Monday, May 25, 2009

Pertunangan?

Pertama kali saya berasa begini. jiwa sangat bercelaru. saya dapat merasakan darah merah dalam badan saya mengalir dengan laju. selaju kereta F1 kat litar sepang. mungkin juga lebih laju dari itu. mungkin selaju spaceship yg Dr.Muzhaffar naik tempoh hari. resah. nervous. semua saya rasa. ini ke perasaan nak bertunang? with less than 6 days to go, saya dah menjadi kurang fokus utk melakukan kerja lain. oh nooooooooo......... since last saturday saya dah dapat rasa this feeling. excited. happy. feeling semua mix up smpi at one point rasa nak muntah. its more scary than i could describe here. rasa macam tetibe korang kene berucap depan 8juta rakyat malaysia? oh..mungkin lebih dahsyat dari tu. (Tarik nafas dalam2) Luckily hari ni will be hari terakhir and tomorrow akan heading back to my hometown. Else, saya tak dapat buat kerja dah!! kenapa this feeling kali ni sgt susah nak di handle? mungkin sebab this one of the big step yg saya akan buat in mylife which akan ubah saya dan status diri saya... (saya sgt gedik di kala ini!) by the way korang nak bertunang nnt mungkin korang akan teringat kat this entry. or mungkin saya sahaja yg merasakan benda ni dan org len relax? Semalam saya tanya my incik hafiz sama ada dia nervous ke apa ke... (saya tanya byk kali sbb tak puas ati!) and his answer sangat simple... "tak nervous tapi excited!!) ohhhhh... dia tak se'nervous' saya. apabila teringat my nervous breakdown yg melambau ni, saya tidak lagi merasakan butterflies di dalam perut. tapi merasakan burung helang yg terbang laju serta melanggar dinding2 perut saya. hari ini hari kedua saya period tapi saya merasakan period pain yg maha dahsyat! mungkin kerana terlalu nervous, period pain saya tidak mahu meninggalkan saya. im in pain!!!! waaaaaaaaaaaaaaaaa..... luckily i'm not staying ngn my parents. else, saya mungkin merasakan pressure lebih awal lagi. dengan menghadap hantaran hari2 sure saya tak selere makan sebulan kerana terlalu nervous (ini sebenarnya langkah yg paling bijak utk menurunkan berat badan!). My mama dah kemas2 kan umah weekend baru ni. dah alih2kan all the furniture. oh!! membuatkan darah saya mengalir lebih gaban cepat. is my make up akan turn out to be nice as what i nak or else? (oh akak yg akan make up kan saya, tolong la buat saya nampak cantik mcm Nasha Aziz!!) adakah saya akan dapat memakai baju bertunang saya perfectly nice? adakah saya tidak akan mengalami 'bad tudung day'? how am i suppose to act sepanjang majlis? duduk bersimpuh sambil senyum? ->ok, takkan la nak senyum sepanjang 2-3jam tu. aiseh, crammed la pipi2 ni nanti. ->kalau tak senyum nampak cm tak happy plak kan. ->senyum nak sengih ke tak sengih? kalau tak sengih nampak tak ihklas plak... pagi tadi my bos bagi engagement gift. a very cute crystal ball and ada 2 couple statue inside. sangat sweet! thanks miss boss. anda sgt baik hati!! waaaaa...byk kerja nak kena setelkan sebelum pulang bercuti seminggu. ulang sekali lagi, SEMINGGU!!! yeayyy..saya unpaid leaves some more. super broke la nxt month. =)

4 comments:

*a.z.u.e* said... [Reply to comment]

hahahah..
sgt excited huh?
ur sounds sgt3 lah excited..
hahaha..
u jgn pengsan lak mi..
o ttibe jerit kuat2 cam u biase wat tuh ye..mane tau spontan sgt then u jerit "yes!" after mak apiz sarung kan cincin kat jari u..

ngeeeee :p

annetize said... [Reply to comment]

hehe kau ya! nabes indah! sak jak asak ati melebeh!

sorie aku sikdpt gi nangga ko bertunang! kau ya sikmok invite mek org! jaik akal!

amy hazwani said... [Reply to comment]

azue : thanks babe!! harap saya tidak melakukan tindakan refleks sedemikian. atau menjeirt ketika mak hafiz datang.

anne: kacak na juak muka kitak eh. udah ku jemput2, kau ya jaik sik mok dtg. dtg gik anne. kelak dpt ko jd pengapit aku. ada indah pengapit kah tunang? anne, aku sik pat comment blog kau. apa ofis aku resticted utk page kau. tukar gik yg normal comment jak. susah lo...

annetize said... [Reply to comment]

aiehh!! nang susah juakk! kejap,, ku try ngato.. sebab aku pilih jak template ya.. bentar yaaa

 

Template Design By:
SkinCorner