Monday, October 26, 2009

saya sakit..hhuhuuh

I'm on mc harini. best ooo..dapat tido sampai pukul 11pagi. gile bahagia. my period pain is killing me. yesterday is the 1st day and sakit perut sket2 je. ala2 macam kne kerengga gigit. then, tanpa memikirkan kesakitan yg sedang-sedang saja tu, saya drag incik tunang to hit shopping mall and visit kedai barang2 kahwin. And catch of the day? saya telah berjaya mendapakan body butter by Body Shop. ohh..semesinye ia tiada dlm list things t buy or any wishlist. as always, call it as impulsive purchase. sebab bau die wangi and i could save rm10 from the original price. then we went to the movie. tengok cter ini :
Cloudy with a chance of meatball
DH nak abes cter, period pain attack saya dgn menggila. waahh..time tu tak berani nk bgtau incik tunang. mau nye dia ajak kuar trus dr muvie. syg ooo... sket lg nak abes. pura2 eppy! keluar aje dr muvie. pergh! dh level x leh thn. jln pun dh ala2 nenek tua dok thn skt perut. ngeeee...singgah mcd mkn. mkn pun x abes sbb x lrt. at 10pm dh balik and straight away pergi tidur. pkl 1130pm terjaga. letak minyak panas, pakai socks. ade la rupe mcm org dlm pantang. tido balik. at 1.30am dh terjaga. tak tahan siot. siap mcm nak crammed dh perut nih. waaaa...time tu dh siap meleleh air mata dh. call inctik tunang. fuhh..nasib incik tunang tak tidur lagi. baru lepas tengok bola katanya. heh..tapi saya tahu, mesti dia tgh baca buku digital photography yg baru beli tu. ish..selagi kat khatam, mesti khusyuk baca tu. ajak incik tunang gi clinic. tau la kan kulim, ada 2 panel clinic 24jam. leh plak satu clinic 24jam tu tutup. haizz.leh plak clinic 24jam tutup. nme pun 24jam. mesti la bukak ari2. then pergi ke another clinic-doc-ensem-tapi-dah-kahwin. wahhhh...tekan bell kat depan pintu clinic tu smpi dekat 5kali. assistant kat clinic tuh membantai tido mati. gelapp oooo dlm clinic. then dia suruh kami masuk. oi mak...kiah tak tahan dh ni. doc nye mane? --->dialog dlm hati. jenuh nunggu. dekat 10mins bru panggil masuk. rupa2nya doc tu dtg dr umah. ohhh..another doc ensem tp sure hell dh kawen "ye cik aimi, sakit apa?" sambil muka doc terpisat-pisat muka bangun tidur. nasib hang panggil kami cik, kalau puan tadi mau kena silambam "sakit perut doc. period pain. sakit gila. saya tak leh tido" doc: sakit kat belah mana? saya : sakit kat perut. ->ahahha...saya tahu jawapan saya macam haram. tau doc tu mintak specifik area. tapi remember, saya in pain dan juga mamai. doc : baring kat atas tu jap (pointing kat katil merawat) dupdapdupdap... klu doc ni buat pape, agak2 incik tunang dgr tak? ahahha,, tgh malam babe. cuak gak den ni ha die srh baring2 atas katil tu. mne la tau saya kacau masa beliau bersama bini nya tadi. muahahahah..narbes den. *picit2 perut saya* saya : adehhhh...sakit kat situ. doc ensem : hmmm... (sambil angguk2) doc ensem : ok, saya bagi pain killer. by tomorrow morning kalau sakit lagi dtg balik. nanti saya bagi injection. saya : ok (waaaaaaaaa....mak..tak nak injection) doc ensem: kerja ke? saya : esok kerja. and the best part? saya diberikan MC dgn senang hati oleh doc itu. time kasih doc ensem. juga pain killer sebyk 2 jenis. haizz. biar betul kamu doc. saya cuak nak mkn 2 jenis pain killer nih. amik satu je la ye, risau over dose. muahahah,,,cakap mcm saya plak doc nk prescribe ubat utk diri sndiri. today tido smpi bgn pkl 11am. heaven oh heaven... then after 11am? buhsan glerrr... 1pm incik tunang hntr bubur nasik.. time kasih ucuk. and until at this hour tak tau nak buat ape. huhuhuuu

9 comments:

Yani said... [Reply to comment]

Woooowhh..wooowhhh!!
monteng ehh...samo ngan cik zai..
nak report kat Dato'!!
Hhehehe..ketemu besok ya!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yunap : ohhh...kamu cemburu ye yunap! kamu nk bg tau dato'? ahahha.. nk jumpe dato' pun ketaq lutut. ketemu besok juga!!

L3N said... [Reply to comment]

wesh...apsal ko asyik sakit jek sejak akhir2 nih???adakah ini pembawaan...

aku asyik sehat jek weh..rugi sungguh doktor2 engsem x dpt jumpa aku nih...

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

len : ehehhe..pembawaan. byk la ko. aku period tndnye xde pembawaan. tu la psl. aku pun pelik. asik skt je semenjak dua menjak bertunang nih. drh manis kot. tu yg penyakit suke kt i. muahaha...mesti ko envy kt aku sbb aku ketemu doc ensem2 kt sini. meh ar keje kt sini. nnt aku rekemenkan ko dgn doc2 ensem. muahahah.. wesh..ko jd dtg x wedding ku?

L3N said... [Reply to comment]

aku tringin sgt nk pegi weh...
tp mejlis ko tuh time peak season tgh chinese new year kan???hadoi meleleh air liur...tp tgk lah gena saya dgn sedaya upaya mencoba menghadiri mejlis mung okeng!!!!
aku pong dh x larat makan gaji ciput nih...lek2 kasik kak aku kawen dulu paih tuh fikir dtg balek smula kesana tunggggguuuu....yiihaaaaa

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ko dtg a week before that la.. ko kan cuti byk.
aku dgr ko org kaye tawau skrang. sbb org kaya tawau yg dlu jumpe aku. Die ckp sekarang nih ko yg OKK Tawau. muahahha.. dtg tau babe. WAJIBBBB!
mari lah bekerja di bumi kedah yg bertuah ini. chewahh

L3N said... [Reply to comment]

aku dh tgk dh tiket sebulan sbln mejlis pong still mahal...tp ko tunggu jek. aku x dtg ko jgn nikah lagik tau haaha....
banyaklah OKK tawau.Kalo dia ckp aku gadis paling sexy kt tawau nih aku percaya tanpa ragu

-ajue.z- said... [Reply to comment]

babe, nape la blog u xnak ter-hap date kat blog list i.. jenuh kot tunggu lame nape la u x hupdate2 lagi. rupe2 mmg brmslh tol..*tampa kang blogger nie!*

btw, carefull on the pain killer tu mi sbb u tu ada gastrik. most of the pain killer xbrape elok for those yg ada gastrik. pliz inform the doc earlier u ada gastrik before dia bg pain killer... jenuh kot i kne marah ngn doc kat 1 of the klinik panel ari tu sbb xckp i ada gastrik..kang xpsl2 melarat gastrik tu jadik ulser mcm dayah..

take care..
get well soooon!

>:D<
Hugs!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

len : paling sexy?muahahha..ko ingat ko beyonce ada bumper mantap? tulun sket ye.... bumper tak lebih dr bumper kancil yg sipi2 antara nampak atau tidak.

ajue : ye ke? ade effect ye? doc pun satu, bukannye nk tnye kte. ish..klu kte tau sure kte dh jd doc kn? luckily la i ni ala2 nk mejadi doc juga.

 

Template Design By:
SkinCorner