Monday, May 11, 2009

incik hafiz saya

Yeay!! arini cuti replacement wesak day. last nite tidur lambat. online sampai pukul 4am. sahur (pose ganti!) then baru ZzzZZzz... tgh sodap2 tidur pkl8am hp saya berjogget2 sore David Cook.. aiseh, sape plak la call pepagi. oh!! rupanya kwn kilang saya yg amat sengal yg langsung tak alert arini kitaorg cuti. sadis... woi incik shah, tidakkah anda bukak emel dr Cik Azillea si HR berjaya itu? sambung titon and bangun at 9am. ok, since saya kerja saya ada masalah kronik nak tidur lama2. dulu time muda2 saya lah juara bertahan tidur sampai jam 2pm pun boleh. dhsyt bukan? sekarang dah tak lagi. maybe my biological clock ni akan otomatik bgn and ase nak pergi kerja. (giler workaholic konon!). call and kacau hafiz tidur. buhsan. tgk tv. yea...ade rachel ray. i lurve her show. sgt2 touched dgn story pasal this guy yg jaga anak akak dia since his sis is a drug addict n asyik kuar masuk rehab center. he just 24yrs old, still study n kerja part time.dia jaga 2org anak akak dia which just around 3 & 4yrs old. oh my god! rasa sgt2 terharu. dia terpaksa korban time just nak jaga anak buah dia. bygkan at that age? i mean u still still, apa yg u all salu buat time tu? movie?dating?shop? maybe get the latest gadget such as hp, ipod and etc...but him? dia kena jaga anak buah dia and he could not even go to movie or hang out dgn fren since dia and his nephew sgt close and nephew dia akan nangis kalau dia kuar. and he is stuck with his two nephew? rasa2 agaknya ada ke lelaki kt dunia ni sanggup mcm dia? maybe ada tapi mcm one in a million kan (oh..bukan one in a million yg tomok menang tu ok)? sejuk hati tengok kan? time2 this age plus tgh study, lelaki kebykkan more focus nak modified kete la, motor la...beli latest hp la..iphone bagai or lupa nak mention, time tgh hangat bercinta nak ayat aweks lagi dulu. and tetiba terfikir, if incik hafiz in his shoes, sanggup tak dia berkorban camtu eh? kalau dia sanggup? oh...maybe time tu saya yg akan salah faham. sure saya rasa left out and hafiz lebih kan his nephews dr saya bukan? or mungkin saya akan bertukar kejam dan menghasut utk hantar ke rumah kebajikan. ahahhaha... mungkin saya tak sekejam itu tapi mungkin kami selalu bergaduh. tak dapat keluar movie. tak dpt pergi shopping. kadang2 saya ni agak selfish jugak (saya je ke? org len tak eh?)... ahhaha...dgn his mom pun kadang2 saya cemburu ok. i mean nak sama. kalau dia belikan handbag for his mom, saya pun nak handbag gak. kalau beli baju, saya pun nak. incik hafiz akan jadi pusing bila ini terjadi. hikhikhik.. by the way, ini lah ciri-ciri lelaki impian saya. 1) ready nak dapat baby at anytime. saya tak mo dah kawen nak tunggu 5bulan ke setahun nak dapat baby. oh! saya sgt desperate nak dapat anak. 2) ready nak jaga anak at all times. especially time saya dah bosan nak jaga or i need to go for facial/shopping so my dear hubby akan ready je jaga. 3) sanggup nak tolong BUAT KERJA RUMAH! saya ulang, BUAT KERJA RUMAH! inclusive masak memasak, kemas rumah etc. bukan la saya ni kejam sgt nak suruh dia sorang buat2, tapi nak mintak tolong buat sesama. im working too remember? so kena la sama2 penat. takkan saya sorang penut dia kroih..kroih..buat taik mata atas katil kan? ini boleh mengundang kemarahan dan rasa ingin hempuk je laki saya dengan vacuum cleaner. 4) leh cook my favorite dish!! yeay! spaghetti & ayam msk kicap! 5) sayang saya lebih dari dia syg nyawa dia sendiri. and byk lagi... tapi cam malas nk type pepnjng sgt takut korang kata saya sgt demanding. above all? tak perlu anak org kaya, tak perlu berharta banyak. as long as dia mampu jaga and sayang sepenuh hati dan ikhlas, itu lah sebenarnya harta yg tak ternilai. maybe some of u fikir if kahwin dengan org berharta hidup senang. oh its natural! semua perempuan suka berangan macam tu. maybe because perasaan insecure kita lead kita berfikir mcm tu. honestly, saya juga pernah mengharap that could happen to me too. Dr kecik kite bace buku citer cinderella, snow white, and suma citer2 dongeng where ending akan kahwin dgn anak raja. so, nanti boleh la beli designer cloths, handbags n shuz.. duduk rumah besar cm istana and main kejar2 dgn hubby (ahahah...hiperbola semata2) but since i met hafiz, nothing else is important. wah! saya sgt jiwe. tapi trust me, once you met your mr.EVERYTHING then everything means NOTHING dah. He is my one in a million!! oh my tomok..ahaha...

6 comments:

*a.z.u.e* said... [Reply to comment]

sgt classis kali ini..
ciri2 lelaki@suami impian dh tukar..
*clap,clap*..

n tang nk baby cepat tu sgt tak leh bla okay...hahaha..mi,jgn productive terlamapu sgt kang i tak larat nk kire kerusi time my wed..rofl..

xoxo

amy hazwani said... [Reply to comment]

thanks..thanks ...(muka riak & takbur).
now i realized, kite create our Mr.Right since kite ase we are way too perfect for ordinary guy which is happen than mr.right never exist pun!!
oh..harap time ur wed u sediakan baby chair tu dlm 2-3 la ye. i ni kalau nak makan tak suka pegang2 budak. ahahaha...berderet la anak i...

annetize said... [Reply to comment]

panjang kerepak ko juak! ahahha
ko mok baby, ko ready sik nak menghadapi proses nya? ahahha
oi ill be coming to kl on 2nd june(tues) sampe the next tues. ada masa, jum berjumpa!

amy hazwani said... [Reply to comment]

memandangkan saya desperately nak baby, jd terpaksa menerima prosesnye. kau balik la 1st june. aku ada kat umah till 1st june. leh la!!!

syahirah said... [Reply to comment]

last sentence tu takley blah okay?

btw,since tomok won oiam,he might be in somebody's list of mr right
(surely not on ours lah)

amy hazwani said... [Reply to comment]

syahirah peminat tomok!!!
euwww.....

 

Template Design By:
SkinCorner