Tuesday, November 17, 2009

bye bye $$$

Dear Blog, When my mum told me not to eat kambing for a month saya masih boleh terime dengan hati terbuka. when my mum said no seafood for a month, yes, saya masih boleh senyum walaupun ada sedikit kesedihan, but when my mum said "jangan makan telur!!" and i was liked????? hell!!! i love telur to the max. doesnt matter telur ayam ke...telur masin ke.. asalkan namanya telur (except telur pindang) saya amat menyukai. saya sangat sdih apabila melihat Nuqman (my nephew) memakan telur dadar didepan saya tanpa memikirkan hati dan perasaan saya. makan dengan penuh rasa nikmat dan lazat. ohhh!!! cemburusss!! takpe nuqman, nnt dh baik ni ashu beli 3 tray telur. muahahhaha..... haruskah begitu? =)) Yes, baru pulang bersama bonda menawaf kedai kahwin. we went to Wedding Station @ Meru. What more i could said? saya sangat suka all the design. frankly speaking, bridal house dia sgt cantekkkkk!!! serious cantek (english cottage style) and both mother and daughter sangat friendly ok. my mom & i leh masuk abes la ngn diaorg dua branak. highly recommended!!! and insyallah, for pelamin rumah and dewan walkways my mama decided nak wat ngan aunty fazilah & super cute faezah (faezah ni sgt cute and gila2!!love her to the max!!) ->from wedding station.
pic credit to weddingstation.blogspot.com
My walkways something like this la... cantek tak? cantek tak? wahahha... cantek kan? i terpesona melihatnye.. mau juling bijik mata kiah ni.. and yes, pic ini juga diambil di dewan banquet MBSA ->my wedding dewan *ajue!!remember this dewan. kamu jgn pening2 ye* and last night discuss punya discuss dgn bonda, we decided for all the bridesmaids utk tukar from holding pomander ball ke holding white lantern!!! Then dgn sepantas kilat we browse through ikea catalog, and Gulp!!! per lantern will cost me about rm35. and i need about 10pcs of this lantern. girllls....pls help do the math!! toingggg!! nk kuar bijik mate then. ranap lah rm350 just for the bridesmaids. and bonda telah mendpt idea yg bisa mengurangkan jumlah RM for the lantern.. bagaimana? tunggu dan lihat je my DIY nanti.. hihihihi... Muahxxx.. p/s: Arini langsung tak rasa sakit dh. muahahah....

3 comments:

Yani said... [Reply to comment]

Makcik...bnyk jg DIY kan...bagus la bonda kamu!!! i wish my bonda pun akan excited jg..yeayy!!

-ajue.z- said... [Reply to comment]

hahahaha.. giler highlight dewan mbsa.ye2 mkcik.i dh jotted down dlm planner i hokey!

btw, cik bibah mmg sgt excited ngn ur wedd! kalah u mi! auuuwwwww!!!

happy wedd prep babe!

*sila kontrol mkn anda okey or else trus xleh makan yg best2!!!*

Take care,
:)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yunap : ahahha...DIY & ready made kne seimbang. bru la RM flow tak rase nak nangis. nnt time kamu sure la bonda kamu pun excited.
nak2 anak pompuan tunggal kn?

ajue : cik bibah mmg. muahaha...over excited. ari2 die yg schedule nk gi mne. n nk wat pe for the wedding prep.

babe, ble nk ketemu? saya balik kulim 2molo..

mkn x terthn nih...pnt control ayu x nk mkn ketam...

 

Template Design By:
SkinCorner