Wednesday, July 15, 2009

Wedding Preparation Episode 1

Ya...with less than 6mnths to go, hari ini baru episode 1 for the wedding preparation. baru je dapat kesedaran sivik utk lebey serious dlm membuat wedding preparation. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................... sangat nervous breakdown bile bukak blog brides2be community yg masing2 buat preparation mcm nak gila. yg nak wedding february 2010 pun dh tempah pelamin. mak aih, akak ko ni yg gedik sgt nak kawen Januari, bayang pelamin pun takde. ish nak ala-ala taman bunga ke, ala-ala melayu klassik ke, haram tak de dlm pale... langsung tak register dek kepala otak ni nak pikir. hari-hari bile call mama die sibuk tnye psl paper bag la, door gift la, wedding card la. alahai, cuak la plak... chill aimi..chill... tarik napassssss........hembus. fuh3..believe it or not, saya masih lagi belum mempunyai wedding check list. nope..nope.. geleng kepala bukan? ya...tapi incik hafiz dh ada.. siap ada budget brapa brapa lagi. mcm org bentangkan belajawan 2010 punye rupe pun ade. adoi, nape la saya jadi cmni. takde hati ke sebenarnya nak kawen ni? huissshhhh....mintak simpang ye. saya, AIMI HAZWANI dah terover dose excited dh nak kawen ni. nak sangat2. kalau asenye mama kata leh kawen weekend ni, dr mlm ni dh tak leh nak tidur excited. but its just like saya ni tak bape kasih sangat la bab wedding preparation nih. saya just nak kawen, jadi wifey kpd Incik Hafiz and thats it! those thing in between jadi wifey aka wedding ceremony ke, resepsi ke ape ke korang nk panggil, I DONT CARE!!! Tragis tak? ahhaha... tapi cuak jugak akak ko ni. mane la tau esok lusa dh beranak sepuloh (ye ke smpi sepuloh pun? ) tetibe saya ni dok ngungkit kat incik hafiz pasal tak puas wedding yg sempoi ala-ala koboi kan? then mintak nak naik pelamin lagi. maunye kene baling dgn periuk belanga la cik aimi ni kan. tebiat apa nak naik pelamin. uishhhh...tak mo le sampai cmtu kan maybe jugak sbb saya ni semua jenis last minute punye org. ske dh last minute baru sibuk2 nak buat. bahaya ni..baek-baek... saya berjanji akan membuat the checklist and publish kat dlm blog. so, sama-sama leh take note ye mane yg patut buat. insap...insap... bukan tak buat research, asenye ari-ari membrowse tenet and buat research tau. Tapi just nengok2 and langsung tak finalize lagi. sangat sengal la saya ni. So FYI, wedding saya nanti theme Merah Putih. So as for now, and red and white theme menjadi idaman kalbu. Wedding Dress Basically, tak tau la lagi wedding dress rupa cmne nak pakai nanti. hikhikhik... Nampak wedding dress ni time pergi kerja kahwin exhibition kt jln conlay aritu. Tapi kalau saya aka plus size ni yg pakai sure nampak mcm nangka berbalut kan? And below dress plak jumpe kat tenet. baju2 arab gitu. simple je kan? takde la meriah benoooo... I likeeee...... mesti cm mama nak pengsan tgk kalau saya pakai mcm ni. mcm tak mo kawen je rupe kan? tapi lawa what... kesederhanaan yg akan menyerlahkan natural beauty. chewahhhh!!! And cantik kan bunga for hiasan meje ni? eeee....nak ckp ngn mama la nak buat cmni. sccchhhhhwwwweeeeeeettttttt!!! simple je. mcm time bertunang dulu, hiasan meje tu sgt simple and kewt. yg penting FRESH FLOWER and bukan ARTIFICIAL ye!!! saya sgt alergic ngn artificial ni..nmpk sgt fake. Yesterday, ye saya betul-betul dh beli diet pil.. sgt lawak sbb tak tau bile sebenarnye nak mkn. eeee.... rasa cm tak mo makan la plak. cuak gk mne tau ade side effect walaupun ada cop KKM la. And Incik Hafiz dah tak kuase nak layan pasal isu berat badan ni. dia tak cakap pun jgn beli. maybe dh immune kot. or maybe die pun rasa saya ni mmg gemok kot kan?

5 comments:

nady said... [Reply to comment]

sokong baju ala arab..

[jujue.binks] said... [Reply to comment]

sokong bj arab jgak!! merah tu mcm eemm...hukhuk... :p

sgt sukeeee dgn flower tuu...suruh mama u wat bunga mcm tu la..(suke ati je..:p)hehehe..tp kang if i kawen,meja u je la i letak fresh flower sbb u allergic bunga sepastik nih..hahahaha...

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady & azu : yes! saya juga suka baju arab tu. nampak simple yet schweet. tak le meriah mcm tipikal bju kawen yg ala-ala rupe kerete berarak kan? thankssss for the comment ya.

azu : ingat tau. i ni alergic bunge sepastik tu.jgn bg kt meje i ye. nnt u kenduri kawen, meje i spesel siap tag nme i sekali ye. hikhikhik...over bukan?

[jujue.binks] said... [Reply to comment]

tp kan mi..i kne limitkan anak yg u nak bwk la mi..hahaha...limit 2 kids je bwk..if lbh kne bersila kat luar la yee...sbb time i kawen tu mesti u dh beranak pinak kan..

~ahaksss..
:p

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

waaaa...
sian la anak i yg seploh org tu.
tak sian ke?
xpe2, i ajar dieorg buat puppy face kat u.

 

Template Design By:
SkinCorner