Monday, July 13, 2009

back to office!!

weeee.... tak berkesempatan nak update blog lately. bz skettt. loading products dh kembali normal means kerja dah kembali banyak. incik hafiz dan saya melakukan kerja gila pagi tadi. kiteorg drive all the way from klang to kulim at 5am in the morning. scary marry ok. incik hafiz bwk laju gler. and teringat ble anne ckp pasal drh manis. and also zai ada ckp pasal thing darah manis things. aiyak!! alhamdulillah tak jadi pape. so, weekend spent kat my hometown kat klang. rindu sama mama n ayah! incik hafiz aka my driver aka bodyguard aka banker ikut sekali. survey for the wedding preparation. our plan memule nak balik yesterday (sunday) nite. tapi since both of us dh penat berjalan, mama tak bagi balik. bhye lagipun kan malam2. then pagi td tunggang-langgang la drive. masuk opis pkl 8.50pg. naseb bos memahami! tp jgn tiru gaya kami ni eh. boleh bikin sakit jantung and batu karang. batu karang tu sbb kiteorg mls nak stop kt R&R tepaksa la thn kencing smpi ke opis. tak senonot bukan? so, ini la aktiviti weekend kiteorg; Saturday Kiteorg pergi ke Kerja Kahwin 2009. Pergi dgn my mama, my sis, wafeeq & min and oso incik hafiz. Wahhh..kepada bakal pengantin you guys SHOULD pergi this exhibition. sgt bagus!!! semua wedding planner, wedding house, photographer, etc ada kat sini. my mama even do the food testing. byk choice tau. and all the cakes sgt menjejehkan air liur. since saya ni sgt bijak telah meng'advise' incik hafiz utk tidak bwk camera. eheheh.. saya mmg bongek! kunun2 sebab mls nk pegang la. then end up amik gmba pki camera phone. sgt2 rugi!!! and terjumpe ngn my fren time matriks dulu. waaahhh... die pun nak kawen gk. kteorg jmpe time sama2 kat booth wedding card. byk nye choice of wedding card nih. sampai juling mata nk tgk. tp above all asenye paling susah nak pilih is wedding card n the door gift. asenye ni la paling merungsingkan hati bonda saya. maybe different people have different perspective psl wedding card. tapi bg saya simple je. wedding card adalah sesuatu yg orang TAK AKAN simpan. as long as the details is there, map, date etc. and thats it, tak perlu la hard cover la, super fancy yg sekeping smpi rm5. wah...kalau jemputan korang tkt 200org kawen kat hotel tu logik la nk card mhl2. tp kalau jemputan 1000org,agak2 logik ke nk wedding card rm5? eeeee.....ase membazir. opss! maybe korng yg berharta lebey tu tak la terasa sgt mcm saya yg duit cukup2 je kan. since wedding card ni duit ayahanda, and saya merasakan wedding card ni tak perlu la vogue2 sgt (cukup sesedap mata memandang), we end up jmpe satu card yg both mama and i agreed upon. card yg sgt simple yet classic. ok, even though i'm looking for cheap-type-wedding-card tp obviously ada requirement saya sendiri la.
  1. tak mo share2 card dgn incik hafiz!!! tak suke la... (so, dah kire pembaziran disini)
  2. tak suke print type card yg glossy ada gambar2 bagai. suke classic card yg ada emboss and hot stamping (istilah baru belajar selepas mendalami apa itu wedding card(
  3. nak either white or maroon SAHAJA!
  4. nak additional paper kat dalam. tak mo print kat atas card tu. (sometime tak nampak sgt tulisan and for me kureng menarik!)
  5. tak nak yg empat segi sama, nak empat segi tepat punye type. consider kurus panjang. tapi tak nak menegak, nak die melintang and flip mcm buku tu.

Byk ke requirement tu? bukan senang la nak kawen ni. saya baru je discover psl this. sgt2 tough la. nak kne buat milestone tracking mcm buat project plak.

Ni ade jumpe kad yg sgt sempoi kat tenet. cube korng bace. lawak gaban tuh! bayangkan saya buat cmni. jeng..jeng..jeng...mau kne hempuk dgn Hajah Habibah

Then after lepak berjam-jam kat Kerja Kahwin exhibition tu, kiteorg heading ke Pavillion.

Mcm biase, time2 sale ni sgt benci utk masuk. mudah tergoda. tapi bila terkenangkan al-kisah diri ku ini yg terlebih gatal nak kawen, kuat2 kan la semangat nih utk ignore godaan and tulisan SALE..SALE...SALE... tuh.

fuhh...

Sunday

And Sunday, mama telah drag incik hafiz dan saya pergi curtain hunting plak. curtain utk bilik saya je sepatutnye. ntah mcm mana mama ni leh beli curtain dapur sekali. biase la, like mother like daughter. ada je addtional un-planned thing dibeli.

and the best thing is? kiteorg dah decide nak bagi apa for the doorgift. tak ramai kot bagi doorgift nih sbb this is what my mom had planned all this while. and finally bakal dilaksanakan dgn few modification due to budget constrain. so, korng dtg la my wedding nanti so dapat la door gift nih. saya pun sangat happy sebab door gift ni for me menarik and hope korng akan simpan tak seperti door gift lain. ngeh3...sebab selalunye door gift yg not so relevant ni saya suka je utk buang. saya memang terok!!! hikhikhik....

2 comments:

nady said... [Reply to comment]

aku mok doorgift extra..k berik ngan makku..hahah

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ask ur mom to come love pie!!!!

 

Template Design By:
SkinCorner