Monday, September 7, 2009

makeup..makeover....

Kalau nak nampak cantik kena bayar lebih!! Sapa tak setuju dengan kata2 di atas? saya dah tak percaya dengan kata-kata : Cantik dan murah. sebab tak wujud walau sekelumit zarah pun during my wedding stuff hunting ni came cross dengan benda which is cantik yet cheap. serious saya cakap. its really mcm nak mati nak cari benda cantik yet murah. and yes, sebab tak jumpe cantik yet murah, i'm upgrading myself to look for something : cantik and yet affordable. and utk kesekian kalinya, range affordable ini hendaklah sentiasa berubah setiap lima minit. and that affect my wedding budget as well. i'm doing makeup hunting for the past 2 weeks. yep... came cross with numbers of makeup artist which i found job dieorg sgt la CHANTEK. and gulp! guess what? sekali pegang muka rata2 quote me rm550/event. so kalau dua event dah seribu lebey. not include travel charges. ok, travel charge kalau KL - Klang tu takat rm50 masih leh terime. ni ada siap quote rm100 takat KL -Klang per trip. naik private jet ke dieorg ni from Klang? adus! minyak n toll less than rm30 la. ohh..mungkin makeup artist itu pengguna Ron97. mungkin slightly higher, but doesnt mean kena charge smpi rm100. waduh....total up kira2 nikah n reception rm1500 jugak. gulp! telan air liur lagi. i knew make up is the most important thing dalam bab kahwin ni. cmne la korang pulun decorate pelamin and what so ever, tp kalau makeup tak turn out gorgeous, maka kamu akan kelihatan tidak gorgeous forever and ever (dalam gambar kawin nanti anak cucu tengok tak lawa malu babe...). and yes, make up bersifat sementara. bukan permanent and tidak bererti sekali dia make up leh lawa forever and ever. anda perlu wash and remove it. and of course, saya tidak mampu mengambil jurumakeup setanding nurul shukor itu, haruslah mengigil kepala lutut nak bayar nanti. just jurumekap yg leh makeup kan org kuar magazine gitu. forgot to mention, ayahanda telah menetapkan criteria jurumekap saya nanti. leh plak camtu kan? yup, no org mekap yg tak' pure' pompuan. maaf andai this statement offense mane2 pihak. tak berniat but just requirement dr encik ayah. haruslah saya mencari high and low utk juru mekap yg 1) Perempuan ASLI 2) Menepati budget 3) Travel charge tidak melampau 4) PASTINYA dpt makeup dgn chantek! and yes, i have two option now yg saya rasa sgt relevan dgn my budget. which is Munie & Nurin . Talian hayat diperlukan disini. pls help to vote ye kwn2..... mana satu still tak dpt decide. thanks to incik tunang dan zai kerana telah memberikan sepatah dua kata terhadap pemilihan ini. p/s: bak kata incik tunang, "u tak makeup pun dah cantik" (sila jgn muntah membaca statement ini). ha,,kang tak make up sungguh time wedding bru tau. mau tobat incik tunang. p/ss: heading to domino's after work today. yihaaa.....

2 comments:

nady said... [Reply to comment]

dah berpuloh kali aku try bukak nurin ya sikpat. btw, oklah juak makeup munie. sikpat nak compare. makeup ko time tunang pun ok.

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

aikz..
tenet ko sa'al kali...
cuba ko google nurin makeover rah tenet.
sure ko nemu.
time tunang ya aku amik makeup basic.
muahahha...
sik taok eh gine tok...
takut ruin je my day ble tgk make up ya sik kacak...

 

Template Design By:
SkinCorner