Thursday, October 8, 2009

cik make - up -artist kembali semula~

i need a break. need to go somewhere. need a vacation. thinking of heading to Pangkor or maybe Cameron. dont have much leaves and $$$ to go for another overseas trip. but incik tunang not in a very good mood in the past few days. he looks exhausted and his mind is elsewhere during the conversation. i dont blame him. might be because of his new workloads and not much sleep this week. sian incik tunang. but seriously. i need a break! we dont have much quality time with each other. not even have time to drag each other feet to hit the shopping mall. and yes, since Ramadhan, we never have the chance to watch movie. -sigh- blame my workloads! and guess what the best thing happen to me today? Seperti yang semua sedia maklum, Cik MUA saya telah dipinang oleh bakal pengantin yg lain. -sedih- and the whole night lepas kejadian itu berlaku, incik tunang terpaksa mendengar leteran saya. dah ada gaya org tertelan CD lagu No Doubts dah saya ni. tak berhenti dok ngungkit napa la saya ni lembap saya transfer duit aritu bla..bla..bla.. ok fine. saya terus email with another MUA. check avaibility. yes, she still available. ok, i have to pay the deposit else orang lain rembat dia pulak kan. tak tau la napa semalam macam berat hati sangat nak buat deposit. siap dah bukak dah maybank2u tu. dah bubuh dah account no cik MUA ni tapi macam, ish...takpe la. tunggu sehari dua lagi. ok! marah la saya sebab saya menangguhkan pembayaran lagi sekali. kalau tak dapat padan muka aimi kan? and its turn out to be another way round. yihaaa! early in the morning at 7am time drive gi ofis (arini drive sebab incik tunang terbangun lambat!). dapat satu msg. haiz..tgh drive, malas nak bukak. sampai ofis terus buat kerja sampai terlupa nak check phone. then another msg sampai. check handphone. oh! incik dressmaker rupanye. -reply msg- aikz,msg pagi tadi tak bukak. Yuhuuuuuuuuuuuuu!!!!!! cik MUA yg awal tu still free time my wedding date! cik bakal pengantin yg awal tu kena tukar wedding date dia ke january sebab dewan dia available time tu kot. yihaaaaa!!! terus tekan maybank2u. do the transfer. and yes! this Cik MUA will be my official make up artist for both nikah and reception!!!! amin!! itu la.. ada baiknya ikut kata hati kan? and looking high and low for my nikah & recption tudung. hadus..takkan la kawan mu ini nak free hair kan? ada ke rembat dengan bapak saya kang. ke kena sekeh dengan incik tunang. and found this webbie nurlyn yg jual tudung manik2. nampak cantik. macam tudung Arianni. Hari tu time gi survey dengan incik tunang kat Butik Arianni, Sg Petani tu, jumpa la tudung sefesyen Ekin yg manik2 tu. boleh tahan lawa. tapi harga??? aduss...sehelai dekat rm200+ kalau dua helai dah rm400+. incik tunang : Yang, dari beli tudung mahal macam tu, baik beli baju. Ada betul jugak apa yang dia kata kan? Bonda pun kurang bersetuju kalau nak beli tudung mahal cenggitu. So, maybe beli tudung kat web ni je la kan. rasa macam dah cukup cantik dah kan? Herewith nak share my pic during raya time. sorry on the poor quality sebab ambil pakai cameraphone je. Pic taken during raya 1st day. Ini bersama dengan kazen-mazen. alhamdulillah, this raya all my kazen-mazen perempuan yg muda2 from me dah start pakai tudung. Except sorang je (takde dlm pic!) yg still lom pakai. Its fine Maryam. take your time! =)) And pagi raya tu sgt la kecoh. sebab masing2 berebut nak iron baju la...iron tudung la. tudung tak menjadi la. and Aishah (in green baju kurung) telah memaksa saya utk memakaikan dia tudung. haizzz... orang tak biasa beradik. so sekati2 je la saya pakaikan. turn out to be A-okay! And i will miss this. since most of you dah makin besar. sooner or later korang dah tak lagi macam kanak-kanak riang. and part paling touched me is when my kazen aishah cakap "pasni kak amy dah kawin dah takleh tidur ngn kiteorg. dah takleh nak gi beraya ngn kiteorg" waaaaa...sedihnye... baru rasa saya akan miss this moment dgn dieorg in future. haizz.... tapi asenye incik tunang or bakal incik hubby tak marah kot kalau saya tidur ngan budak2 ni semalam dua kan? hihihihi p/s: i will start tu ganti puasa effective tomorrow. malas dah nak lambat2 ganti.

2 comments:

L3N said... [Reply to comment]

kalo aku kan aimi aku x amik cik MUA ko yg mula2 tuh.kasik dia frust menonggeng dlu.BALAS DENDAM....
hahhaha keji...memang kalu aku kawen muka pucat jek dendam punya pasal.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

len: ahahha...aku nak jd brides yg tersenyum simpul manis. tak nak jadi cropse bride! ngeh3...
wesh..bile nak balik sini keje?

 

Template Design By:
SkinCorner