Tuesday, July 14, 2009

size does matter?

Benci....bencii....benciiii.... yup..sgt benci. seperti entry sebelum ini, saya masih bergelut dengan isu size badan. hellll!!! kenapa semua org sibuk sangat nak kata pasal berat bdn saya? ya saya gemuk. saya plus size, and kenapa anda terlalu kisah utk membicarakan ttg ini? damn! salah ke jadi gemuk? helllooooo saya bukan obese pun. maybe besar drpd org len. tapi bukan abnormal. i still leh dapatkan baju kalau nak beli kat mana2 pun. tapi semua org yg super skinny tu je ke consider lawa? consider normal? saya sangat kecik ati saat ini. emo terlebih. mungkin sebab period. sigh. ok, i hate when one of my auntie ckp badan i gemuk macam makcik2. ok maybe it just a joke. tapi when it comes from your own relatives especially bile your own mama cakap u gemuk how do u feel? for the past two days i dh berpuluh-puluh puluh kali dh nangis. huh...sgt menghiris hati ok. its not that saya tidak mencuba, but it just the fat yg sgt degil. what you guys expecting from me? buat lippo suction so that saya akan jadi super skinny and memuaskan hati anda semua? tak boleh ke saya happy with my size now? bukannye kalau saya gemok saya kena mintak tolong anda semua angkat saya pergi kemana2 pun kan? saya yang angkat badan sendiri. kenapa perlu comment pasal isu-isu sensitip ni? its not funny pun kalau korang just bergurau. because of this i almost gerak balik Kulim in the middle of nite. luckily my incik hafiz was there. and why everyone so bother pasal my size sedangkan yg nak kawen dengan saya is incik hafiz and bukan korang pun. kalau gemuk ke...kalau hodoh ke...bini hafiz...bukan bini korang la pun. My incik hafiz never ever mention about the weight issue. see!! he knew how much i tried before tapi dah tak boleh nak kurus mcm org len nk buat cmne. he didnt even comment i chubby ke, mcm belon ke. everytime saya ckp saya gemok and bla..bla..bla.. die just ckp "syg, you are fine. just fine!". i noe..i noe..die cume nak sedapkan hati saya. but kalau betul pun korang jeles ke ape? terime la seadenye.. tak leh ke? since sgt berduka-cita harini i just took bfast and skip lunch. at 3pm perut dh lapa gler and dh tak leh focus nak buat kerje. just buat nestum so that tak lapa sangat. lepas ni tak kisah la nak gastrik ke ape ke...pasal hospital smpi kne drip pun i dont care. since semua org nk sgt saya ni kurus mcm dulu, korng le jaga saya kat hospital nnt ye. ohhh..mungkin lepas balik keje leh singgah farmasi and telan semua jenis pil kurus. tak kisah la side effect ke ape, asalkan kuruihhhh kan?

7 comments:

hari ribut said... [Reply to comment]

alah...nanti u kurus org komen jugak byk2....dulu masa mula-mula kerja i am 14 kg underweight dah tu kahwin beranak dan sebagainya maka sekarang 5 kg overweight tapi cara org tegur tu macam i ni dari kancil tukar ke gajah(atau memangpun tapi saje x nak mengaku)..dulu muka u pjg lah,u dah mcm makciklah...mengandungke..jadi jawapan standard bila org kata dah berisi ya..nampak sihatlah..ialah ya saya gemuk sekarang,dan jawab dgn muka yg berseri2 dan sgt happy..!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wah cik ribut.sangat memahami.
ni yg syg nih!!!

annetize said... [Reply to comment]

U ARE NOT FAT!

nady said... [Reply to comment]

aoklah..selwyn bok gemok..huhu

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

anne : huhuhuhu...nape org tak memahami spesies terpupus mcm kita?

nady : kalau aku kedak selwyn sure kau ya sik mok kwn ngn aku gik. alu sik mok ngaku kwn.
sob..sob..sob...

siti salwa alias said... [Reply to comment]

come on ar
no need kurus2 ni
but aq suggestkan ko pi gim
bkn utk kurus tp maintain

aq ni naek jerk..tp yg wajib epal ijau, sometimes klu sempat oats..

actually oat tu wajib lah kot klu nk sehat, tp xsmpat lorr...

then pg aq jog or cycle
ptg squash or jog
tp sem ni sgt2 bz
so puase adalah best medicine

molot org mne kte leh tutup kan ;)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wawa : arigato di atas nasihat itu. ptg ni jugak aku gi jog. ahahah..aku ni biase la. hangat2 tahi kucing. jap je dpt kesedaran sivik, esok luse malas nak amik port. ngeh3... aku dgr mmg oat tu elok for choloestrol tp menggemukkan sebenarnye. tp gemuk version sihat la sbb low cholestrol.

 

Template Design By:
SkinCorner