Tuesday, May 18, 2010

tragedi tragis!

I think i have super power.
mcm superman kot.
yeah! Klang to Seremban in 50mins. its a record!!
but i guess it should be less than that kalau tiada konvoi itu.
ya! konvoi di pagi hari membuat pemandu F1 ini menggagau tekan brake.
giler ko. tengah drive 140km/h tetibe kne hit brakeeee nampak 3 org abg misai merentangi highway.
mau mati kejung den tengok. #$%^&!!! marah betul den.
oh my god! ntah2 abg misai ni nak saman den bawak laju mcm kne penyakit lembu giler atas highway.
abes la duit gaji den nanti. fuh kiri fuh kanan. mintak2 tak kene.
eh..apesal je semua kereta pun kne berhenti. giler dahsyat semua orang brake separuh mati.
its 7.00am in the moring kawan2. plus its the highway heading to KLIA. those yg nak kejar flight sure bawak kereta dah macam bwk jet pejuang.
then from our left nampak another 5-6 motor abg misai lagi diikuti oleh kete2 VVIP of course those V6, BMW and MerC. sgt yakin itu kereta menteri atau setaraf dengannya. and in between that, ada sebijik bas tertera JPN.
and due to this convoy yg bergerak dengan lemah gemalai di lane paling kanan, i only able to drove dengan kelajuan yg amat maksima yakni 90km/h. dh tu takkan nak flash lampu dari belakang kat rombongan abg misai tu suruh ketepi. mahu kne hempuk dengan helmet ala-ala satria baja hitam itu.
i was prayingg soooooo hard that they will enter the KLIA exit. pengsan dek non ni nak nun ggu sampai somban dengan kelajuan 90km/h. plus kesian tengok those kereta LIMO airport yg duduk mencucuk dari belakang saya ni. heh abang LIMO, sila duduk diam. ko cucuk2 pun bukan saya leh potong abg misai and the convoy team ni. bersabar hokay. bersabar. and fuh! my prayer telah terjawab. ya! mereka masuk ke exit KLIA. dengan muka tak malu saya terus tekan minyak potong. one of abang misai kalih and look at me.
senyum and angkat tangan je la. dah tu? abg nak tengok saya sampai somban jam sembilan pagi ke?

no! its not my daily routine to drove 90km from klang to seremban ke tempat kerja.
sekali sekala je di hujung minggu.
but yesterday is different.
i have too T________T

as you knew, i spent my weekend di kediaman rasmi hafiz dan aimi di kulim yang indah permai itu.
reached seremban on sunday night at almost 11.50pm.
exhausted and a felt a bit unwell since i'm having flu. sampai rumah, turn on the porch light and kitchen light.
makan ubat and roger hubby before ZZzzzzz...
around 2.25am, received a phone call from jiran sebelah rumah.
"pintu dapur yg kat luar tu terbukak".
zapppp! nak tercabut jantung den. rasa nak pitam seketika.
yes! kitchen door yang heading ke luar itu telah terbukak.
happen that my neighbour punya anak pulang setelah berjimba2 bersama kawan2 beliau ternampak my kitchen door terbukak. of course he can see it clearly sobab den memang bukak lampu dapur.
he went in and saw kesan tapak kasut berlumpur. of course! it was raining heavily outside earlier.
he enter my kitchen and luckily there is another door from dining to kitchen which i always ensure it was cloased most of the time. he knew that the person didnt break in as the door is still berkunci and in good condition. he went in and told his mom. pastu omak dia suruh den kunci pintu itu. bahaya tu. bahaya.
dengan ketaq lutut ni pun, saya pergi la keluar ke arah kitchen and look the door. seriously memang pintu intu telah ter'unlock'.
frankly! saya memang pernah sekali je bukak pintu tu. dah tu wat pe nak keluar dari dapur kan? pintu depan ada. and sekali tu pun sebab den yang cerdik ini tidak berjaya membukak pintu depan. and it was like monthsss ago. eh tak..sebulan yang lalu. nama pun baru duduk seremban 1.5mnths.

still shaking. roger hubby.
after awhile, hubby suruh tidur balik and baca doa banyak.
but, ye! saya msih trauma. ketaq lutut tak habis. jantung mcm baru sahaja berlari 4x100m.
i'm soooo scraed. ase nak drive balik ke klang. tapi biler pikir what will happen on the way nanti lagi payah.
i locked all the doors. tried to put myself back to sleep.
rungsing.
fall asleep few minutes then terjaga.
and there is time i fall asleep and start bermimpi as if someone is breaking inside the house and enter my bedroom.
waaaaa! ngeri hokay. bangun dengan cemas mcm memerlukan CPR.

i woke up 5.50am. mandi and bersiap untuk ke tempat kerja. ini merupakan record paling awal saya bangun untuk ke tmpt kerja wlupun ofis hanya 20mins drive je.
pack my stuff and sgt nekad mahu pulang ke klang habis kerja nanti.
frankly, dengan 180km which i have to drove from seremban-klang-seremban and toll fare which in total of rm24.40, i must say, its still worth it. dari saya tak tidur malam bukan?
tonigh akan merempat di rumah a fren of mine. heading to singapore tomorrow.
yeayyy!

oh! tomorrow is my birthday. happy birthday to me. another year older. takpe..saya terime dengan hati terbuka. sebab still much-much more younger then my hubby. ahahahha...
at age of 24 yrs old, saya sudah achieved something very big in my life.
saya sudah berkahwin!! wahhaha..mudanya saya kahwin *baru sedar*.
but yes, saya berbangga dengan pencapaian diri. eh bukan. bukan. bukan berniat mahu riak atau bangga diri, tapi mahu berbangga dengan pencapaian diri. apekah? ayat macam lintang pukang pulak.
sudah melepasi perit jerih mengumpul wang untuk berkahwin. yeayyy!!
ko ingat senang? meh try dulu. sudah boleh berfikir dengan tenang sekarang. boleh membeli sesuatu yang romantis untuk diri sendiri *haruslah membeli sesuatu untuk diri sendiri sebelum membelikan untuk org lain*.
ahahhaha...

and hubby, thanks for the advance birthday dinner. kamu sungguh schweet.
this year tidak se'romantic' birthday dinner tahun lepas.
this year hanya di VS. but still, thanks for the dinner. the oxtail soup and the sizzling steak sangat awesome!!
baiklah..sila bersyukur aimi.
by the way, suami, mana hadiah saya???

2 comments:

shayra hint said... [Reply to comment]

like u said, simpan duit untuk kawen, mmg takkan cukup sampai ke hari kawen. tiap2 hari rasa nak pengsan sbb nak tunggu duit cukup, haha~ :P

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

hehhehe...
tu la she. smpi naik ats pelamin tu pun sure tak cokop2 kan?
hikhikik...
tp x pe.sile teruskan usaha gigih anda.

 

Template Design By:
SkinCorner