Thursday, July 16, 2009

wedding preparation episode 2

So, yesterday pelan asal nak gi jog pas keje. tapi tengok2 incik hafiz saya ada issue la plak dlm fab. kene masuk fab tukar pipeline ape ntah. erm.. kalau ikut job description incik hafiz saya engineer tapi incik hafiz kata "i tukang angkat pipe and je". memang betul pun saya rasa.yo yo ooo je job description tuh. habis baju kotor semalam masuk bwh tool ke ape ntah die buat. eeee...nasib la dia tu tunang saya, kalau tak, malas nak ngaku kenal pun. then semlm tak tahu nak buat apa sangat, kiteorg saja je gi kedai alatan perkahwinan. ye ke tu name die? ntah..lupe la ape deskripsi yg sepatutnye. survey paper bag. fuh... ni satu lagi isu. korang kalau dapat paper bag yg ade tulisan terima kasih tu korang simpan ke? dgn sejujurnya lagi jujur, saya tak pernah simpan pun. never. nope2... salunye akan end up dlm dustbin. itu kire orait la kalau sehingga berjaya paper bag tu smpi ke rumah saya pun. see, sama konsep mcm kad, lepas guna sure buang. tapi knapa nk membazir beli yg mahal2? alahai, paper bag jerk smpi rm2 satu. ish3...nak bagi 1500 org. kire la kali bape. mak datuk, tu baru paper bag. tak masuk isi segala mak nikam dalam paper bag. membazir..membazir.. bukan tak ikhlas nak bagi kan. tapi mcm tak worth it which we knew bukan semua org yg simpan bnde remeh cmtu. baek bagi isi dalam mahal terus dr takat berhabis kat paper bag. requirement puan mama lagi la alahai, request nak silver paper bag. bukan kaler je silver,purely silver type paper. fuhhh.... Then i came cross to this paper bag online. sgt simple and cantikkan? and the price quite reasonable. tapi mama risau tak cukup kuat nak put our gift inside. tapi ill make sure side my incik hafiz akan pakai this paper bag. sgt excited the first time saya tgk.
Source : click here
And after the paper bag hunting, kiteorg pergi ke Sunway Carnival. misi utama nak cari baju purple. errr..reasonnye sebab saya dah beli shawl purple and tak match dgn any of my clothes since its a bit striking purple punye colour. since saya ni dh menggelupur gler nak pakai shawl tu, drag jugak incik hafiz utk cari. yeaaaayyyy...berjaya and today saya terus pakai baju tu. shhhhh!!! jgn bgtau org len. saya ni mmg sakai sket. hihihihi.... then after that kteorg melencong masuk jewellery shop. so, i'm seriously not a big fan of jewellery pun. tapi since i need to buy bracelet and ring utk incik hafiz, so kiteorg saje cuci2 mata. actually kteorg dh byk gler msk jewellery shop. nk find yg paling berkenan di hati saya. yela, saya ni bukan jenis yg ske barang kemas benooo. jadi nak beli satu yang sgt2 berkenan and saya akan suka sampai bila2. zappppp...jantung saya macam terhenti the moment saya tgk 'that' bracelet. wahhh..sangat memenuhi citarasa saya. damn! tgk tag. gulp! leh botak le inick hafiz. tapi thanks to Mr.Manager yg sgt friendly. die bagi few more discount which SANGAT WORTH TO BUY!!!! tapi since kteorg kene pikir panjang lagi before decide nak beli yg tu, kiteorg just walk out dgn tgn kosong. and since last nite saya tak berhenti2 memebebel kat incik hafiz pasal bracelet tu. penyakit saya dr azali, selagi tak dapat, selangi tu la akan merengek. dah dpt nanti senyap la sekejap =))

Bracelet tu tak le rupe cmni, tapi lebey kurang la...

2 comments:

[jujue.binks] said... [Reply to comment]

babe..dlm byk2 ur check list,i noticed one part! h0neymonn part plak yg dh beres awl..hahaha...

~lalalalaalaa...

amy da xsabor nk baby!
:p

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yummylicious...
ngiauuu...
tau x pe! itu before decide date nikah lagi dh tergedik nak gi!
u sgt memahami!

 

Template Design By:
SkinCorner