady said... [Reply to comment]

klak aku try carik..

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

sgt berterima kasih cik nady!!
muahxx

 

Template Design By:
SkinCorner