Saturday, October 17, 2009

toink..toink...wedding stuff again

Yihaaaa...i'm at MIL house. tidur sini mlm ni. last weekend pun balik sini. this weekend pun balik lagi sini. now family incik tunang dah mcm family saya juga. luckily dieorg leh terime saya dengan tangan terbuka!!! ..wink..wink... actually today kiteorg pergi kenduri kahwin one of our friend. He use to work same kilang with us and resign a month back. the best part about the kenduri? sebab we came satu rombongan and sangat2 la happening!! the wedding is at dewan IKM. frankly, saya sgt suka wedding kat dewan. wedding nampak neat, cantik, and of course tak perlu berpanas di bawah khemah. hihihihi..by the way, wedding di rumah ni more nostalgic la. still maintain rasa melayu kan? enjoice the pic! And after the wedding, incik tunang dan saya pergi meet up with caterer for incik tunang side. caterer tu kebetulan hari tu ade wedding nearby dkt rumah incik tunang. tips of the day : nak food testing, better pergi terus ke wedding yg diadakan oleh caterer tu sendiri, 1)leh tengok level kekemasan or cara caterer tu do the setting. yg penting takde bekas basuh tangan plastik warna merah, biru and hijau tu. aiyoyoyo...sgt tak suka tgk! spoil the pic. at least pakai le basuh tangan warna tembaga tu kan? 2) then makanan provided juga adalah ORIGINALLY makanan kenduri. bukan makanan yg dia masak lain utk kita. baru tau ase sebnarnya kan? This caterer is Zul Arab Catering. Kat Sg Petani ni agak famous gak caterer ni. ramai org hire dia. and yes, food dia tak disappointing us. since this is 2nd caterer kiteorg buat food testing utk side incik tunang. daging kurma dia sedap juga for me. and this abg zul sgt la peramah orgnya. overall, khemah, meja beradap, skirting not bad la saya rasa. kat northern tak mcm kat central. so those, extra ordinary request mcm nak khemah yg ada under layer, dome and etc ni agak le susah nk cari. Next, we went to wedding card house. SP Fastprint at Sg Petani. and finally i met one card yg suit my budget and for me boleh la blah. hihihihi...takde la cantik beno. since i know none of my fren pun yg simpan kad kawin sebagai hobi masa lapang masa stamp collection tu kan? so after attend the wedding org sure hell la throw away that card. betul tak? ha...jgn nak kata tak plak ye. jgn tipu!!! hihihihi... kedai ni highly recommended by me. sebab saya dh jenuh buat survey kat kedai kad kahwin di area utara. actually i've been hunting wedding card since right after the engagement lagi. and this shop offered byk jenis card from all range of budget. And my choice? ahahahha..one of those colours. walaupun tak mengikut tema, tapi takpe la..nak wat cmne. my red-riding-hood colour not available. weeeeeeeeeeeeeeeeeee............. bonda dh melakukan food testing yg kedua with 2nd caterer. the best part is? food quality telah di'approve'. fuh..lege ase. one done and hundreds thing to go..... muahhhxxxx..... till then. daaaaaa....

2 comments:

+a.j.U.e+ said... [Reply to comment]

wah,wah.. menantu kesayangan!

*claps,claps!*

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue: bukan takat menantu kesygan. menantu hrapan. but more likely bukan menantu tp hantu. i bangun today at 9.30am. incik tunang lg bgn awl dr i.
ahahhaha...tak senonot la i ni

 

Template Design By:
SkinCorner