Tuesday, October 27, 2009

pomanders!!!

hey kamu. yelah kamu. kamu yg tengah baca blog saya ni. ape tengok2 belakang. kamu la... ish dia ni. reti ke tidak org kata. kamu la!!! hihiihii... wayar sedikit gangguan hari ini. hari pertama bekerja di minggu ini. wahhh... melangkah laju ke opis. walaupun malam tadi susah gaban le nak titon sebab saya dh teroverdose tido. siap teguk ubat batuk sesudu to make sure saya leh tido. jgn ikut habit ini ya!! pesanan utk bakal graduan atau geng2 i yg masih suka melepak dengan menambah ilmu pengetahuan seperti menyambung master, bila bakal bos anda bgtau kerja 8 to 5pm, kamu MESTI tanya, adakah itu termasuk dengan waktu makan, minum, membuang air kecil, air besar, sembahyang dan melayan facebook? andai bakal bos kamu kata YA, sila terima jawatan itu dengan besar hati ya. saya adalah bakal produk syarikat yg akan menjadi pengguna setia ubat buasir. muahahha... i sat at my desk tepat jam 8.15pm. believe it or not, saya hanya bangun sekali untuk ambil air di pantry, membuang air kecil 3 jam kemudian dan 3kali mengangkat punggung utk mem'print' and the rest? melekapkan wajah saya yg persis Nasha Aziz ni didepan monitor mesin yg bernama computer. waaaaaaaaa.... i skipped my breakfast. so do my lunch. incik tunang : busy nye u macam Celestine je ->Celestine is my director ya. oh sayang mohd hafiz, i bukan busy kalahkan celestine, dh busy level Dato Soo Hee ->the MD. Hell!!! kerja saya sangat mencabar minggu ini. itu la saya benci utk kembali ke opis setelah cuti or mc. mesti jutaan kerja menunggu. nak wat cmne, seantero kilang tu, saya sorang je wujud utk melakukan kerja2 amal lebih masa. zai : nanti u the day before kahwin pun kerja. wahhh!! tidak..tidak..saya akan pastikan ia tidak akan terjadi. saya juga akan matikan hp ku. nak,nak time nikah tu hari jumaat time weekdays. lagi la galak dieorg nak call tnye itu ini. oh sorry dude, cant u see i'm busy here? nak kahwin ni. nak hafal skrin jawab kat tok kadi. -->ada skrip kne hafal ke hah? aiyooo... cmne nih.... and seperti pekerja harapan yg lain, saya balik kerja today at sharp 7.30pm. perut bukan sahaja telah menyanyikan lagu dangdut, malah telah masuk ke reggae. singgah kedai Pak Long Sup dgn incik tunang. the best sup in town kulim la konon. slrppppp....mkn n mkn. then heading to Giant utk tukarkan duit RM ke Rp. senang sket nk pesan kat Aiman nnt. aiman gi bandung jumaat ni. jgn lupe brng ku ya aiman. after tukar duit, we stop by kat MAXStyle. err..ayang, rambut kamu dh panjang. ye!! pujuk incik tunang potong rmbut. haruslah potong ye.. sebab weekend ni nak balik rumah my side. nak settlekan wedding favors VIP for incik tunang, and also payment for my caterer. then my along nak buat besday celebration Nuqman yg ke 7 thn. wahh!! sungguh cepat kamu membesar ye nuqman. kamu makan apa ye? sekejap je dh 7thn. makan belon ye? alsoooo...misi utama utk pulang ke rumah adalah memulakan project DIY kami (duet antara Bonda dan Saya). Bonda : Nak gi KL beli reben. saya : huh..jauh2 nak beli reben aje? oh nooo... saya dan bonda (duet irama melayu) akan melaksanakan project multinasional yg menelan belanja jutaan ringgit. muahaha.. konon2 je la. kami akan DIY pomander ball. apekah pomander ball? ia adik beradik dgn bola dragon ball yg sebyk 7 bijik itu.. but mine one 8 bijik ye. lebih sebijik!!! pomander juga lebih dikenali sebagai kissing ball.
This is my fav!! red and white. saya juga plan nak wat cmni la . red and white pomanders...
By the way, pomanders yg saya buat nati akan dipegang oleh pengapits2 saya ramai itu!! ye..seramai 8org as of today. ade lagi nak join ke? the more the merrier!!! meh ar daftar nama kat saya kalau nak jadi pengapit. hihihiihhii.....
Tapi wahai pengapit ku..kamu jgn ingat saya akan bagi kamu pakai se'sexy' perempuan dlm pic diatas. oh nooo!! nanti incik tunang i bakal juling melihat kamu semua.
how my pomanders will turn out as gorgeous as this.....
berpijak di bumi yg nyata sebentar. pic semua amik kat negara barat ye. jadidieorg kebykkan pki fresh flower. haruslah kene sambar dgn petir kalau saya membazir membuar my pomander ball menggunakan fresh flower (lepas tu ko nak simpan ke bunge kering tu cik aimi oiii)... jadi..bunga yg dihasilkan nnt tidak secantik gambar yg ditunjukkan la. mungkin hanya 30% je dr ke'lawa'an yg sedia ada. yg penting, bonda volunteer 100% nak wat ni. tentunye la tgn bonda yg menghasilkannya. i tukang survey idea je sebenonye. tgn ku tak seswai ngn bnde2 berkaitan dgn kraftangan ni. mcm beruk dpt bunge nanti. nantikan je la kemunculan pomanders DIY daku itu (ngaku nama saya, padahal bonda buat...malunye)
p/s: rambut baru inick tunang membuatkan incik tunang saya lebih hensem. hish..yg nk dengki nak muntah2 ni kenape? incik tunang saya, sekati la saya nak perasan kan? kan?

5 comments:

Yani said... [Reply to comment]

Makcik! Waa wee....sepanjang red carpet...brbaloi-baloi mung jalan ngan serba RED!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wahahah..over d glam la plak i ase...

nady said... [Reply to comment]

amy! blogger ku molah hal gik. sik tauk ku bila ko update. banyak ada ku ketinggalan. btw, aku suka nak rona ijo ya. tang kacak jak. lain dari lain. huhu. ko polah la kontra kit. baju merah, bunga kuning ka. hahahah! bok 1 malaysia.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

nady : kamu ingat saya ni clown? ke boria? ahahah.. suka suki je nak warna-warni

nady said... [Reply to comment]

hahahah. aku mok ngembak pomanders pink k? eeehhhh! sik jadi, i want fuchsia.

 

Template Design By:
SkinCorner