Friday, March 2, 2012

Abang saya kawen!

Maaf lama tidak berbelog.
Biasala, perempuan pura-pura busy.
eh tak! serious saya busy. *muka serious*.
I'm taking over new area. 70% dari tuntutan kerja membuatkan saya berada di sekitar kilang yakni jauhhh dari tempat duduk saya yang selesa itu. eh, tempat duduk i kat opis sangat selesa ok. ada extra pillow bagi memastikan asset saya yg sama darjat dengan asset J.Lo terpelihara dengan jayanya. saya juga mempunyai back support yg awesome yg dibeli hanya rm5 di Daiso Japan. well, i sangat sajeskan back support ni untuk ibu2 ngandung yg bekerja and perlu duduk kat opis lama2. sebab ever since i menggunakan back support, masalah sakit pinggang sangat berkurangan. awesome bukan?

hapdet terkini..

perut membesar bagai juara. bukan sahaja perut, malahan body part yang lain.
total weight gained as of today adalah 7.5kg. kagum bukan?
padahal weight anak tak sampai 1kg lagi dan misal la kata campur berat air ketuban and tali2 pusat what's not another 1kg, yg balance 5kg tu mana datang? lepastu kengkawan start la buat muka terkejut bile jumpa i.
siap tak kenal lagi. emo i ok!
well, pengembangan ala-ala belon udara panas ini membuatkan i separa reluctant to take maternity photoshoot. pffft! *oh tuhan, tabahkan la i*.

my beloved boss telah mendapat kenaikkan pangkat. which in another manner, beliau akan di transfer kan ke another department. sedihh oooo.. dah la boss kesayangan. boss i ni bile tau staff dia peknen bg cekelat hershey's kisses satu bag beso. sebab dia cakap time dia ngandung dulu dia suke makan cekelat. pastu now dia bagi i. baik bukan? dah la pergi sebelum i cuti bersalin. stress hokay stress. kang nak passdown keje kat sape plak ni? new boss? alahai..dia pun masih dalam proses pembelajaran. abes la i. kang nak beranak pun orang asyik call tanya itu ini.

well, february had been super awesome!
its our anniversary. its hubster birthday and thats the month my brother finally get hitched (by the way, mereka sedang menikmati hanimunan di NZ di kala ini. great, i is jeles ok!)

i takde gamba during mejlis kat my side. so i curik below pic from others (inclusive dari the official hall decorator) :




the underlayer sgt fancy bukan? theme of the day is Morrocon. Tapi takde la turn out 100% moroccan. sipi2 pun ok la. kudos tu puan bibah aka mama sebab pilih this theme and kepada diri sendiri sebab sama2 brainstorming.

spot the table clothes? its fancy! sukak!


candy buffet!
the hall entrance! hasil tulisan my kazen, Afrina. nasib la dia terer nak tulis jawi. kalau suruh i, kompom semua orang tak paham.
the wishing tree. behind does hanging cards and doilies paper tu, guest can write down their wish. ni 100% idea and hasil tangan cik puan aimi. yg i hangin, kerusi kat belakang tu apesal la aritu lupa nak suruh orang sarungkan alas dia mcm dalam hall. dah busy, ape pun tak ingat T___T.


i request for polaroid pics from my Angah. those pics during the nikah. since he tak berkesempatan nak amik pics using polaroid camera, they end up print out their nikah pics ala-ala polaroid. halal la. asal adik kesayangan tak merempan sebab tak dapat gamba polaroid.

i takde gamba perantin di hari kejadian. biasa la. adik pengantin pun busy macam mak pengantin. but well, their official wedding picture adalah sangat awesome. nanges babe tengok. ok fine! u oll tak nanges, i je nanges. mcm feeling nak kawen lagi pun ade gak. their official photog is rupajiwa. and here gambar2 yang i berjaya curik.










serious...part veil terapung tu memang nak nanges kejelesan ye. T____T

6 comments:

Miss Ryha said... [Reply to comment]

amy,
nti u berhenti sblm beranak ek?
ooo...now u xde kwn malay dh kt ofis, i makin fhm perasaan u bila kena keje dgn colleague lain2 bgsa...challenging!

Azzwaa said... [Reply to comment]

cokolat n dessert yg menjejeh kan saya!!! asal time u kawen tak de? huhuhu.. next time letak dessert byk2! :p :p (bunyi mcm ade kenduri lg skali je! hahaha)


veil yg terapung tu mmh for real redah dlm kolam ke babe?

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@Miss Ryha Plan B kiteorg mcm tu la gamaknya. berenti keje by the time beranak. Plan A, hubster cari keje here. still hunting and hoping for good news!
ble boss tukar dept, i la the only malay here. tu la i lagi bertambah2 torn into pieces ni.

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

@Azzwaa ni la masalahnya. bile org lain yg kwen kite leh buat macam2. bile turn kite sendiri, semua tak sempat nk buat. by d way, my sis in law tu tokey cekelat babe. mesti la hasil tangan dia. mne tau baby i cukur jmbul nnt ada *hint! hint!*

Miss Ryha said... [Reply to comment]

wah, akhirnya bangpis terbukak hati nk pndh? haha. happy for you!

tp dlm torn in pieces pun you strong aje keja ctu dkt 2 tahun kan...

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

tu la. ble dia ckp nk strt cari keje pn hati i dh berbunga2 kembang babe. he went for interview today. pray so hard la he can secure the job. i plak panick attack dia gi interview.

 

Template Design By:
SkinCorner