Thursday, October 1, 2009

cik make - up -artist

i need a CPR. and 1tan metric of sugar. i'm in the worst condition this morning. hampir nak pengsan. obviously sebab my low blood pressure di pagi hari. gila! drama queen sungguh. ni yang nak marah diri sendiri ni. stupid me!! both me and my MUA (make-up-artist) is emailing each other for the past few weeks. i'm more than happy when i found that my cik MUA is still available on both 13&14 feb. ok, happy as always. and i suppose to bank in the deposit to her last week. stupid me. suka kerja tangguh2. and the worst part is? she is no longer available on that date bila i call dia this morning!!! i'm in helll.... oh tidakkkkk!!!! theoretically, she still available. sebab budak yg nak dia on that date pun belum byr depo. but heck! she kesian that lady sebab that lady call dia tanya bank acc this morning. but i'm going to take both nikah n reception with her. but that anonynomous lady hanya amik satu je! so, cik MUA kita rasa serba salah. cik MUA memang baik. sore lemah lembut. saya paham condition dia. but sape nak memahami condition saya? ok, i hate this. i almost down to cry. tipu la sangat. memang dah nangis pun. text incik tunang bgtau perihal MUA no more available. incik tunang : cari MUA lain. aarr?? u nak tambah $$$ ke kalau gi MUA lain? just this MUA je can meet my budget. yg lain tu cam over mahal la plak. dh la accessories lagi nak kne rent. tak leh jadi, text cik MUA, cakap nak gak kat dia... teet..teett...cik MUA reply. Cik MUA kate kalau dia tak dapat depo dr budak tu this afternoon dia akan bgtau saya n suruh saya bank in. ok, chance masih ada. kesian cik MUA saya buat dlm condition mcm ni. i think i'm a bit slefish sebab push cik MUA. eventhough chances is 50-50 tapi still meletakkan harapan yg tinggi pada cik MUA. cik another bride, pls jgn byr depo itu. ->evil grin! moral of the story : jgn tangguh2 bayar depo! ok...ok..nak kembali mengaharp cik MUA available. p/s: Kerja kembali menggunung. its already 1st of oct. so, i'm in charge to another job scope as well. kerja bertambah la jawapnye. tomorrow ade presentation tangkap maut punya. kena present my commodity strartegy for 09/10. gila..harus apakah saya nak goreng? time belaja bab goreng2 ni macam makanan harian dah...tapi time kerja, goreng sampai hangus pun tak menjadi. p p/s: my department buat opening. pls refer kat jobstreet, sape nak jadi teman sekerja ku digalakkan join. sian saya tak de rakan sekerja melayu!

2 comments:

Hint PerihaL said... [Reply to comment]

weit,klu aku nk apply bisa ngak?aku mau tukar kerja...bg detail...plz...huhuhu

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

yes sure,
ko apply jew. pastu otak ko akan kuar jambul macam aku.
aku dh level dewa dewi stress nih.
mlm td aku balik pkl11pm sensorng.

 

Template Design By:
SkinCorner