Monday, July 20, 2009

Weekend activities...

Its Monday again!!! And guess what? Only today I didn’t get the panic attack in the morning. Yup!!! Sebab saya kene gastric and I got MC. Clap..clap..clap…big Mexican wave to Aimi. Yeaaaaaaaaaa….. Tak tahu la mcm mana leh jadi.maybe sbb skip2 makan nak kurus la konon. Cheh….kn dh sakit. Pdn muke. But at least dpt rehar kt umh. Hikhikhik… Weekend kali ni aktiviti sgt menarik and packed!!! Erm, let me start with Friday night. Since saya and two of my fren dpt confirmation bonus, kiteorg dgn murah hati telah ajak our close frens pergi makan nasi ketam kat Juru. This is MY FAV spot!! Ye..kalau korang nak try nasi ketam paling superb kat northern, saya rasa this is the best kedai yg boleh meremangkan your taste buds. Serious wa cakap lu.. sedap hingga menjilat jari. Kuah ketam punye la pekat. Slurppp.. leh menjejeh air liur. And we add on kerang rebus and kerang bakar. Northern ni memang syurga makanan. Sebab tu la duduk sini langsung tak terpikir dah nak pindah balik Klang. Hikhikhik…durhaka sungguh saya!! Unfortunately Zai tak dapat nak join this makan2 thing sebab dia ada issue last minute with her lot wafer. Pity her!! Mintakperhatian ye, wafer yg dimaksudkan ini bukan wafer makanan ye. Kilang kami tak produce makanan. This is electronic wafer. Zai berada di department where only NERD belongs to. Exception utk dia sbb she is not consider nerd. After kiteorg gi mkn Nasi Ketam Juru yg yummylicious thp tak ingt tu, kiteorg pergi main bowling. Unfortunately, ramai gler time tu and lane only available at 12am. Hek betulll… tak tahan menunggu, kteorg terus gi tengok Harry Potter. And what happen during the Harry Potter show? My Incik Tunang and Yani end up tidur during the show! Waaa..stress betul. Saya punye la terjerit2 time Si Potter tu lawan dgn ala-ala zombie tu, dieorg leh bantai tidur. Cehhh…buang karan betul.

And Saturday, as always, aktiviti hujung minggu yg kiteorg tak kan miss adalah pergi umah org kawen. Waaaaaa…. Nape mesti ade org kawen every weekend? Ni bukan my fren yg kawen tp kawen my incik tunang. Wedding kat padang besar, perils. Jauh oooo.. dh la pagi tu incik tunang kene masuk kerja sebab ade urgent issue. Sian incik tunang. Wedding tu simple je. Side pompuan walhal kwn incik tunang adalah pengantin laki tu. Nak wat cmne laki tu org kelantan, tak kan nak gi kelantan pulak kan? Pengantin laki sgt friendly and I was a bit disappointed ngan pengantin pompuan tu. Alahai, tak tegur pun kite ni. Sedangkan she was there next to her hubby while incik tunang bersembang dgn hubby die. Tau la kite ni idung tak mancung pipi tersorong2. at least ckp la time kasih sebab dtg. So, automatically this will add in dlm checklist wedding saya. Kene happy and greet everyone even kenal or tak until semua org balik. As a guest, maybe org akan rasa mcm saya rasa kan kalau pengantin buat donooo je.eeee…dh la kite berkorban aktiviti nyopping kite sebab nak dtg wedding die,\leh plak buat mcm tu, Incik hubby die tegur je saya ni. Jadi tak ikhlas plak. Ahahha..maybe saya ni emo lebey plak. Ye la, 2.5hrs drive nk gi sne bukan la nak mintak layan mcm raja. So semua kengkwn yg bakal kawen, ingt tu. Bukan kte tau guest kte dr mne. So treat others mcm mana kite nak others treat kte. Satu hari tu je pun kalau nak penat smpi tergolek.

And after the wedding kiteorg gi Arked padang besar yg faymes tuh. For those yg belum pernah menjejakkan kaki kat arked ni, arked ni more or less mcm kat rantau panjang and those places kat border M’sia – Thailand la. Byk brng siam yg mure2. tapi saya ni bukan ade specific brng nak beli pun. Plus, tak tahu nak beli ape pun. Just beli tom yam paste yg super sedap itu, lime juice (perahan limau nipis so that korang tak payah nak perah2 limau. Pakai je ni. Memudahkan keje memasak!), and sotong nipis tu. Bende2 mcm tu kat sini sgt senang nak cari. And kalau pergi sini, jgn lupe try Pulut Ayam and Mangga muda yg jual kt sini. Wah…sedap oooo… I’m really addicted to Pulut Ayam, Other then area border ni memang tak jumpe la kot. Kalau som tam and tom yam tu kat KL pun berlambak sodap2 tapi pulut ayam kat KL ade ke? Dah penat melepak kat arked tu, kiteorg heading back home. Tapi on the way tu, kiteorg singgah kat ladang tebu. Wahhhh… view sgt cantek. Mesti korang tak pernah pergi ladang tebu kat Chuping,Perlis kan? This tebu for buat gula. Bukan tebu buat air tebu tu. Really….really eyes theraphy. So kteorg dua org ngn gediknye amik gmba kt situ tak hengat, Its really2 a good place nak buat pre-wedding/outdoor wedding punye shoot. Really green!!! Unfortunately it’s too far for us nak amik pre-wedding shoot kat situ. Sobsobsob… And before sampai Kulim, kteorg singgah umh future in law saya. Ye, jumpe bakal parent in law utk kesian kalinye and adik2 segere saya. I guess I’m lucky enough sebab family my incik hafiz ni sgt mudah utk get along with. Since day one lagi I really do feel mcm kat umah my parent everytime dtg umh family incik hafiz. Sunday agak bosan sket since incik hafiz still need to go to work until 4pm. Saya dh separuh gler buhsan duduk umah. Abes semua channel saya bukak. Oh, korang pernah tgk Realiti Pengantin kat Tv1? Pasal preparation nak jadi pengantin until org tu naik pelamin. Baru 1st time tengok gak, then tgk kat Nona pasal weddng anak datuk sape ntahl. Wahh,,,grand sungguh.

And dh buhsan gler tgk tv, saya baca magazine ‘Female Brides’ yg baru beli. This is my first collection utk mag brides in English. Salunye just beli pengantin and ratu sehari, tapi cmne ntah tetibe teringin gak nak beli buku ni. And its really useful. A very good tips yg kdng2 dlm magazine Pengantin tak pernah ade. Even though focus mag ni for Chinese/non-malay brides tapi all those D-I-Y tips leh digune pakai gak. Door gift bagi honey dlm jar tu sgt menarik perhation. So, saya suggest kat incik hafiz to find jars and bubuh kacang2 dlm tu instead and bagi kat VIP. At least that Jar leh pakai as tempat bubuh spices/garam gula kan? And pasal custom made shuz, I was really surprise ade gak custom made shuz which could be consider reasonable enough. Range within RM150-RM300. ok, level saya ni mne la mampu nak tempah shuz kat itu Mr Jimmy Choo. And at 5pm baru la incik tunang amik saya bawak gi jalan2. kiteorg pergi hang out kat beach pulak kali ni. Fuh, puas la kiteorg ngambik gmba and spend dekat 2jam gk kat situ. And me’relaks’kan pale otak before the coming 5days full of stress. After lepak kat pantai, kteorg heading ke Sunwal Carnival Mall. So, area seberang jaya, this is my fav mall. Its not as big as Jusco Bukit Tinggi Klang, tapi ok la. And alhamdulillah trip ke shopping complex kali ni sgt fruitful sebab berjaya mendptkn wallet n belt for incik hafiz. Even though harga both wallet n belt tak equivalent dgn rege handbag yg incik hafiz belikan as hantaran, tapi happy sgt2 sebab meet requirement incik hafiz and we are again not as pengantin lain which most of them tend utk beli wallet and belt in leather black colour. Its just not my taste beli wallet and belt in black. Ye betul!!!saya hanya suka brown and not too formal type wallet and belt. Wallet hafiz more like a checkbook type. Ahahha…nasib dia berkenan dgn wallet tu. Sebab belt saya pilih tu hanya match colour dgn wallet tu. One down and two more hantaran to go. Ring and Shuz je lagi. Cake, sirih junjung and Fuuuuhhhhh….. p/s; click on pic klu nak enlarge kan ye.

2 comments:

[jujue.binks] said... [Reply to comment]

i love the pic yg u kat tgh2 padi ke rumput ke hape ntah..(jakun sbb xpernah smpai kan..kuikui..)..

kang time u kawen belah apiz,g la amik wedding picture kat padang sawah tu..mesti chantekkkk... ;)

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

eee.. itu bukan sawah makcik.
itu la ladang tebu.
i pun jakun gler, dulu 1st time nengok ingatkan padi tinggi gler.
ahahah..
chantek but still jauh frm umh parent apiz. bout 2hrs drive.
sobsobsob...

 

Template Design By:
SkinCorner