Tuesday, October 13, 2009

fever oh fever...

i'm not feeling well today. oh maybe disebabkan musim demam. funny jugak ye bile cakap musim demam. macam musim durian or rambutan la pulak. mesti doktor2 yg bukak klinik tu kaye kan time2 ni? alhamdulillah..rezeki utk dieorg kan? but for me...saya memang salu demam sepanjnag tahun pun incik tunang : jeles la dgn u.. u dh 3-4kali demam i tak demam2. yup! incik tunang say amat kebal. tak pernah amik mc sebab demam! ok, just amik mc sebab gatal2 nak ikut saya mc x pegi keje. yet. his mc balance still dlm 10hari kot even though now dh nak hujung tahun. zai pun mc byk lagi. heard she only took once or twice. unlike me... saya selalu demam, org kata dugaan or ujian. yup..maybe saya ni jenis org yg lembik. gastriks la..period pain la.. n demam+flu+cough ni ade lah perkara wajib saya. almost 3-4kali jugak saya akan demam setahun. this must be because of my tonsil yg tak operate2 lagi. emmm..scary plak nak operate. enough with one minor operation. my appendicitis operation really put me on trauma. sakit gaban. mama kata sakit tu just 10% je kot dari sakit nak beranak. insaf! and its really a big NO for another operation. cukup2 la sakit yg ditanggung. ayah cakap, tak de la sakit sangat sebab operate dekat private hospital. kalau kat goverment agaknye mesti lagi sakit. with less care. kalau kat goverment hospital agaknye dah nangis air mate darah dah saya ni. saya kan lembik tak tahan sakit. i still remembered the first night after my appendicitis operation, i cant stand the pain. nangis leleh2 dh air mate. lucky that night both my parent temankan kat bilik. amik bilik sorang satu. so [arent pun berkampung la kat spital. anak bongsu nan sorang ni operate kan. that time about 1.5months before SPM. dek disebabkan kesian tengok saya merengek2 tak leh tido, my mother request for sedative. hamik ko!! doc bagi saya 1 shot sedative. pergh!! giler high time tu. sakit pun tak rasa. lalok gler. my mom said i dah start merepek2 time tu. then terus tido. itula agaknye org yg amik dadah tu rase kan... masyukkk!!! and yesterday. i had one day external training. i had training at penang island. zai kata : "bestnye" training kat mana2 tak pernah nye best pun cik zai oi.. lain la company hantar training dekat koh samui ke...kat maldives ke..kat bora cay ke... hikhikhik.. so training ni dekat bay view city hotel. that morning dah rasa tak sedap badan dah. actually i dah start sore throat and batuk since sunday lagi. then reached at the hotel tempat training on time. actually before time. giler la punctual aimi! clap..clap..clap... its a good new experience to me. dapat berjumpe with those working in the same line with me. those from other multinational company macam robert bosch, nippon express, and byk lagi dh tak ingat. i wont tell about the training contents here. i know korang akan dman bored sampai nak muntah darah. and the best part about the training? the lunch buffet provided by the hotel is yummlicious!! perghhh..sodappp. for me tak semua masakan hotel tu sedap. but this hotel food memang betul2 sodap. and time dah lunch, by body start to shiver. pergh! i have to telan panadol. gler ase nak demam. tapi kne la stay sampai abes. company dh byr rm700. mau kne lempang dengan training department company saya plak kan? text incik tunang. told him that i dont think i can drive back. buatnye la macet atas penang bridge tu kang. mampus la kaki ku menggigil nak tekan pedal minyak. and here's come my savior. incik tunang telah bersusah payah menumpang kete kwn incik tunang yg tinggal di penang island. we met up. but the moment jumpe je incik tunang, hilang sudah rasa demam di badan ni. pergh! terus kebah la akak ko ni. sihat bin walafiat terus. ase kalau incik tunang suruh berlari setempat 30minit pun dah boleh dah. toink!!! keluar tanduk kat kepala. tanduk setan yg tajam tu. saya : jom gi queensbay incik tunang : u kan tak sihat saya: i dah ok dah. jom amik your ring (ayat pancing semata2. org kedai goldheart tu tak call pun) and we headed to qnsbay. and the best part is, ring incik tunang dh sampai. tak mau la post pic kat sini. nanti dah tak suci dah ring tu korang semua dah tengok. jari incik tunang sangat halus. my housemate, kak yan try that ring pun muat2. serious jari halus macam perempuan ok. and i decided to engrave at the inside part of the ring "LOVE & FAITH 13.02.10" why love & faith? i lovesss this two words . actually nak bubuh "LOVE,FAITH & HOPE" tapi org kedai tu kate tak muat. kalau size cincin incik tunang sebesar jari gorilla mesti mat nak bubuh ape pun kan? love is the symbolic of my feeling towards him and hope the feeling will grow forever and ever while faith is what i have in him. giler jiwang akak ko sorang ni. and right after we collect the ring, saya terus suruh incik tunang pakai that ring. even though ring tu dah diletakkan cantik2 dalam ring box tu. ntah la...insist nak jugak incik tunang pakai. then we went to J.Co.. pergh!! i always love J.Co. korang tau tak J.Co ni originally dari mana? at first i thought that J.co is just mcm dunkin donut which orignally from western side or more specifically from US. but then, i found out that J.Co Qnsbay tu, the owner is an indonesian. i mean the nice-indonesian-not-like-those-buluh-runcing-indonesian. the guy is quite a hunk too. he still young. mid twenty i guess. but mind you, tidak le hati nak mengurat ke. just a compliment (ayuh cik yunap! anda harusla mula lepak'ing at J.Co. the guy boleh tahan dong) and most of his staff is indonesians as well. a lil confuse here. why not owned by malaysian? ok, then i just remembered that almost all shopping mall in bandung juga ada J.Co sih... and when saya google this morning, my t though was right! J.Co is owned by Indonesians. ohhh! bukan bersikap racist. but this is a good example. same goes like malaysians all time favorite cake house "secret recipes". kita juga berbakat dalam bidang baking2 ni kan? doesnt mean all those yummylicous cakes and doughnuts mesti dari barat bukan? oh nady! kenapa anda keluar dr bidang ini. or else, you may come out with another doughnuts or cakes brand rite? and selepas menikmati kelazatan cappucino and j.pop itu, saya dan incik tunang tanpa segan silu berlenggang kangkung menuju ke mobil bumblebee ku. half way on the bridge : "yang, paper bag gold heart mne?" silly me!!! saya tertinggal kat atas meje J.co. bridge mane bleh u-turn terus. so, we end up, kne reach mainland then patah balik naik bridge. there you go another rm7 deduction from Zing Card incik tunang. peace no war sayang! i bukan sengaja tinggal. sedap sangat j.pop and cappucino tu. ehehehhe.. p/s: rndu nye nak karaoke..dh level gian nih....

5 comments:

+a.j.U.e+ said... [Reply to comment]

Babe,
u xlembik la..i always think that u nie kebal mcm kete kebal..Hihihihi! :p

Sakit2 sume tu standard la kan..Plus, demam tu hpuskan dosa aite..~Heee..

LOVE&FAITH--> sgt touching.. *happy tears~~


(*i ase if u bley curi mc incik tunang mesti u dh curik kan? Hahahaha*)

Take care,
-A.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

ajue : kebal la konon i ni. i lembik mcm agar2 je. ok, tough sket dr u!eheheheh....

amin! moga byk dosa dihapuskan! huhuhuhu...

touching? sukenye buat org touching2 nih.

p/s: kalau leh curik mc dh lame dh i curik. bukan takat curik, rompak pun boleh. MC i byk lagi pun sbenarnya. bru pakai 4hari for this year.

nady said... [Reply to comment]

i'm still in the league!! sik semestinya aku ambik marketing aku sik boleh mukak kedei kedak j.co. boleh jer.. hahaha!

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

mexican wave for nady!
clap..clap!!
u shud open one! oh! i will be ur no.1 customer. everyday aku pegi kelak...

nady said... [Reply to comment]

then ko mesti diam rah sarawak. haha!

 

Template Design By:
SkinCorner