Tuesday, March 30, 2010

another new beginning.

Telah memulakan hidup baru di bumi Seremban. Hidup yang 360O berbeze dengan hidup yg telah dilalui for the past 2 months.


Hows ur new job?

Mesti korang excited nak tahu. Ok,walaupun korang sebenarnya tak nak tahu, tapi tolong la pura2 nak tahu
________


Of course 1st day tak de keje lagi la kan. And surprisingly my new dept is such a small dept. Half of the team size in my prev company. And my bos? Alhamdulillah a malay lady which i really hope that both of us can work well. As always, i’m still the only malay kalau minus my bos. Which mean the rest of the staff adalah Chinese and one them adalah Chinese guy yang mana telah converted to muslim ->Alhamdulillah.

The best part of the new dept & of course new company adalah the dept itself located at a very convenient location. Wahaha..sangat best oi. Cam pasni kalau saya merayap2 atau masuk keje lambat takde la orang nak pandang serong coz our dept entrance tak perlu masuk main entrance mcm dept lain. Hebat bukan? Sila terharu bersama saya. Also, cubicle saya lebih besarrrr!! Sangat riak bukan? Hahahah....and i don’t need to share the cubicle area dengan orang disebelah because each of us have our own cubicle and privacy. Wahahah...tak perlu risau orang dr belakang will check on me time bukak fesbuk (evil grin). Juga wallpaper di ofis sangat menarik! Stripey yellowish and white. Sangat ceriaaaa gitu and minus the toilet yg terpaksa memanjat ke tingkat atas and no pantry, i think the new office is much more better i must said (finger crossing!). a little unfortunate for me my office lappie belum tiba lagi since they bought a new lappie for me *drooling eyes* (sangat promising bukan bunyinya?) so temporary i have to use the pc office yang sgt uzur and located dekat tempat paling tak strategic which is ehem...ehem...next to my boss room. Apa? Korang kata apa salahnya. Salah ok..salah...sebab pc saya menghadap kea rah cermin boss whereby my boss punya position adalah mengadap my desk. Apekah ayat paling mudah nak explain? Harap korang paham atau pura2 paham.

Jadi aimi kena berpura2 tekun bekerja buat masa ni walaupun sebenarnya kerja beliau di hari pertama adalah membalas2 email dengan cik zai,sang suami dan seorang teman sekerja di dept itu.

Bagi tidak men’spoil’kan mood di hari pertama bekerja, saya telah mengajak sepupu terchenta yg buat A-level kat kolej mara seremban untuk menemani saya dinner setelah pulang bekerja.

Thanks safiah, kamu telah menyelamatkan petang saya.

Namun ia tidak bertahan lama. Tembok empangan tasik kenyir musnah dengan rakusnya the moment i step into the house.

Sunyi dan keseorangan.

Teringat sang suami. Rindu tahan jiban bin jibun. Rindu petala ke lapan. No other words can describe how much i miss him.

Miserably miss him so much.

I cried all night long. Sampai mata bengkak and tak larat nak bukak. Call sang suami sambil menangis. But this time beliau tak banyak cakap. Banyak mendiamkan diri. I don’t know whether he felt the same way and nak nangis gak ke (you cover2 ye saying?) or he didn’t miss me as much as i miss him.

Drama airmata telah bermula semenjak saya mula berpacking since last Friday.

At that point of time baru la betul2 terasa ill be leaving my house in kulim and imagine my day without my hubby, without his kisses and without his hugs, gosh!

I called him up whereby saya tahu dia berada di ofis and sedang berusaha mencari duit menyara keluarga (ayat refer soalan UPSR). “i tak nak pergi seremban. I tak nak pergi” sang suami senyap for quiet sometime than only he managed to find the right words to said “takpe, you pergi kejap.nanti you rasa you enjoy kat sana,i pergi la pulak.nanti you tak suka kerja kat sana and nak kerja kat tempat lain pulak macam mana kan”. Saya nangis for almost half an hour over the phone before sang suami kata terpaksa hang up the phone sebab tengah pasang something for the tools

!@#$%^& kejadah betul sang suami. Bini nangis2 sibuk pulak la dengan tool tu.

member kata2 perangsang seperti ilmi pujuk “takpe la mi, u fikir jumaat tu dah nak jumpa hafiz.

Zai kata ,she been through the long distance relationship and all those feelings.

And i? End up crying sampai tengah malam since Friday until last night.

Oh! Benar kata orang long distance relationship bukan mudah. Macam lagu AF tu. Bukan mudah...menyusun langkah ke angkasa.

Ahahhah...mengarut je. Tapi its true. Sangat perit duduk berjauhan. Maybe kalau right after kahwin duduk berjauhan mungkin tidak seperti ini.

Half way,saya menyesal memilih this path. Path which i can get extra 40% monthly, path yang membuatkan saya lebih dekat dengan my parent, path yang saya rasakan saya mengorak a step ahead in my career. But in the end? Ill be missing my hubby like hell for 24/7.

Indah ciptaan tuhan yang bernama rindu ini. Rindu yang amat killing me inside outside. Membuatkan sang contact lens tidak lagi mahu mengaku saya sebagai tuannya apabila terkeluar apabila saya menangis tidak keruan.

Barangkali akak2 jiran ketakutan mendengar tangisan saya. Jeng..jeng...mcm cerita tv3 malam khamis tu. Ahaaha..

Zai pesan simpan baju yang hafiz dah pakai. Ye tuan-tuan dan puan-puan, bukan sehelai malah 3 helai baju sang suami disamping seluar dan boxer sang suami.

Adakah itu mencukupi? Oh...mestilah tidak kan? Itu hanya pakaian ok. I miss him in physical manner. Beliau sebagai satu jasad atau entity atau apa2 aje lah definition yang diberi.

Kalau ikutkan hati yang lara ni, nak je balik kerja terus memecut ke Kulim. Then esok pagi2 dalam jam 4pagi pulang semula ke seremban. Biarlah penat. Biarlah berhabis duit dekat tol dan petrol.

Asal dapat berjumpa sang suami. Sekejap pun tak ape. Asal dapat hug sang suami,seminit pun tak apa. Asal dapat kiss sang suami, satu kucupan pun taka pa. Asalkan dapat!

Barangkali abes kerja hari ni ingin memecut terus pulang ke klang. Biarlah. Bila berada dekat dengan keluarga mungkin kesedihan bakal bekurangan.





p/s : berkesempatan curik2 memblog since puan bos pergi meeting. wahahha...
p p/s : argh! saya masih belum berjumpa kawan baru untuk menemani saya ke surau dan lunch. sedih!
p p p/s : nak pergi subscribe celcom boradband sebab dah tak tertahan without tenet,

6 comments:

a.j.u.e said... [Reply to comment]

you are alive! gosh! asyek dgr citer u nanges je..huhuhuhu.i wonder what happen to you babe.berkurun tunggu u hapdate nk tau citer kat sane tau.last time text u bek but u xreply,lg la curious!huhuhu..

dun worry,like ilmi said,kejap je.tup2 dh jumaat.and jgn riso psl kwn kejap je u'll make friend! as usual hokeyyy!

take care dear!

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

hi pie!
only today leh online kat opis. and now tenet kat umah working.
i mean...dh lama dh tenet ade. tapi tak tau la kan nak pakai sbb wifi owner takde.
i miss him like hell. but today much more better,
and yep! i'm counting every hour to friday.

shayra hint said... [Reply to comment]

ok,
this is sedih.

speechless.. T_T
sabar byk2 eh....

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

waaa...
u r right sha!
sedih banget!
pls jgn tiru gaya bebas ini.

brid3ofkayangan said... [Reply to comment]

laling sorry blog i bengong x update even u dah update blog...sabar ye laling...i dulu pun nangis air mata air hidung air segala...siang mlm berbulan2..mmg gila rindu....keep in touch with us kay...nnti u x da la bosan sgt...

.:Mrs Hafiz:. said... [Reply to comment]

air dh nangis smpi ase dh takde air dlm badan.
waaaaaaaaaaaa.....
sedih banget dong

 

Template Design By:
SkinCorner