Monday, July 6, 2009

kisah geram

waaaaa.... geramnya. saya punya la excited nak dpt washing machine baru, buat kerja cepat gile hari ni. nak balik awal la katakan. idung dh kembang kuncup. membayangkan baju yg bakal di basuh oleh Mr.Samsung nanti. waaahhh... excited. mmg sakai + jakun. setelah sekian lama hidup bergantung pada incik hafiz utk basuh baju, finally saya akan membasuh baju sendiri. yeaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyy... zap! terguris gler hati ni. rasa jantung berhenti berdegup kejap. disebabkan saya terlampau gatal nak washing machine tu, saya call kedai elektrik yg saya beli tu beberapa saat sebelum balik dari opis. dengan harapan nak tukar delivery time from 8.30pm to 6.30pm kerana dgn bermurah hati dan keterujaan level kanak2 riang nak dpt washing machine tuh. tup..tup..akak kedai tu kata "maaf la dik, driver kteorg sakit gigi. dia mc arini. esok la kami hantar". time tu air mata dah bergenang kat mata. level tak tahan!! sepatah je lagi akan tu kata nak tambah sehari lagi mc driver ke apa, mau bergenang air mata ni. ni la penyakit anak bongsu saya yg tak dapat ditinggalkan. emo to the max. ehehehhe... tapi mmg dikala itu sangat sedih. palsu sungguh janji abang kedai tu. "esok cakap je pukul berapa, kami hantar". tipah tertipu banggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!! then call my incik hafiz. sokseksoksek..ngadu sambil menahan air mata. kat opis tu. malu babe kalau air mata berjurai. bos ada sebelah. mcm biasa incik hafiz cuba pujuk. cubaan pertama, gagal! saya insist jugak nak washing machine tu arini. then cubaan kedua "kalau camtu, bagi no telefon kedai tu, nanti i call dia. agak2 muat tak washing machine tu masuk dalam myvi?" ha..kan dah kata. saja la tu. memang la sah-sah tak muat. tapi nak jugak sedapkan ati saya. nyampah!!! so, end up takda washing machine utk hari ini. and bila level tak tahan, saya basuh tangan half of my dirty clothes. another bad news, my lappie rosak. wahhh...sedeynye. my lappie tak leh nak connect to tenet. berjuta kali dah try. so, end up pinjam lappie my housemate. Thanks kak yan!! tapi lappie ni canggih. gerun la nak pakai. but i really..really..really...need a lappie. saya sanggup tak shop for 6 mnths demi dapatkan lappie. My dear incik hafiz, dengarkan la luahan hati saya. i need lappie more than anything else dalam dunia ni. lappie cap ayam kalau incik hafiz nak bagi pun, stadium bukit jalil saya tadahkan. beggers cant be picky rite?

2 comments:

syahirah said... [Reply to comment]

i also need a new lappie....

lappie ini semakin daring.demand untuk berada dalam keadaan sejuk peti ais baru dia leh perform.

sesiapa yang baca comment ini,bermurah hati lah untuk mendermakan seribu dua untuk saya beli lappie baru.hahaha

.:Miss Amy:. said... [Reply to comment]

wahh..
syahirah, kita berada di frequency yg sama!!!
oh incik hafiz, dengarlah jeritan batinku ini.
uhukuhukuhuk........

 

Template Design By:
SkinCorner