Thursday, March 25, 2010

wedding part 2

So here i am...
mem'blog' whereby sepatutnya saya suppose tengah busy mem'packing' barang.
hurmmm..takde mood nak packing barang.
yes, yesterday is my last day di office. adios amigos to all.
a bit sad but that's the path i've choose. no turning back now.

heading to Seremban this saturday with suami. pity my hubby which will be here at Kulim all alone by himself.
this morning saya berkesempatan membuatkan sang suami breakfast.
also, masak for lunch and sang suami pulang makan lunch.
alangkah bestnye dapat jadi housewife kan?

berkesempatan mengambil our wedding pics from our OP.

oh!masih dalam wedding mood ye. *sile jangan muntah*

this time nak start dengan hantaran pulak!

ok, so our hantaran adalah 9 dulang berbalas 11 dulang.
9 from him and 11 from my side.

hantaran for both side done by my mum with additional touch from my cousin Kak Long and my aunt mak uda. but the original design is hasil brain storm my mum dan SAYA! *baru saya sedar saya creative you!*
since hafiz family need to travel al the way from northern and agak menyukarkan untuk bawak the hantaran *leceh la nak angkut2 semua kalau dah deco kan?* so my mum willingly to help them dgn the hantaran.

i'm not a big fan of hantaran-bubuh-atas-polisterin-with-renda2-bagai type, so do my mum.
my mum is the one who came out with this bubuh all my barang hantaran in a glass. this idea my mom dah decide since saya bertunang lagi. nak wat cmne, my mom yg terlebih advance dr orang yg nak kahwin kan?
so, we bought all the crystal clear glass type of vase. all in rectangular shape in 3 difference sizes at IKEA. and ada jugak bujur due to size of barang hantaran tu yang tak muat nak masuk rectangular size.




as deco, we are using gerbera fresh flowers in pink,white and red dengan dimeriahkan lagi dengan daun fern,



 Shoe by Camel. Shoe beli Camel je sebab saya tak mampu la nak beli kasut rm500-600. hanya pekerja bawahan. shoe ni agak funny sket sebab bersarung dalam kain pulak. 
aunty saya cakap biar tak nampak sangat. sopan sket.

Watch by DKNY. Amat paya nak beli watch for my hubby ni. sebab tangan hubby i agak kecil sizenye. so jam tipikal lelaki adalah besar gedabak seumpama jam dinding di mana 10meter pun ko akan nampak and toksah la nak kecoh2 tanya pukul bape *teknik mengurat zaman purba kala*.
and finally berjumpa la jam ni yg sedang molek je dengan size tangan beliau.

DSLR. sepert yg korang sedia maklum. DSLR ini dah no longer dara ketika our wedding. sebab ia telah berjuta kali digunakan. sebab dslr ni adalah hantaran pertama yg saya beli using my very 1st duit bonus lagi. jadi kiteorg dah tak tertahan untuk menggunakannya.

Barangan penjagaan kulit. ecewah! ayat sangat melayu! bought this LAB Series at Sogo KL a monthh before kahwin. same as DSLR, due to the size yg agak besar, ia telah diletakkan dalam vase bujur (BLADET). I found agak tough nak beli set penjagaan kulit jenis apekah untuk sang suami (ayat cam k*l*ng* pulak).
from Biotherm ke mcm2 lagi la. and finally pilih je la LAB Series ni sebab time tu LAB series je tak bubuh tanda harga so saya tak tahu dia tu mahal ke murah. dengan sangat gamble, saya pun pilih2 and tunjuk2 aje. then tada...hamik kau hampir juling ketika ingin membayar. moral of the story : sila tengok harga sebelum beli.


Henpon cam Cokia. eh..eh..cap Nokia. ni sebenarnye merupakan birthday pressie untuk sang suami. memndangkan sang suami punye handphone senantiase menaikkan darah saya few weeks sebelum kahwin dimana ia agak pekak and leh plak loss signal di kala bercakap. apekah itu?
tapi sang suami insist tak mo beli hp sebab "nak kahwin nanti banyak nak pakai duit"
ok fine, nah! saya bg dah henpong ni. sang suami hanya found out this hp time datang nak akad nikah.
after nikah sang suami bisik : "yang, hp sape tu? u pinjam kat mane? ke hp dummy?"
!@#$%^&*
malas nak cakap dah!

Tadaaaa... this is my sirih junjung which i heart the most.
the idea pop up in my mind a week before the nikah. initially plan nak beli vase bujur panjang at ikea. tetibe cmne entah teringat vase panjang my mum ni yg dah berkurun2 digunakan. and yes! kiteorg memang hebat bab cost savings ni, kteorg spray je vase ni and ouchh! it does look mcm baru bukan? wahahah..bangga giler.
and saya yg request nak letak bunga mcm gitu! unik bukan? and mama yg menghabiskan imaginase impian saya tu dengan selit2kan daun sirih and daun yang dirembat dari koleksi bunga tanaman mama tepi rumah.
and dicelah2 rimbunan daun sirih tu, diselitkan dengan gambir dan kapur berbentuk bunga. juga mama yg DIY.

the wedding band! ring ni seperti entri sebelum2 ni yg jenuh kepala otak saya fikir nak bagi ring jenis apa.
so for this ring mama selitkan ditengah2 bunga dip flower since gerbera tak leh hold ring.
dari view atas.



and shades by GUESS. 

wallet and belt. tapi belt tak berapa nak nampak sebab terletak di bawah wallet itu.

yummy! its Patchi. kudos to my angah and his gf,cik Nadiea sebab telah sudi membelikan choc ni. 
time tengah chat ngan Nadiea, i did mention pasal nak beli choc hantaran and plan nak beli Patchi. since nadiea ni sgt expert bab choc (she is running her own business buat lollichoc). tup..tup..few days later my angah ask "nak patchi bpe banyak?" gulp! ok, dah org nak spon. amin bebanyak.
and las but not least buah-buahan dari saya. seperti yang saya dah bagitau before this, saya amat kurang berminat nak bagi buah-buah yang ampun banyaknye seperti pisang, nenas, tembikai, etc..etc.. 
kalau nak makan buah banyak sebakul, sila gi pasar malam beli and makan sampai lebam. buah-buah ni kan nak buat syarat je. biarlah orang kata saya kedekut, yang penting, ia nampak cantik didalam bekas.
i'm using grapes & plum since both grapes and plump mempunyai warna yg hampir sama.


ok...hantaran from hubby side akan bersambung di part 3 pulak. malas la nak menaip.

4 comments:

azira.arif said... [Reply to comment]

wah choclote patchi tu..yum yum

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

hukhukhuk...tapi i bg groom side. tak dpt makan pun! (curik 2 bijik je the night before. and haf to share with my cuzzie)

Anonymous said... [Reply to comment]

hai amy :)
love to read ur blog :)
very simple yet fun to read :D
anyway, congrats on your wedding plus the better offer of your new job :)

so after this, u may write about your long distance marriage plak kan, must be full of challenges but takpe. i know both of you are strong enough to cope with it :)

all the best! keep writing coz i enjoy reading your blog :D


regards,
SilentReader(SR)

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

Hi SR,

chumelnye ayat kamu!
doa2kanla long distance marriage will work out well for both of us =))
will try to update as iften as possible (since pasni kembali menjadi single during weekdays kan)

 

Template Design By:
SkinCorner